Vodiči

Kako popraviti pogrešku "Nažalost TouchWiz je zaustavljen" na Samsung Galaxyju

Ako se TouchWiz, prilagođeno sučelje za Samsung vodeće uređaje, sruši, možda ćete dobiti nažalost TouchWiz je zaustavljen ”pogreška na Samsung Galaxy S5. Poruka o pogrešci može se pojaviti zbog nekih aplikacija treće strane ili ako sam firmware iz bilo kojeg razloga visi.

Pogledajte također - Kako riješiti česte probleme sa zamrzavanjem u Samsung Galaxy S3

Mogući ispravci pogreške "nažalost TouchWiz je zaustavljen" na Samsung Galaxyju

Metoda 1

"Nažalost TouchWiz je zaustavljen" Pogreška na Samsungu

Da biste riješili ovaj problem, početna stvar koju trebate učiniti je soft reset, a sljedeća stvar je pokretanje vašeg Galaxy S5 u siguran način. Ako se prvi put pojavi pogreška "nažalost TouchWiz je zaustavljen" na Samsung Galaxy S5, to bi mogla biti greška u sustavu TouchWiz ili u firmwareu. Jednostavan softverski reset može riješiti ovaj problem. Napraviti to:

 • Izvadite bateriju iz Galaxy S5 kad je telefon uključen.
 • Pritisnite gumb napajanja najmanje 30 sekundi.
 • Stavite bateriju u telefon i stavite stražnji poklopac.
 • Uključite telefon.

Svrha mekog resetiranja je osvježavanje memorije telefona ispuštanjem pohranjene električne energije iz kondenzatora.

Također pogledajte: Kako riješiti problem koji zaostaje na Galaxy S5

Ako softverskim resetiranjem problem ne riješite, morat ćete pokrenuti telefon u sigurnom načinu rada da biste provjerili uzrokuje li problem nezavisna aplikacija. Povezivanje vašeg Galaxy S5 u siguran način privremeno će onemogućiti aplikacije treće strane. Ako primijetite da se pogreška "nažalost TouchWiz zaustavio" i dalje pojavljuje u sigurnom načinu, problem su uzrokovale osnovne usluge ili jedna od unaprijed instaliranih aplikacija.

Metoda 2

Možete promijeniti ljestvicu animacije iz opcije programera i provjeriti je li problem riješen. Da biste to učinili, idite na Postavke> Opcija za programere> Ljestvica animacije prozora, a zatim odaberite 5x do 5x. Možete odabrati bilo koju ljestvicu po vašem izboru. Također možete pokušati promijeniti ljestvicu trajanja animatora ili prijelaznu ljestvicu animacije.

oneplus.wonderhowto.com

Metoda 3

Pokušajte odbaciti poruku o pogrešci i otvorite Postavke. Ako možete doći do Postavke, idite u način početnog zaslona> odaberite Jednostavan način> Primijeni. Osvježit će zaslon. Ali ako se problem i dalje javlja, idite na Upravitelj aplikacija> dodirnite TouchWiz koji ćete pronaći na kartici Sve. Obrišite podatke i predmemoriju kako biste ih vratili na zadane postavke.

Međutim, ako se problem i dalje nastavi, ne preostaje ništa drugo nego brisanje particije predmemorije i vraćanje na tvorničke postavke.

Koraci za brisanje particije predmemorije:

 • Isključite svoj Samsung Galaxy telefon.
 • Sada istodobno pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje, tipku Početna i tipku za pojačavanje zvuka i zadržite.
 • Otpustite tipke kad se na vrhu zaslona pojavi logotip Samsung s napisanim "Recovery boot".
 • Sada ste na zaslonu za oporavak android sustava.
 • Odaberite Wipe Cache Partition (Obriši predmemoriju predmemorije) gumbom za smanjivanje glasnoće, a zatim tipkom za uključivanje / isključivanje potvrdite svoju radnju.
 • Prikazat će vam se obavijest napisana žutom u kojoj se kaže da je sistemska predmemorija uklonjena.
 • Sada odaberite Ponovno pokreni sustav sada pomoću tipki za glasnoću i pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje za potvrdu.
 • Vaša će se Galaxy slušalica sada ponovno pokrenuti.

Koraci za vraćanje na tvorničke postavke:

Prije vraćanja na tvorničke postavke, ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju važnih podataka jer ovaj postupak briše sve podatke. Postoji nekoliko načina za stvaranje sigurnosne kopije telefona. Slijedite korake u nastavku da biste prvo stvorili sigurnosnu kopiju.

 • Jedna od najboljih opcija je korištenje vlastitog Samsungovog softvera Kies koji obično koristimo za ažuriranje softvera naših Galaxy uređaja.
 • Drugi način za stvaranje sigurnosne kopije uređaja je Google račun. Krenite prema Postavkama> Općenito> Izrada sigurnosnih kopija i poništavanje i pružit će dvije opcije koje su imenovane kao sigurnosna kopija mojih podataka i automatsko vraćanje. Osigurajte da su te opcije označene kvačicom pored njih i automatski će sigurnosno kopirati pojedinosti poput Wi-Fi lozinke, podataka aplikacije, Googleovih postavki i oznaka na Googleov poslužitelj kako bi ih se moglo ponovo doći u slučaju da se s uređaj.

  hintslibrary.blogspot.com

 • Još jedan koristan i najjednostavniji način za stvaranje sigurnosne kopije je korištenje Samsung računa. Za to idite na program> postavke> Korisnik i sigurnosna kopija> Račun i provjerite jeste li prijavljeni svojim Samsung računom. Ako je opcija uključena, sinkronizirat će se kontakti, kalendar i internetske postavke sa Samsung računom.

Nakon što završite s sigurnosnim kopiranjem, nastavite s postupkom vraćanja na tvorničke postavke, evo kako to izvesti na vašem Galaxy S5.

 • Prvo isključite uređaj.
 • Zatim pritisnite i držite tipke Početna, Napajanje i Pojačavanje zvuka nekoliko sekundi dok se na zaslonu ne pojavi logotip Android.
 • Zatim otpustite tipke. Upotrijebite gumb za smanjivanje glasnoće za isticanje bilo koje opcije, a tipku za uključivanje / isključivanje za potvrdu. Dakle, označite opciju vraćanja na tvorničke postavke i potvrdite je pomoću gumba za napajanje.
 • Zatim odaberite "izbriši sve korisničke podatke" i potvrdite ga.
 • Pričekajte nekoliko sekundi da vidite opciju "ponovno pokreni sustav sada" i odaberite je. Tada će se telefon ponovo pokrenuti i ponovno ga morate postaviti od nule.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found