Vodiči

Kako popraviti loš vijek trajanja baterije na Samsung Galaxy Note 5

Bez obzira koliko su današnji telefoni izvrsni, oni nisu savršeni. Nakon što smo neko vrijeme koristili pametni telefon, većina nas ima isti dosadan problem, a to je loše trajanje baterije. Korisnici Samsung Galaxy Note 5 nisu iznimka i mnogi od njih su prijavili ovaj problem. Postoji nekoliko zaobilaznih rješenja koja će vam pomoći da produžite vijek trajanja baterije na uređaju. Evo jednostavnog vodiča koji će vam pokazati kako popraviti loše trajanje baterije na Samsung Galaxy Note 5.

Možete pročitati i: Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom Samsung Galaxy Note 5

Kako popraviti loše trajanje baterije na Samsung Galaxy Note 5

www.androidcentral.com

Pogledajte koje aplikacije troše bateriju

Da biste vidjeli koje aplikacije troše bateriju vašeg uređaja, idite na Postavke> Baterija. Primijetit ćete ako jedna od aplikacija uzrokuje problem, a u tom slučaju možete ograničiti tu aplikaciju ili je deinstalirati. Da biste to učinili, idite na Postavke> Upravitelj aplikacija i pronađite aplikacije koje izgleda uzrokuju problem i troše bateriju. Možete onemogućiti tu aplikaciju ili je možete deinstalirati sa svog uređaja.

Onemogućite usluge lokacije

Trajanje baterije možete poboljšati isključivanjem usluga lokacije, a evo kako to možete učiniti:

  • Idite na Aplikacije> Postavke i prijeđite naslove na lijevu stranu zaslona
  • Kliknite Osobno> Privatnost i sigurnost
  • Kliknite Lokacija i onemogućite Usluge lokacije.

Okrenite Bluetooth, GPS, Wi-Fi i Mobilni internet kad vam nisu potrebni

Onemogućavanjem ovih usluga kada vam nisu potrebne, trajanje baterije trajat će dulje. To je tako jednostavno učiniti, a jedno je od najučinkovitijih.

Smanjite svjetlinu zaslona

To može biti vrlo korisno i može bateriji dulje trajati. Da biste prilagodili postavke osvjetljenja na uređaju, idite na Aplikacije> Postavke> Zaslon i pozadina. Podesite svjetlinu na nižu postavku.

Riješite se aplikacija koje ne koristite

Svi imamo tonu aplikacija instaliranih na našim uređajima, a kad razmislimo, ne koristimo ni polovicu tih. Razmotrite mogućnost deinstaliranja ili onemogućavanja takvih aplikacija. Da biste to učinili, idite na Postavke> Aplikacije> Upravitelj aplikacija> Sve.

Preuzmite Greenify

Grennify je aplikacija osmišljena kako bi vam pomogla prepoznati problematične aplikacije. Kada ne upotrebljavate te aplikacije, Greenify će ih staviti u stanje hibernacije, tako da neće stvarati probleme i neće imati tako velik utjecaj na trajanje baterije. Ovo je obavezna aplikacija za svakog korisnika Androida. Preporučuje se.

Po potrebi koristite način uštede energije i način rada ultra uštede energije

Osigurajte se ove dvije značajke kada vam baterija zaista treba dulje. Način uštede energije nalazi se u Postavkama> Baterija i nakon što ga uključite neće imati velik utjecaj na funkcije vašeg uređaja. S druge strane, način rada Ultra uštede energije isključuje širok spektar stvari, pa praktički, kada omogućite ovu opciju, možete koristiti svoj uređaj samo za osnovne stvari (jer je sve ostalo isključeno).

Izvor slike: arstechnica.com

Također možete pročitati: Kako deinstalirati aplikacije na Samsung Galaxy Note 5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found