Vodiči

Uobičajeni problemi s iPhoneom 5 i kako ih popraviti

U ovom ćemo članku razgovarati o najčešćim problemima s iPhoneom 5 i pokazat ćemo vam kako ih možete popraviti. Većina problema koji se javljaju na svakom pametnom telefonu obično se mogu riješiti s nekoliko jednostavnih koraka, pa ako imate jedan od dolje navedenih problema, isprobajte rješenja prije nego što uređaj odnesete u Apple Store.

YouTube / vojnik zna najbolje

Uobičajeni problemi iPhone 5 i njihova rješenja

iPhone 5 Wi-Fi problemi

Mnogi su korisnici prijavili probleme s WiFi-jem. U većini slučajeva problem je s presporom vezom, u drugima se veza nastavlja smanjivati, a neki se korisnici uopće ne mogu povezati s Wi-Fi mrežom. Pogledajmo potencijalna rješenja.

Metoda 1:

Prvo što biste trebali pokušati je prebaciti Wi-Fi. Isključite ga, a zatim ponovno uključite. To možete učiniti dva ili tri puta jer to može riješiti problem.

Metoda 2:

Još jedan jednostavan trik koji je mnogima uspio jest prebacivanje načina rada u zrakoplovu. Idite na Postavke, uključite način rada u zrakoplovu i isključite ga nakon nekoliko sekundi.

3. metoda:

Idite na Postavke, pronađite svoju mrežu, dodirnite (i) i kliknite zaboraviti. Ponovno postavite mrežu i pokušajte se povezati.

Metoda 4:

Ponovo pokrenite iPhone 5s pritiskom i držanjem gumba za spavanje / buđenje dok se ne prikaže "klizač za isključivanje". Povucite klizač i isključite telefon. Kad je isključen, pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje i ponovo uključite uređaj.

5. metoda:

Ono što biste trebali isprobati kada imate problema s Wi-Fi mrežom je resetiranje mrežnih postavki. Evo kako: idite na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi mrežne postavke.

Metoda 6:

Provjerite je li firmver usmjerivača ažuriran.

Metoda 7:

Ažurirajte svoj uređaj na najnoviju verziju iOS-a.

8. metoda:

Resetiranje svih postavki može vam pomoći. Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve postavke. Ovo neće izbrisati vaše podatke.

Također pogledajte: 5 načina popravljanja sporog Wi-Fi-a na iPhoneu 5

iPhone 5 problem pregrijavanja

Kada uređaj koristite neko vrijeme, na primjer, za igranje omiljene igre, možda ćete primijetiti da se uređaj zagrijava.

Metoda 1:

Tijekom igranja igara ili snimanja videozapisa sat vremena ili duže, uređaj će se zagrijati. Morate pustiti da se uređaj potpuno ohladi.

Metoda 2:

Nemojte koristiti uređaj dok se puni jer se može zagrijati, a punit će se i sporije.

3. metoda:

„Aplikacije koje upotrebljavate na iPhoneu 5 mogu raditi u pozadini. To može uzrokovati problem pregrijavanja, ali može utjecati i na trajanje baterije vašeg telefona. Da biste to promijenili, idite na Postavke, Općenito i dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini. Najlakše je rješenje onemogućiti opciju za sve aplikacije, a da biste to učinili, jednostavno pritisnite prekidač. "

Metoda 4:

Onemogućite sinkronizaciju za Safari, a da biste to učinili, idite na Postavke> iCloud.

5. metoda:

Ponovo pokrenite uređaj da biste zatvorili aplikacije i procese koji se izvode u pozadini i oslobodili memoriju, jer začepljena memorija i gomila aplikacija u pozadini mogu uzrokovati probleme s pregrijavanjem.

Metoda 6:

Resetiranje svih postavki opcija je koja vam odgovara. Idite na Postavke, dodirnite Općenito, dodirnite Poništi i odaberite "Poništi sve postavke".

Metoda 7:

“Povežite svoj uređaj s računalom. Softver iTunes prepoznat će vaš iPhone, a kad to prepozna, odaberite Restore na ploči sažetka iTunes. "

iPhone 5 nema problema sa SIM karticom

Postoji nekoliko stvari koje možete učiniti prije nego što kontaktirate svog operatera.

Metoda 1:

Uključite način rada u zrakoplovu, pričekajte nekoliko sekundi, a zatim ga ponovno isključite.

Metoda 2:

Kada rješavate problem s bilo kojim uređajem, ponovno pokretanje uvijek je dobra ideja.

3. metoda:

Sljedeće što biste trebali učiniti je resetiranje mrežnih postavki. Vaše će se trenutne mrežne postavke izbrisati, ali kasnije ih možete prilagoditi onako kako želite. Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve postavke.

Metoda 4:

Trebali biste vidjeti je li dostupno ažuriranje postavki mobilnog operatera. Otvorite aplikaciju Postavke, dodirnite Općenito> O programu.

5. metoda:

Ako postoji nova verzija iOS-a, preuzmite je i instalirajte.

Metoda 6:

Ako ništa drugo ne funkcionira, resetirajte sve postavke i to možete učiniti tako da odete na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve postavke.

iPhone 5 vibracija ne radi

Nemalo vlasnika iPhonea 5 prijavilo je ovaj problem, pa da vidimo kako ga možete riješiti.

Metoda 1:

"Ovo može zvučati ludo za upotrebu, ali ponekad je mehanizam vibracije zaglavljen i da biste ga popravili, dovoljno je nekoliko puta tapkati telefon prstima, ali pazite da to učinite nježno."

Metoda 2:

Pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje, povucite klizač kad se prikaže i isključite telefon. Pričekajte nekoliko sekundi, pritisnite gumb za uključivanje / isključivanje da biste ponovno uključili uređaj.

3. metoda:

“Promjene u postavkama mogu riješiti vaš problem. Dođite do Postavke, dodirnite Zvuk, odaberite Zvuk zvona, a zatim Vibracija. Odaberite uzorak vibracije koji želite ili izradite vlastiti uzorak. "

Metoda 4:

Neki su korisnici izvijestili da je problem nestao nakon što su promijenili trenutnu melodiju zvona. Ako to ne pomogne, samo se poigrajte zvukovima mijenjajući ih. Vibracija može ponovno početi raditi.

5. metoda:

Sljedeća stvar koju biste trebali učiniti je resetiranje svih postavki, a to možete učiniti tako da odete na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite Poništi sve postavke. Ovo neće izbrisati vaše podatke.

Metoda 6:

Možete izbrisati sav sadržaj i postavke, a ako to odlučite, imajte na umu da prvo morate napraviti sigurnosnu kopiju datoteka jer će se sve izbrisati. Idite na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke. Kad je ovo završeno, postavite svoj uređaj kao novi.

iPhone 5 ne zvoni

Sigurno ne želite vidjeti da ste propustili važan poziv, zar ne? Pa, ako telefon ne zazvoni, teško ćete primijetiti da vas netko zove. Pogledajmo kako to riješiti.

Metoda 1:

„Jedan od glavnih razloga zašto iPhone 5 ne zvoni je zato što je uključena opcija Ne ometaj. Ponekad ga uključite i jednostavno zaboravite, ali možda ste ga slučajno uključili. Događa se."

Otvorite naredbeni centar i provjerite je li ikona mjeseca omogućena. Ako jest, onemogućite ga.

Metoda 2:

Ponovo pokrenite iPhone 5.

3. metoda:

„U slučaju da na uređaju postavite prilagođenu melodiju zvona, možda je datoteka oštećena ili ste je nedavno izbrisali. Ono što biste trebali učiniti je postaviti drugu melodiju zvona. "

Da biste to učinili, idite na Postavke> Zvukovi> Melodije zvona i odaberite drugu melodiju zvona.

Metoda 4:

Idite na Postavke> Općenito> Pristupačnost i uključite pomoćni dodir.

5. metoda:

Kao što vjerojatno već znate, kada imate problema s uređajem, jedno od rješenja je resetiranje svih postavki. Vaše se datoteke neće izbrisati. Da biste to učinili, idite na Postavke> Općenito> Poništi i odaberite Poništi sve postavke.

Problemi s mikrofonom iPhone 5

Problem s mikrofonom zvuči kao hardverski problem, ali svejedno, postoji nekoliko stvari koje biste mogli učiniti da biste to riješili.

Metoda 1:

„Prvo što biste trebali probati vrlo je jednostavno. Trebali biste isključiti poništavanje buke. Da biste to učinili, idite na Postavke, kliknite Općenito i odaberite Pristupačnost. Tamo ćete pronaći poništavanje buke, pa ga svakako isključite. "

Metoda 2:

„Ako imate problema s mikrofonom samo kada upotrebljavate određenu aplikaciju, morate provjeriti ima li aplikacija potrebno dopuštenje. Kliknite Postavke, Privatnost i dodirnite Mikrofon. "

3. metoda:

Isključite telefon i ponovo ga uključite.

Metoda 4:

Mikrofon je možda prljav, pa biste ga trebali pažljivo očistiti kako biste uklonili prašinu ili prljavštinu. Možete koristiti iglu ili čačkalicu.

5. metoda:

Jedan od gornjih načina obično je riješio problem, ali ako mikrofon i dalje ne radi, resetirajte sve postavke. Datoteke koje ste pohranili na iPhone 5 neće se izbrisati. Idite na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite Poništi sve postavke.

Tipke za glasnoću iPhone 5 ne rade

Metoda 1:

Ponovo pokrenite iPhone 5. Uz malo sreće, ovo je sve što trebate učiniti.

Metoda 2:

“Ovo može biti vrlo korisno. Idite na Postavke> Općenito> Pristupačnost i uključite pomoćni dodir. Na vašem će se zaslonu pojaviti mala ikona. Dodirnite ga. Kliknite Uređaj. Dodirnite glasnoću i nekoliko puta utišajte glasnoću. Zatvorite dijaloški okvir pritiskom na njega. Pritisnite fizičke gumbe. "

3. metoda:

U mnogim je slučajevima prljav konektor problem. Čistite ga čačkalicom, ali to radite nježno i pažljivo.

Metoda 4:

Sušilom za kosu možete očistiti priključak za slušalice i konektor, ali kada to radite, morate biti posebno oprezni. Udaljenost između vašeg iPhonea 5 i sušila za kosu trebala bi biti veća od 10 cm. Također, najnižom brzinom na fenu ispuhujte prašinu i prljavštinu.

5. metoda:

Ažurirajte svoj iPhone 5 na najnoviju verziju iOS-a.

Metoda 6:

Izbrišite sav sadržaj i postavke, ali prije nego što to napravite, napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Idite na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke. To može potrajati nekoliko minuta, a kada završi, postavite iPhone kao novi.

Problemi s mrežom iPhone / iPhone mobilnog radija

Mnogi vlasnici iPhonea 5 imali su problema poput sporog prijenosa podataka prilikom korištenja mobilne mreže, nemogućnosti povezivanja s mobilnom mrežom, nemogućnosti slanja ili primanja e-pošte putem mobilne mreže itd. Evo potencijalnih rješenja.

Metoda 1:

Idite na Postavke, uključite način rada u zrakoplovu, pričekajte 10-15 sekundi i ponovno ga isključite.

Metoda 2:

Ponovno umetnite SIM karticu.

3. metoda:

Otvorite aplikaciju Postavke, idite na Općenito> Poništi> Poništi mrežne postavke.

Metoda 4:

Ažurirajte iOS na uređaju.

5. metoda:

Idite na Postavke> Općenito> O programu i pogledajte je li ažuriranje postavki mobilnog operatera dostupno.

Metoda 6:

Možda je vrijeme da vaš uređaj počne s novim pokretanjem, što znači da biste trebali izbrisati sav sadržaj i postavke, ali kao što naziv govori, sve će se izbrisati, pa svakako napravite sigurnosnu kopiju svega što vam je važno. Zatim idite na Postavke> Općenito> Resetiraj i dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke. Kad je ovo gotovo, slijedite nekoliko jednostavnih koraka na zaslonu da biste postavili iPhone 5 kao novi.

Također pogledajte: 5 načina za rješavanje problema s mobilnim podacima iPhone 5

iPhone 5 aplikacija koja ne reagira na kameru

Jedna od stvari koju najviše volimo na pametnim telefonima je fotografiranje, ali što učiniti ako aplikacija kamere ne reagira? To je problem koji je prijavilo nekoliko korisnika iPhonea 5, pa da vidimo kako to riješiti.

Metoda 1:

Najbolje mjesto za početak je prisiljavanje aplikacije da se zatvori. Dvaput dodirnite gumb Početna, prijeđite prstom ulijevo da biste pronašli aplikaciju kamere, a zatim prijeđite prstom prema gore da biste je zatvorili.

Metoda 2:

Zatvorite nekoliko aplikacija (slijedeći korake iz 1. metode).

3. metoda:

Izbrišite nedavno instalirane aplikacije treće strane jer one možda uzrokuju problem.

Metoda 4:

Ponovo pokrenite uređaj da biste oslobodili malo memorije i zatvorili aplikacije koje rade u pozadini.

5. metoda:

Možda je dobra ideja izbrisati sav sadržaj i postavke. Napravite sigurnosnu kopiju važnih stvari, a zatim idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke. Pričekajte da se to dovrši, a zatim slijedite korake na zaslonu da biste postavili uređaj kao novi uređaj.

iPhone 5 ne može preuzeti ili ažurirati aplikacije

U App Storeu ima toliko sjajnih aplikacija i svi želimo isprobati nešto novo. Međutim, problem se može pojaviti kada ne možete preuzeti nove aplikacije ili ažurirati one koje već imate.

Metoda 1:

Provjerite jesu li datum i vrijeme postavljeni na automatsko, a za to idite na Postavke> Općenito> Datum i vrijeme.

Metoda 2:

Uključi / isključi Wi-Fi.

3. metoda:

“Idite na Postavke, dodirnite Wi-Fi i kliknite ikonu tik pored vaše Wi-Fi mreže. Kliknite Obnovi zakup. "

Metoda 4:

Zatvorite aplikacije koje rade u pozadini (dvaput dodirnite gumb Početna, prođite kroz aplikacije povlačenjem ulijevo, a kad pronađete onu koja vam nije potrebna, povucite prema gore da biste je zatvorili. Zatim ponovo pokrenite uređaj.

5. metoda:

  • Idite na Postavke
  • dodirnite iTunes & App Store
  • Dodirnite svoj Apple ID i odaberite opciju Odjava
  • Na početnom zaslonu dodirnite ikonu App Store
  • Odaberite jednu od aplikacija na stranici Feature i preuzmite je
  • Vidjet ćete poruku s novim uvjetima pružanja usluge
  • Kliknite na accept

Metoda 6.

Ažurirajte svoj iPhone 5 na najnoviju verziju iOS-a.

7. metoda.

„Ako ništa drugo ne pomogne, možete svoj iPhone 5 postaviti kao novi uređaj. Prvo napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke. Koliko će zadatak trajati, različito je za svaki iPhone. Kad završi, slijedite korake za postavljanje uređaja kao novog. "

iPhone 5 nema zvuka tijekom poziva

Još jedan prilično neugodan problem. Da vidimo kako to možete popraviti.

Metoda 1:

"Dok razgovarate telefonom, pritisnite tipke za glasnoću koje se nalaze sa strane vašeg telefona."

Metoda 2:

Uklonite futrolu za iPhone 5 ako je imate.

3. metoda:

Isključite Bluetooth.

Metoda 4:

Očistite prijemnik iglom ili čačkalicom kako biste uklonili prljavštinu ili prašinu koja može uzrokovati problem.

5. metoda:

Ponovo pokrenite iPhone 5.

Metoda 6:

Ažurirajte svoj iPhone 5 na najnoviju verziju iOS-a.

Metoda 7:

Možete resetirati sve postavke i ne brinite jer se vaši podaci neće izbrisati. Idite na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite Poništi sve postavke.

Problem s pozivom iPhonea 5 nije uspio

Ako primijetite ovu pogrešku kada pokušavate nazvati nekoga, evo nekoliko stvari koje biste trebali isprobati.

Metoda 1:

Ovo je među najučinkovitijim rješenjima: samo nazovite * # 31 #.

Metoda 2:

Dođite do Postavke, uključite način rada u zrakoplovu, a zatim ga isključite.

3. metoda:

“Idite na Postavke, kliknite Telefon i odaberite Show My Caller ID. Isključite ga, a zatim ponovno uključite. Treba ga ostaviti uključenog. Pokušajte ponovno nazvati. "

Metoda 4:

Ponovo pokrenite iPhone - pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje i povucite klizač da biste isključili telefon, a zatim kada je telefon isključen pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje da biste ga ponovo uključili.

5. metoda:

Ako gore navedena rješenja ne uspiju, možete izbrisati sav sadržaj i postavke. Prvo napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke. Pričekajte dok se ovo ne dovrši, a zatim slijedite nekoliko jednostavnih koraka na zaslonu da biste postavili iPhone 5 kao novi uređaj.

Pohrana za iPhone 5 je potpuno izdanje

S tonom instaliranih aplikacija, fotografijama, glazbom i tako dalje, prostor za pohranu na iPhoneu 5 možda je pun. Pogledajmo kako osloboditi prostor za pohranu.

Metoda 1:

Izbrišite iMessages, posebno one s foto ili video privitcima.

Metoda 2:

Očistite predmemoriju Safarija tako što ćete otići na Postavke> Safari> Obriši kolačiće i podatke.

3. metoda:

Izbrišite aplikacije koje ne upotrebljavate.

Metoda 4:

Uklonite fotografije, videozapise i glazbu s uređaja. Jednostavno premjestite datoteke na računalo i izbrišite ih s iPhonea.

Izvor slike: YouTube / Jonathan Morriso

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found