Vodiči

Samsung Galaxy Watch (Gear S4): Nije previše promjena u odnosu na prethodnika

Samsung Galaxy Watch (Gear S4): Samsung je iz svog brandiranja pametnih satova izbacio sufiks 'Gear'. To je sada samo ‘Samsung Galaxy Watch’. Možda je ovo povezano s osnovnim dizajnom samog pametnog sata koji je pozicioniran kao rutinski analogni sat sa svim netaknutim ugrađenim značajkama pametnog sata. Iako Samsung nije pretjerao u pretvaranju prethodnika Gear S3, Galaxy Watch dolazi s određenim značajkama kako bi ga kupcima učinio privlačnim. U nekim je područjima korejski div pokušao zauzeti i Apple; evo nekoliko značajnih značajki novog Samsung Galaxy sata ili Gear S4.

Moguće prilagođavanje

Jedna od značajki novog Samsung Galaxy Satova je da možete odabrati nekoliko stvari koje će biti uključene u vaš sat. Lice sata može se izmijeniti po vašem ukusu, a očito se remen može odabrati iz raznih boja. Može se odabrati glavni brojčanik koji je, kao što je spomenuto, postao analogni, a čak se možete odlučiti da imate Galaxy Watch s omogućenim Bluetoothom ili samo samostalnu LTE verziju. U ponudi su dvije veličine; 42 mm i 46 mm, a širine trake su 20 mm i 22 mm. Srebrna, ponoćno zlatna i crna su različite boje što se tiče ukupne izrade i brojčanika.

Postaje vaš osobni asistent

Novi Samsung Galaxy Watch može postati vaša osobna tajnica ili pomoćnik tako što ćete tijekom dana prikazivati ​​mnoštvo informacija i podsjetnika. Kad probudite AMOLED zaslon od 360 x 360, on će vam dati do znanja što se sprema sljedećih deset sati i ide u korak s vama doslovno dok idete u jutarnju šetnju ili trčanje. Ne samo da će vam pokazati različite zdravstvene parametre od kojih se očekuje da rade fitnes trekeri, već će dodati riječ zahvalnosti za vaš trud i ohrabriti vas da napredujete. A onda do spavanja daje vam sažetak kako je protekao dan i što je postignuto. Doista možete puno iskoristiti Samsung Galaxy Watch ako ga postavite prema vlastitim potrebama.

Rotirajuća maska, digitalna krunica Apple Watcha, dobra je s aspekta dizajna i nudi vam praktičnost navigacije kroz zaslon.

Pametno ispod haube i fine performanse

Samsung Galaxy Watch pokreće dvojezgreni procesor Exynos 9110, a podrška za RAM iznosi 768 MB. Procesor radi na brzini od 1,15 GHz. Osigurano je 4 GB ugrađenog prostora za pohranu. Na operativnom sustavu Samsung je prešao Googleov Wear OS i učitao je svoj interni Tizen OS. Smatra se da je OS prilično učinkovit i brz u omogućavanju prebacivanja zaslona ili unošenja aplikacije koju želite otvoriti i tako dalje. Rad rotacijskog okvira također je lijepo integriran s OS-om. Napajanje baterije je 472 mAh ili 270 mAh, ovisno o modelu koji ste odabrali. Pristanište za bežično punjenje dio je isporuke i prikladno je napuniti uređaj. Potpuno napunjeni sat može trajati između 120 i 160 sati, ovisno o raznim čimbenicima.

Možete ostaviti Samsung Galaxy Watch u položaju Always On ili ako želite sačuvati bateriju, možete je isključiti. Samsung tvrdi da je novi sat usklađen s američkim vojnim standardima (MIL-STD-810G).

Samsung je u nekim područjima mogao proći bolje

Kao što naslov sugerira, oni koji već koriste prethodnu verziju, pametni sat Samsung Gear S3 možda neće pronaći dramatične promjene u Samsung Galaxy Watchu objavljenom u kolovozu. S druge strane, većina pregleda svih ploča naišla je na brojne nedostatke novog uređaja i osjeća se da je Samsung mogao malo više paziti. Neki od njih su, kao u nastavku:

  • Jeste li se mogli držati Wear OS-a? Samsung je možda želio promovirati vlastiti nosivi OS Tizen. Ali loša strana u tome je što na ovom OS-u nema puno aplikacija razvijenih za rad. Kao rezultat toga, nemate isto iskustvo korištenja aplikacija i uvijek vam ostavlja osjećaj da vam nešto nedostaje
  • Nevolje u Bixbyju nastavljaju se: Samsung se još mora pomiriti sa svojim glasovnim asistentom Bixbyem koji može razumjeti američki način izgovora engleskog i često ih pogrešno shvati. Neki smatraju da je sporo reagiranje na druge jednostavne naredbe ili pitanja. Samsung Galaxy Watch nema nijednu značajku za povezivanje putem aplikacija za automatizaciju kuće, što je sve veća upotreba za pametne satove drugih marki
  • Samsung Pay nije potpuno funkcionalan: Postoje izvještaji o značajci Samsung Pay koja zapravo ne radi u svim poslovnicama niti kod banaka. Posao integracije možda nije dovršen!

Samsung Galaxy Watch možete kupiti za 279,99 USD s brojčanikom od 42 mm ili za 299,99 USD s brojčanikom od 46 mm. Sat je lansiran zajedno sa pametnim telefonom Samsung Galaxy Note 9 i možda je izbjegao pažnju zbog hipa oko pametnog telefona.

Ali, u ukupnoj analizi nećete biti puno razočarani ulaganjem svojih dolara. Ovdje se ističe da biste za novi i ažurirani model pametnog sata voditelja poput Samsunga očekivali puno više promjena u odnosu na prethodne verzije Samsung Gear S3 ili izdanje Gear Sport istog proizvođača. Po tom pitanju činilo se da će razočarati. Uz to, činjenica da propuštate korištenje mnogih korisnih aplikacija zbog problema s kompatibilnošću s Tizen OS-om.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found