Vodiči

Kako ispraviti pogrešku SSL certifikata na Facebooku

Nevaljana pogreška sigurnosnog certifikata ili SSl sigurnosnog certifikata u facebooku vrlo je neugodan problem koji se javlja kada pokušate otvoriti web stranicu pomoću https (Hypertext Transfer protocol secure) u bilo kojem pregledniku. Ne samo u facebooku, već se i ova pogreška događa na svakom web mjestu. Svi preglednici kao što su Internet Explorer, Mozilla, chrome i opera suočeni su s ovim problemom s različitim simptomima i porukama primljenim zbog ove pogreške. Poruke prikazane u pregledniku su:

U Google chromeu web stranica se ne otvara s crvenim križem na ikoni lokota i crvenom crtom preko http //: Prikazuje "SSL pogreška" na vrhu stranice i "ne može se povezati s pravim www. facebook.com 'ispod ikone lokota.

U Mozilli se prikazuje kao 'Nepouzdana veza'. IE predstavlja pogrešku koja kaže "Postoji problem sa sigurnosnim certifikatom ove web stranice", a u Operi se pogreška prikazuje kao "Nevaljani certifikat".

Također pogledajte- Kako popraviti praznu stranicu na Facebooku

Razlog pogreške SSL sigurnosnog certifikata

Neispravni datum i vrijeme dovode do ove pogreške SSL certifikata na vašem računalu. Možda vam se čini čudnim, ali to je jedini razlog ovog problema. Datum i vrijeme automatski se mijenjaju u sustavu iz različitih razloga, a to su: mrtva CMOS baterija, postavke BIOS-a vraćaju se na zadane vrijednosti, instalacija novih prozora i promjena hardvera. Budući da se datum i vrijeme ne ažuriraju ispravno, korisnici se suočavaju s ovom pogreškom sigurnosnog certifikata dok pokušavaju otvoriti bilo koje web stranice pomoću http //:

Rješenje problema

Popravak ovog problema vrlo je jednostavan i to možete učiniti slijedeći korake u nastavku.

> Idite na područje obavijesti trake zadataka i desnom tipkom miša kliknite Datum i vrijeme. Odaberite opciju ‘prilagoditi datum / vrijeme’.

> Otvorit će se prozor Datum i vrijeme. Postoji i drugi način za otvaranje ovog prozora odlaskom na dijaloški okvir RUN i upisivanjem timadate.cpl.

> Sada kliknite gumb "promijeni datum i vrijeme" da biste ispravili datum i vrijeme.

> Spremite promjene i pokušajte ponovo otvoriti bilo koje web stranice.

Savjeti

Ako imate ispravnu mrežnu vezu, odaberite karticu ‘Internetsko vrijeme’ u prozoru za datum i vrijeme, kliknite na ‘promijeni postavke’ i omogućite potvrdni okvir ‘sinkroniziraj s internetskim poslužiteljem vremena’. Ovo će automatski ispraviti datum i vrijeme.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found