Vodiči

Kako popraviti iPhone oštećen vodom

Ako imate iPhone, posljednje mjesto na kojem želite vidjeti svoj uređaj svakako je voda. Bez obzira jeste li bacili uređaj u zahod, umivaonik ili more dok ste uživali u šetnji plažom, situacija će biti jednako frustrirajuća. Jednu stvar koju biste trebali imati na umu jest da oštećenje vode iPhoneom ne mora nužno značiti da je vaš uređaj neupotrebljiv, pa biste trebali ostaviti paniku sa strane i trebali biste djelovati. U ovom ćemo članku podijeliti nekoliko savjeta koji će vam pomoći da popravite iPhone oštećen vodom.

Također pogledajte: 5 načina za popravljanje zvuka iPhonea u aplikacijama ne radi nakon ažuriranja iOS 8.4

Kako popraviti iPhone oštećen vodom

Ako je vaš uređaj stupio u kontakt s vodom, najvažnije je obrisati ga i pustiti da se uređaj osuši. Korištenje iPhonea odmah može uzrokovati mnoge druge probleme. Jedno od često postavljanih pitanja je kako popraviti iPhone početni gumb nakon oštećenja vodom. To možete izbjeći, a mnogi se drugi problemi, poput iPhonea, neće naplatiti nakon oštećenja vodom i problema sa zaslonom, samo puštanjem da se uređaj potpuno osuši.

Postoji nekoliko stvari koje trebate učiniti odmah, ali ima i nekih stvari koje trebate izbjegavati.

Stvari koje treba obaviti odmah

 • Izvadite uređaj iz vode.
 • Ugasi to. Pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje i "pomaknite za isključivanje". Ako se uređaj isključio nakon što ste ga spustili u vodu, izbjegavajte ga uključivati.
 • Ako su na vaš iPhone spojeni kabeli, poput USB kabela ili slušalica, uklonite ih.
 • Uklonite kućište ako ga koristite.
 • Ako imate zaštitnik zaslona, ​​možete ga ostaviti jer je vodootporan, a time će zaštitnik spriječiti oštećenje zaslona.
 • Sljedeći je korak sušenje vanjskog i unutarnjeg dijela uređaja. Možete koristiti čistu krpu, ručnik, pamučnu majicu, što god trenutno imate kod sebe. Obrišite uređaj, zaslon, bočne strane i natrag.
 • Ne zaboravite ukloniti vodu iz otvora za punjenje, zvučnika, mikrofona i pobrinite se da pravilno obrišete gumb Početna, tipku za isključivanje zvuka i tipke za glasnoću.
 • Izvadite SIM karticu.
 • U slučaju da znate kako izvaditi bateriju, učinite i to. Ako to nikada prije niste učinili, preskočite ovaj korak, jer možete nanijeti veću štetu, a činjenica da ste bacili telefon u vodu neće biti vaša jedina briga.

Što ne treba raditi

 • Nemojte odmah koristiti iPhone
 • Ako je vaš iPhone isključen, ne pokušavajte ga uključiti.
 • Nemojte koristiti sušilo za kosu za sušenje iPhonea. Može prouzročiti štetu na iPhone komponentama.
 • Ne pokušavajte napuniti svoj uređaj ili
 • Ne stavljajte nikakav pribor

Čak i ako ste na svoj uređaj prolili malo vode ili bilo koje druge tekućine, to treba učiniti i izbjegavati. Mnogo puta problem s gumbom za početni zaslon ili zaslonom može nastati čak i s nekoliko kapi vode. Ponovo uključite uređaj i počnite ga koristiti kad ga potpuno osušite.

Ako je vaš iPhone pao u vodu, nakon što odmah prođete kroz popis stvari, nemojte ga ponovno uključiti. Voda može ući u telefon, a trebate nešto što će upiti svu vlagu.

Što dalje?

Postoji nekoliko mogućnosti, a nekuhana riža je jedna od njih. Kladim se da ste već čuli za ovo i ako želite ovo isprobati, evo što biste trebali učiniti. Uzmite plastičnu vrećicu za pohranu ili zdjelu, napunite je nekuhanom rižom i u nju stavite telefon. Provjerite je li iPhone oštećen vodom potpuno prekriven. Sljedeće što trebate učiniti je ostaviti uređaj u posudi ili plastičnoj vrećici, 24-48 sati. Ovo će osušiti vaš uređaj, ali moramo spomenuti neke njegove nedostatke. To će uzrokovati koroziju, ali to nije jedina zamka. Zrna riže mogu ući u luke. Imajte ove stvari na umu.

www.gadgetreview.com

Druga opcija koja vam može pomoći u otklanjanju oštećenja od vode na iPhoneu su paketi silikagela, ali imajte na umu da će vam trebati dovoljno da pokrije vaš uređaj. Opet, možete uzeti plastičnu vrećicu, smjestiti svoj iPhone u nju zajedno sa paketima silikagela i ostaviti uređaj u torbi sljedećih 24-48 sati. Silikagel će upiti vlagu i nadamo se da će vaš iPhone raditi sasvim dobro nakon što ga uključite.

stylecaster.com

Kad se vaš uređaj napokon osuši, trebali biste provjeriti indikatore vode koji će vam pokazati je li vaš uređaj oštećen ili nije. Ako postoji oštećenje, indikatori će postati crveni. Ako nema oštećenja, ovi će indikatori biti srebrni ili bijeli i nadamo se da ćete upravo to vidjeti. Uključite uređaj. Prekriženih prstiju, uspjet će.

iPhone Nema servisne pogreške nakon oštećenja vodom

Dakle, vaš je telefon suh, mogli ste ga uključiti, ali sada vidite "Nema usluge". IPhone vrlo često nastavlja tražiti uslugu nakon oštećenja vodom. Što učiniti? Slijedite savjete u nastavku:

 • Datum i vrijeme - Ako ste odspojili bateriju da biste osušili uređaj, možda ćete primijetiti da su datum i vrijeme pogrešni. Jednom kada postavite točan datum i vrijeme, pogreška usluge ne smije nestati.
 • Ako ste ponovo umetnuli SIM karticu, provjerite jeste li je pravilno postavili.
 • Uključivanje mobilnih podataka, Wi-Fi-ja i načina rada u zrakoplovu.

Obratite se tvrtki Apple ili posjetite jednu od njihovih trgovina

Ako se vaš iPhone predugo stavi u vodu, velika je vjerojatnost da riža ili silikagel neće moći apsorbirati svu vlagu. Voda može oštetiti komponente u telefonu. U tom slučaju kontaktirajte Apple da biste popravili hardver ili zamijenili komponente.

Kada je riječ o iPhoneu oštećenom vodom, pružanje stručne pomoći zasigurno je najbolja moguća ideja, a čak i ako potrošite nešto novca, stručnjaci će riješiti problem. Dakle, ako ne želite eksperimentirati s nekuhanom rižom ili paketima silicijevog dioksida, odnesite svoj uređaj u Apple Store ili jedan od servisnih centara.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus i iPhone SE

Savjeti koje smo podijelili s vama mogu vam pomoći da popravite iPhone oštećen vodom, ali trebate biti strpljivi i pričekati oko dva dana. Druga je mogućnost dobiti stručnu pomoć. Da biste u budućnosti izbjegli ovu vrstu problema, možete razmisliti o nabavci vodonepropusnog kućišta za svoj uređaj.

Također možete pročitati:

Kako nabaviti Microsoft Office za iPad i iPhone

Kako promijeniti iPhone zaključani zaslon

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found