Vodiči

Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije iPhone XS

Uz tipično korištenje baterije od oko 10-12 sati, možete očekivati ​​najbolje od svog novog iPhonea XS. Međutim, uskoro možete doživjeti brzo pražnjenje baterije umjesto da uživate u izvanrednom trajanju baterije. Ako ste ponosni vlasnik ovog uređaja, ali imate čudne probleme s baterijom tijekom korištenja uređaja ili kada je u stanju čekanja, imat ćete nekoliko načina da izbjegnete problem. Zapravo, prazno trajanje baterije jedno je od najčešćih problema koje imaju svi iPhone uređaji. Međutim, moći ćete primijeniti neke uobičajene taktike za produljenje vijeka trajanja baterije samo ako je osnovni uzrok problem u softveru, aplikacijama ili ako upotrebljavate pogrešne metode punjenja uređaja. Ovdje ćemo vam pokazati kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije iPhone XS.

Ako uređaj teško može zadržati napunjenost, problem je možda u kvaru baterije, a ako je to slučaj od prvog dana korištenja uređaja, možda ćete morati razgovarati s proizvođačem uređaja kako biste zamijenili bateriju besplatno. Međutim, ako uspijete koristiti uređaj, ali se baterija prazni brže nego inače, probleme ćete moći riješiti sami.

Također pogledajte: Prvih 5 stvari koje treba obaviti na iPhoneu XS ili iPhone XS Max

Pričekajte da se problem riješi

Možda ste novi iPhone XS vratili iz sigurnosne kopije ili ste ga postavili kao novi i ažurirali na najnoviju verziju iOS-a, ali uređaj može potrošiti puno energije za preuzimanje igara, fotografija, pošte i drugog sadržaja i to je prije svega zato što Wi-Fi radio ostaje aktivan dulje vrijeme. S druge strane, Spotlight, sustav pretraživanja iOS-a mora sve indeksirati od početka. Neke aplikacije koje preuzmete na uređaj također mogu obnoviti baze podataka i knjižnice. Kada procesori i radiji ne mogu spavati, potrošnja energije prirodno raste. Ako ste nedavno kupili iPhone, uređaju morate dati malo vremena da normalno funkcionira. Morate provjeriti radi li baterija odmah nakon toga, ali ako ne, možete isprobati zaobilazna rješenja.

Čak i kada sustav završi s prijenosom, korisnici obično provode puno vremena igrajući se s novim značajkama uređaja. To je posebno primjenjivo za niz aplikacija, kao što su Portretno osvjetljenje, Proširena stvarnost, Face ID ili Animoji i kada zaslon ostaje uključen i aktivan tako dugo, dok se petljate sa značajkama uređaja, Cellular i Wi-Fi podaci također ostaju aktivni, što rezultira većom potrošnjom energije.

Pokušajte pratiti trajanje baterije na uređaju, a zatim pustite da novi iPhone XS ostane neko vrijeme. Podignite uređaj nakon nekoliko minuta i kada se baterija normalizira, morate provjeriti način korištenja i shvatiti trebate li poduzeti neke radnje za ispravno postavljanje baterije. Ako baterija telefona nakon toga ne ostane normalna, postoji nekoliko metoda koje možete pokušati ispraviti.

Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije iPhone XS

1. rješenje: Resetiranje uređaja

Jedna od metoda za koju je poznato da pruža rješenja za probleme s vijekom trajanja baterije u iPhoneu XS je resetiranje uređaja i često je dobro resetiranje sve što vašem uređaju treba kako bi se normaliziralo.

 1. Pritisnite i brzo otpustite gumb za pojačavanje zvuka.
 2. Ponovite isti postupak za gumb za smanjenje glasnoće
 3. Morate pritisnuti i držati bočnu tipku (uključeno / isključeno i mirovanje / buđenje)

Rješenje 2: Ponovno pokretanje uređaja

Jednom kada otkrijete probleme s pražnjenjem baterije u svom novom iPhoneu XS, prvo što trebate učiniti je ponovno pokrenuti uređaj. Držite tipku za uključivanje i isključite je i odmah uključite. Nekoliko puta to može riješiti probleme s odvodom baterije.

Rješenje 3: Korištenje načina male snage

Ako se baterija uređaja smanji na oko dvadeset posto, bit ćete prisiljeni pokrenuti način rada niske potrošnje, koji zauzvrat isključuje ostale funkcije, kao što su Hey Siri, dohvaćanje pošte i automatsko preuzimanje, radi spremanja ili uštede baterija u ovom uređaju. Međutim, ne trebate čekati da se punjenje baterije smanji na dvadeset posto da biste koristili način rada s niskom potrošnjom; to možete učiniti iz Postavke ili Kontrolni centar. Ako primijetite da se baterija naglo smanjila, slijedite korake u nastavku da biste aktivirali način rada slabe potrošnje.

 1. Idite na Postavke.
 2. Dodirnite Baterija, a zatim način rada s niskom potrošnjom.
 3. Uključite ga kada trebate produžiti trajanje baterije uređaja.

Ispuštanje prečaca do datoteke Način male snage je još jedna opcija koju biste mogli razmotriti putem Kontrolnog centra uređaja. Kada se povučete s gornjeg desnog dijela zaslona, ​​primijetit ćete Control Center. Za dodavanje Način male snage opcija za Kontrolni centar slijedeći korake u nastavku može vam pomoći.

 1. Idite na Postavke.
 2. Dodirnite Kontrolni centar.
 3. Dodirnite Prilagodi kontrole.
 4. Napokon, možete dodirnuti zeleni znak plus koji se nalazi pored načina rada s niskom potrošnjom.

Nakon stvaranja prečaca, možete se vratiti u Control Center i prebaciti na Način male snage za uključivanje / isključivanje kad god zatrebate.

Rješenje 4: Upravljanje prikazom uređaja

Zahvaljujući blistavim OLED zaslonima, značajke iPhonea su impresivne. Zapravo se zna da uređaj ima jedan od najboljih zaslona tijekom nedavnih lansiranja, ali ovaj zaslon ometa vijek trajanja baterije uređaja. Ako ne upravljate zaslonom, problem pražnjenja baterije može vas mučiti sve dok i dalje koristite uređaj. Zaslon se često čini svjetlijim od uobičajenog i velika je vjerojatnost da će nepotrebno i brže isprazniti bateriju uređaja. Rezultat je da sati rada baterije nastavljaju padati kad zaslon dulje vrijeme ostaje svijetao.

Ako zaslon ostane sjajan iznad onoga što vam treba, morate ga prilagoditi da bolje odgovara stanju svjetla. Prvo morate automatski isključiti svjetlinu prije nego što sami podesite zaslon.

 1. Idite na Postavke
 2. Dodirnite Općenito i pristupačnost
 3. Dodirnite Prikaži smještaj
 4. Krenite prema automatskoj svjetlini
 5. Isključi ga

Jednom kada isključite značajku automatskog osvjetljenja svog novog iPhonea XS, morate ručno podesiti svjetlinu zaslona i teško da ćete se suočiti s problemima dok to radite na uređaju jer je metoda korištena za dovršavanje postupka izuzetno jednostavna. Sve što morate učiniti je povući Control Center povlačenjem prema dolje od gornjeg desnog dijela zaslona i po potrebi ručno prilagoditi svjetlinu zaslona. No, svjetlinu možete prilagoditi i u Postavkama kada posjetite zaslon i svjetlinu.

Rješenje 5: Provjera potrošnje baterije

Upotreba baterije iOS-a izuzetno je velika i najbolje je što lako možete provjeriti usluge i aplikacije koje smanjuju vijek trajanja baterije iPhonea XS.

 1. Pokrenite Postavke s početnog zaslona uređaja
 2. Dodirnite Baterija i pričekajte da se prikaže Upotreba baterije.
 3. Dodirnite gumb Prikaži detaljnu upotrebu i dobit ćete detalje o prvom planu i pozadini potrošnje energije.
 4. Ako želite, tapkanjem na Posljednjih 7 dana pruža se potrošnja energije na uređaju tijekom posljednjih sedam dana.

Ako primijetite potrošnju energije na uređaju povezanu s aplikacijama, to znači da je nešto pošlo po zlu i možete prisilno napustiti te aplikacije.

 1. Dodirnite prstom područje gesta koje se nalazi na dnu zaslona.
 2. Prijeđite prstom prema gore i neko vrijeme rupite prst dok se ne pojavi sučelje za višezadaćnost.
 3. Dodirnite i držite aplikaciju koju želite prisilno napustiti dok se u gornjem i lijevom kutu aplikacije ne pojavi crveni krug sa simbolom.
 4. Morate pokrenuti aplikaciju prema gore.
 5. Možete i dodirnuti crveni krug.

Ako aplikacija i dalje stvara probleme, možete pokušati ponovno instalirati aplikaciju ili se prebaciti na alternativnu aplikaciju.

Rješenje 6: Korištenje sivih tonova

Ako želite maksimalno iskoristiti vijek trajanja baterije svog iPhonea XS i ne smeta vam sve gledati crno-bijelo, upotreba Grayscale-a može vam pomoći uštedjeti tone napunjenosti. Sljedeći koraci mogu vam pomoći da omogućite opciju Grayscale.

 1. Posjetite aplikaciju Postavke i dodirnite Općenito
 2. Dodirnite Pristupačnost
 3. Dodirnite Prikaži smještaj i Filtere u boji
 4. Uključite filtre u boji i uključite opciju Grayscale

Nakon što to učinite, morate obrnuti boje zaslona i učiniti sljedeće kada se prikaže Prikaži smještaj.

 1. Dodirnite Invert Colors koji prikazuju Night Shift i True Tone.
 2. Uključite ili isključite Classic Invert
 3. Da biste postigli puni efekt, morate uključiti i uključiti način rada male snage.

Većina ljudi ne bi radije koristila crno-bijeli način rada, ali to je daleko najbolja opcija kada ste prisiljeni uštedjeti bateriju.

Rješenje 7: Provjera aplikacija

S aplikacijama poput Facebooka možete očekivati ​​da ćete u potpunosti ukinuti životni vijek baterije ako ne budete oprezni prilikom rukovanja ovom aplikacijom. Pokušajte saznati više o aplikacijama prisutnim na uređaju i zabilježite ponašanje tih aplikacija prije nego što kontaktirate korisničku službu Applea. S iPhoneom XS lako je znati koje aplikacije uzrokuju ispražnjenje baterije na uređajima jer vam softver pruža očitanje aplikacija koje troše bateriju na telefonu.

 1. Idite na Postavke
 2. Dodirnite Baterija
 3. Pogledajte alat za upotrebu baterije

Lako ćete pronaći sve one aplikacije koje usisavaju bateriju uređaja s popisa aplikacija. Sigurno će vam, kad većinu vremena upotrebljavate neku aplikaciju, dopustiti da se baterija isprazni više od onih aplikacija koje gotovo ne upotrebljavate. Uz to, ako primijetite da aplikacija troši puno energije na uređaju, ali je rijetko upotrebljavate, zasigurno trebate nešto poduzeti. Ako osjetite da nešto nije u redu s bilo kojom aplikacijom koja je prisutna na uređaju, najbolje je da je izbrišete i provjerite vraća li se potrošnja baterije u normalno stanje ili ne.

Međutim, ako ne možete bez aplikacije, morate potražiti ažuriranje u trgovini jabuka. Vjerovali ili ne, programeri izbacuju nova ažuriranja aplikacija, posebno na uređaju, jer će ovo i najnovija verzija iOS-a 12 sigurno poboljšati performanse aplikacija. Ne zaboravite provjeriti recenzije aplikacija prije nego što ih instalirate na uređaj.

8. rješenje: Korištenje Wi-Fi mreže

Umjesto da koristite podatke mobilne mreže koji troše bateriju uređaja, možete pokušati koristiti Wi-Fi što više možete.

Rješenje 9: Isključivanje Raise to Wake

IPhone XS dolazi s korisnom značajkom koja se naziva i Raise to Wake koja uključuje zaslon kad god podignete uređaj. Iako je to značajka koja vam treba, bateriju može bespotrebno isprazniti.

Ako ne trebate automatski uključivati ​​zaslon svaki put kada upotrebljavate uređaj, možete isključiti značajku Raise to Wake (Poviši na buđenje) jer pomaže u očuvanju trajanja baterije.

 1. Posjetite aplikaciju Postavke
 2. Dodirnite zaslon i svjetlina
 3. Uključite i isključite funkciju Raise to Wake

Značajku možete uključiti ako vam je potrebna ili ako ne primijetite nikakve promjene tijekom trajanja baterije.

10. rješenje: Korištenje načina rada u zrakoplovu

Uz izuzetno pražnjenje baterije iPhonea XS, možete se prebaciti u zrakoplovni način. Ovom se načinu može lako pristupiti putem Kontrolnog centra ili Postavke mogu lako uništiti Bluetooth, Wi-Fi i mobilne podatke. Ako se nalazite na mjestu s lošom mobilnom uslugom, uređaj mora naporno raditi kako bi dobio signal koji zauzvrat troši napunjenost.

11. rješenje: Resetirajte mrežne postavke

Resetiranje mrežnih postavki uređaja dolazi u pomoć i traje samo nekoliko trenutaka. Nakon resetiranja, mogli biste primijetiti značajnu promjenu u načinu korištenja baterije.

 1. Idite na Postavke i dodirnite Općenito
 2. Dodirnite Resetiraj
 3. Dodirnite Poništi mrežne postavke

Rješenje 12: Resetirajte cijele postavke

Vraćanjem uređaja na tvorničke postavke uređaj zaboravlja na poznate Bluetooth uređaje i Wi-Fi mreže, tako da morate upamtiti ime i lozinke.

 1. Idite na Postavke
 2. Dodirnite Općenito
 3. Dodirnite Resetiraj
 4. Dodirnite Poništi sve postavke

Rješenje 13: tvornički resetirajte uređaj

Tvorničkim resetiranjem uređaja mogu se izbrisati svi podaci pohranjeni na uređaju; zato budite sigurni da ste napravili sigurnosnu kopiju podataka koji su vam potrebni ili ih pokušajte vratiti putem iTunes-a ili iCloud sigurnosne kopije. Ako ne pomogne, možda ćete morati početi iznova.

 1. Idite na Postavke i dodirnite Općenito
 2. Dodirnite Resetiraj
 3. Odaberite Izbriši sav sadržaj i postavke

Konačna oklada

Iako bi vam gore navedeni koraci trebali pomoći da uštedite na uređaju iPhone XS, oni možda neće biti od pomoći ako na uređaju postoji problem s hardverom. Ako to ne možete sami učiniti, najbolja je opcija odnijeti uređaj u najbliži Appleov servisni centar na zamjenu.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found