Vodiči

Prednosti i nedostaci Netflixa

Netflix je jedna od najpopularnijih streaming usluga. Omogućuje vam gledanje filmova, TV emisija i dokumentaraca na raznim uređajima. Potrebna je internetska veza. Netflix je dostupan širom svijeta, a ako ga još niste isprobali, možda je pravo vrijeme za to. Imate jednomjesečno besplatno probno razdoblje, nakon čega možete odlučiti želite li platiti uslugu. Kao i bilo koja druga usluga, i Netflix dolazi s prednostima i nedostacima. Upravo o tome ćemo ovdje razgovarati. Pogledajmo prednosti i nedostatke Netflixa.

Također pogledajte: Uobičajeni problemi s Netflixom i kako ih riješiti

Prednosti i nedostaci Netflixa

Ako ste prvi put korisnik Netflixa, dobit ćete jednomjesečno besplatno probno razdoblje, a to je izvrsna opcija. Možete vidjeti kako usluga funkcionira, što nudi, pa možete odlučiti želite li je i dalje koristiti i plaćati uslugu ili želite otkazati članstvo u Netflixu.

Da bismo vam pomogli da dobijete širu sliku o ovoj usluzi streaminga, navest ćemo njene prednosti i nedostatke.

Prednosti Netflixa

Počnimo s prednostima, a ima ih poprilično.

Jednostavno i jednostavno za upotrebu

Krenut ćemo s najočitijom stvari. Netflix je tako jednostavan za upotrebu. Ne morate ništa postavljati. Ako na računalu koristite Netflix, jednostavno idite na netflix.com i prijavite se. S druge strane, ako želite gledati filmove i TV emisije na telefonu ili tabletu, preuzmite aplikaciju Netflix za Android ili Netflix za iOS. Zatim otvorite aplikaciju, prijavite se i spremni ste za početak. Možete pregledavati po žanrovima ili po imenima. Sve je to vrlo jednostavno.

Nema reklama

Ne postoji ništa neugodnije od gomile reklama koje prekidaju film ili TV emisiju koju gledate. Netflix je komercijalno besplatan. To znači da ćete, kad pronađete film ili emisiju koju želite pogledati i kliknuti Reproducirati, gledati bez ometanja oglasa. Ne brinite, ovo vrijedi i za besplatno probno razdoblje.

Izvorni program

Ako volite gledati TV emisije i filmove, svidjet će vam se ono što Netflix nudi. Popularne video sadržaje pronaći ćete u knjižnici i još mnogo toga. Netflix je distribuirao širok spektar originalnih TV emisija, uključujući "Orange Is The New Black" i "House of Cards", filmove i dokumentarne filmove.

Kada se prijavite na probno razdoblje, svakako pogledajte neki od izvornih Netflixovih programa. Tamo ćete pronaći prave dragulje, a možda vam neki od filmova ili TV emisija postanu omiljeni.

Sadržaj možete preuzeti i gledati izvan mreže

Netflix sada korisnicima omogućuje preuzimanje sadržaja i gledanje izvan mreže. Ovo je tako izvrsna opcija, pogotovo ako planirate na putovanje s prijateljima ili na odmor. Možda nećete imati sjajnu internetsku vezu, pa nećete moći strujati emisije i filmove. Netflix se pobrinuo da uživate bez obzira gdje se nalazili.

Različiti planovi članstva

Još jedna prednost Netflixa je što možete odabrati plan članstva koji je idealan za vas. Možete nadograditi ili nadograditi bilo kada želite. Tri su plana: osnovni, standardni i premium. Svaki plan dolazi s različitim opcijama. Na primjer, Ultra HD dostupan je samo uz Premium članstvo. Prvi mjesec je besplatan za sve planove i članstvo možete otkazati kad god želite.

Povoljan je

Kada govorimo o planovima, pošteno je spomenuti cijenu. Netflix je stvarno povoljan. Cijena osnovnog plana sa SD rezolucijom je 8 dolara, osnovnog (HD) 10 dolara, a premium (HD i Ultra HD) 12 dolara. Na primjer, s premium paketom možete istovremeno gledati na 4 zaslona, ​​što ovaj plan čini idealnim za obitelji.

Fantastično iskustvo

Jednom kada isprobate Netflix, doći ćete do zaključka da zaista nudi fantastično iskustvo. Ako odaberete standard osnovnog članskog plana, možete gledati filmove i TV emisije u HD ili Ultra HD formatu. Možete FF i nećete morati čekati učitavanje određenog dijela. Sve to uz pristojnu internetsku vezu. Štoviše, možete stvoriti popis svojih omiljenih filmova i emisija. Također možete istražiti novi sadržaj.

Mane Netflixa

Prijeđimo sada na Netflix kontra.

Novi sadržaj nije dostupan odmah

Ako na TV-u postoji emisija koju volite gledati, najnovija epizoda neće odmah biti dostupna na Netflixu iako su prethodne sezone strujale na Netflixu. Međutim, epizode Netflixovih emisija imat će premijeru upravo tamo. Isto vrijedi i za filmove. Jednostavno morate pričekati neko vrijeme dok novi sadržaj ne postane dostupan.

Zastarjela knjižnica

Ne samo da Netflix ne dodaje najnovije epizode TV emisija i nove filmove, njegova je biblioteka prilično zastarjela. Treba im puno vremena da ga ažuriraju i dodaju noviji sadržaj. Mnogi su korisnici zbog toga nezadovoljni. Ako Netflix usporedimo s Amazon Primeom, možemo doći do zaključka da Amazon ažurira svoju knjižnicu češće od Netflixa.

Odabir ovisi o vašem mjestu

Za mene je ovo najveća mana Netflixa. Ako živite u Sjedinjenim Državama, odabir filmova i TV emisija je sjajan. Ako ne, vjerojatno ćete biti prilično razočarani ponudom. Dakle, sadržaj se razlikuje ovisno o regiji u kojoj živite. Međutim, sadržaj se mijenja i možda ćete povremeno primijetiti neke nove stvari. Ali, nemojte očekivati ​​da će se sadržaj drastično promijeniti, recimo, u roku od mjesec dana.

To su prednosti i nedostaci Netflixa. Budući da nudi čitav mjesec besplatnog probnog razdoblja, svakako ga isprobajte. Podijelite svoje iskustvo s nama u odjeljku za komentare u nastavku!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found