Vodiči

Kako instalirati Google Play na Kindle fire

Ako ste nedavno kupili tablet Kindle Fire na Amazonu, sigurno ste primijetili da nema Google Play. To, međutim, ne znači da vaš Fire tablet ne može podržavati Google Play. Zapravo je OS Fire fire tablet prilično sličan Androidu i radi gotovo na isti način. Ali kako instalirati Google Play na Kindle Fire?

Postoje dva jednostavna načina. Instalaciju možete postići instaliranjem Google Playa izravno s Fire tableta ili ako se osjećate avanturistički, možete krenuti u postupak preuzimanjem nekoliko APK datoteka. Prva je opcija puno lakša i radi i na Fire 7 i 8 tabletama.

Također pogledajte: Kako izbrisati popise za reprodukciju u Google Play glazbi

Druga metoda je također jednostavna, jedina je razlika što zahtijeva više rada, a osim toga nema razloga za brigu. Ako se pravilno slijede svi koraci. Trenutačno ćete pokrenuti Google Play na svom Fire tabletu.

Iz sigurnosnih mjera, vaš Fire tablet dizajniran je za automatsko odbijanje aplikacija preuzetih iz drugih izvora, jer su ekstenzije APK datoteka iz vanjskog izvora, prvo što treba učiniti je onemogućiti sigurnost instalacije. To se lako može učiniti pristupanjem Postavkama, dotaknite Sigurnost i Omogući aplikacije iz nepoznatih izvora.

Sada imamo zelenu zastavicu za nastavak postupka instalacije;

Korak 1: Da biste preuzeli potrebna nastavka APK datoteka, pristupite svom pregledniku Silk i preuzmite sljedeće datoteke redoslijedom kojim su navedene. Imajte na umu da su ova proširenja samo za starije verzije požara. Ako upotrebljavate Fire tablet proizveden od 2017. godine i kasnije, ova proširenja vjerojatno neće raditi za vas.

  • Upravitelj Google računa.
  • Okvir Googleovih usluga.
  • Usluge Google Play.
  • Trgovina Google Play.

Sada za novije verzije Fire, odnosno od 7. generacije do trenutne, možete koristiti sljedeće datoteke s proširenjima, koje se također moraju preuzeti redoslijedom kojim se pojavljuju.

  • Upravitelj Google računa.
  • Okvir Googleovih usluga.
  • Usluge Google Play.
  • Trgovina Google Play.

Dok preuzimate ove datoteke, imajte na umu da preuzimanje datoteka proširenja koje nisu sigurne može naštetiti vašem uređaju, uvijek osigurajte da tražite izvor kojem se najviše vjeruje. Ako ne znate svoju verziju Fire, idite na Postavke> Opcije uređaja, pomaknite se prema dnu popisa i dodirnite Model uređaja.

3. korak: Preuzimanje veza je vrlo jednostavno, jednostavno dodirnite vezu koju želite preuzeti, nakon klika na vezu otvorit će se gumb Preuzmi, dodirnite je nakon čega će vas uređaj pokušati upozoriti da ne instalirate aplikacije iz nepoznatog izvora. No budući da je vaš APK iz pouzdanog izvora, možete nastaviti klikom na U redu.

4. korak: Nakon preuzimanja svih datoteka koje više neće biti lako dostupne, za pristup njima idite u pohranu uređaja. Da biste to učinili, vratite se kući, dodirnite ikonu Dokumenti, idite na Lokalna pohrana i dodirnite Preuzimanja.

Korak 5: Ovo je vjerojatno jedan od najvažnijih koraka koje treba napomenuti. Provjerite jesu li sve datoteke s proširenjima instalirane istim redoslijedom kojim su preuzete. Redoslijed možete znati provjerom vremenske oznake svakog preuzimanja.

Korak 6: Nakon što instalirate sva proširenja datoteka, dajte uređaju nekoliko sekundi da se sklopi i pripremi sve. Kad je to gotovo, vratite se na početni zaslon.

Korak 7: Naći ćete da se Google Play automatski dodaje. Da biste je koristili, jednostavno dodirnite ikonu aplikacije Google Play i prijavite se pomoću podataka o Google računu. Dajte aplikaciji nekoliko minuta da se ažurira, a nakon toga možete slobodno koristiti novu aplikaciju.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found