Vodiči

Najbolja najbolja proširenja za Chrome za autore

Svakodnevno pisanje bloga i njihovo postavljanje na web stranicu za blog uopće nije lak posao. I prilično je uobičajeno da svi pisci i dalje traže načine kako pojačati svoj posao. Kao autor, morate uložiti dovoljno vremena da web mjesto uspješno radi. A to zahtijeva kvalitetan sadržaj. U tom kontekstu, od vitalne je važnosti spomenuti da je preglednik Chrome savršen preglednik za pisce koji im omogućuju održavanje sigurnosti, povećavaju brzinu zadatka, a prilagođavanje i sinkronizacija između uređaja dodane su prednosti. A stvari će postati još puno ugodnije i brže u kombinaciji s nekim moćnim Chromeovim proširenjima.

Dostupno je još mnogo Chromeovih proširenja za pisce, ali ako tražite najbolja i korisna Chromeova proširenja, temeljito pročitajte ovaj članak. Ovaj je članak posvećen tome i ovdje smo naveli 10 najboljih Chromeovih proširenja za pisce.

Također pogledajte: Najbolje najbolje aplikacije za Chromebook

10 najboljih najboljih Chromeovih proširenja za autore

Evernote web clipper

Ovo je prvo proširenje za Chrome koje se spominje na našem popisu. Pisanje zahtijeva puno istraživanja. Srećom, ovo je proširenje namijenjeno upravo tome. Evernote vam omogućuje spremanje bilo kojeg željenog teksta s weba u mapu Evernote kako biste ih kasnije mogli koristiti. Na primjer, čitate članak na webu. Ono što trebate jest istaknuti željeni tekst ili slike i spremiti ga u mapu Evernote samo jednim klikom.

Ovo zvuči stvarno zanimljivo, ali prvo morate instalirati ovo proširenje i ostatak stvari će se lako riješiti.

Preuzmite Evernote web clipper

Google rječnik

Google Rječnik je ovdje da vam pomogne otkriti značenje nove riječi. Stvaranje visokokvalitetnog sadržaja glavni je zadatak svakog pisca, blogera ili autora. A ovo zahtijeva od vas veliku zalihu riječi. Ovo proširenje želi vam pomoći u tom slučaju. Kada na mreži naiđete na bilo koju novu riječ i ne znate pravilno njezino značenje, Google rječnik pomoći će vam da pronađete tačno značenje te riječi. Ono što treba učiniti je samo istaknuti da nepoznata ili nova riječ, a Google rječnik će ponuditi skočni prozor koji sadrži definiciju te istaknute riječi.

Također, na ikonu malog zvučnika možete kliknuti da biste čuli izgovor te riječi.

Preuzmite Google rječnik

Gramatički

Grammarly je najkorisnije Chromeovo proširenje za pisce i po meni bi svi pisci trebali instalirati ovo proširenje kako bi njihov zadatak bio točan. Proširenje Grammarly provjerava pravopisne pogreške i gramatiku u članku. Dakle, strah od bilo kakve gramatičke ili pravopisne pogreške uklanja se uporabom Grammarlyja. No, potrebno je da prvo prođete postupak registracije na službenoj web stranici Grammarlyja. Po završetku postupka registracije, ovo će se proširenje integrirati s vašim preglednikom Chrome. S ovim proširenjem, kad god napišete bilo koji članak, prikazat će trenutno rješenje pravopisne pogreške i gramatike.

Preuzmite Grammarly

TweetDeck

Uključuje li vaš posao najbolje korištenje twitter računa? Pa, onda je TweetDeck najbolje rješenje za vas. Ovo je vrlo korisno Chromeovo proširenje koje vam uvelike pomaže u upravljanju vašim Tweet računom. Bez obzira radi li se o praćenju hashtaga, zakazivanju postova i skraćivanju veza, TweetDeck može upravljati svim gnjavažama besplatno. Međutim, budite malo svjesni ovog proširenja kako vam ne bi upravljalo.

Nabavite ovo proširenje za Chrome da biste svoj posao učinili mnogo bržim.

Preuzmite TweetDeck

Automatsko proširivanje teksta

Auto Text Expander je još jedno od najboljih Chromeovih proširenja za pisce. Možete uštedjeti vaše dragocjeno vrijeme. Ovo proširenje omogućuje vam stvaranje tipkovne prečice za riječ i cijele rečenice tako da tipkanje postaje puno lakše i brže. To postaje korisno u slučaju da rečenicu ili riječ koristite vrlo često. Na primjer, trebate upotrijebiti rečenicu ‘Nazvat ću te za 10 minuta’, a zatim spremiti ovu rečenicu za prečac ‘Nazovi’. Dakle, sljedeći put kad upišete poziv, proširenje Chrome za automatsko proširivanje teksta pobrinut će se za ostatak stvari.

Preuzmite Auto Text Expander

OneTab

Pisanje članka zahtijeva puno istraživanja. A preglednik Chrome ima proširenje koje će vam pomoći i u tom zadatku. Kad nastavimo s istraživanjem, prilično je jednostavno da su istovremeno potrebne brojne kartice, a OneTab dolazi ovdje da vam pomogne. Sprema sve odabrane kartice tako da ih korisnici mogu kasnije koristiti. Ako želite, odabrane kartice možete rasporediti u Grupe, a istovremeno vam omogućuje i dijeljenje spremljene kartice kao web stranice. Pa, što će još jednom piscu trebati? OneTab je stvarno koristan za pomoć u istraživanju kako biste članak mogli učiniti jedinstvenim.

Preuzmite OneTab

Pisac

Writer je obavezno Chromeovo proširenje za autore i blogere. Ovo proširenje pomoći će vam da bez problema napišete članak, jer uklanja sve vrste smetnji. Pisanje zahtijeva spremanje članka vrlo često usred pisanja i to je ono što vas odvlači od zadatka. Ne brinite više jer je Writer namijenjen automatskom spremanju djela; podržava brojanje riječi i pisanje ciljeva. Međutim, ne samo to, nego rješava i mnogo više poslova, poput mogućnosti promjene pozadine, prilagođavanja fontova itd. Također, može pohraniti neograničene dokumente. Jednom riječju, ovo proširenje za Chrome zaista je korisno za pisce.

Preuzmite Writer

AdBlock

Još jedno izvrsno proširenje za Chrome za autore je AdBlock. Ovo je proširenje namijenjeno smanjenju ometanja na internetu. Da, ponovno pisanje zahtijeva ogromnu količinu istraživanja, a ako vam oglasi odvrate pažnju, pojest će određeno vrijeme. No dok se ovo proširenje AdBlock koristi u pregledniku Chrome, kao što mu i samo ime kaže, ono blokira sve oglase, čime štedi vaše vrijeme uklanjanjem smetnji. Nabavite AdBlock i učinite da vam odvraćanje pozornosti od pisanja posla bude besplatno i brže.

Preuzmite AdBlock

SpeakIt

Idealno proširenje preglednika Chrome za pisce koji će vam omogućiti da lako ispravite pogreške. Zapravo, ovo je mehanizam za pretvaranje teksta u govor koji glasno izgovara odabrani odlomak tako da možete čuti i ispraviti pogreške. Prilično je često da ponekad nismo u stanju prepoznati pogreške i postaje lako ako nam ih netko može pročitati. SpeakIt može bez problema obaviti taj posao. S ovim je proširenjem dostupno mnogo više značajki, poput mogućnosti promjene glasa između muškog i ženskog spola. Također možete prilagoditi glasnoću.

Preuzmite SpeakIt

Ostani fokusiran

Posljednja najbolja Chromeova proširenja koja u velikoj mjeri mogu ubrzati našu produktivnost. Sasvim je uobičajeno da nas tijekom korištenja interneta vrlo često odvlače brojne stvari poput Whatsapp obavijesti, Facebooka, e-pošte itd. Srećom, StayFocused nam pomaže da ostanemo usredotočeni na svoj posao ograničavajući nam pristup bilo kojoj drugoj web stranici. Međutim, uvijek postoji mogućnost što zapravo blokirati i kada. StayFocused može uvelike povećati produktivnost i ovo je od najveće pomoći svima onima koji vrlo lako odvuku pažnju. Dakle, instalirajte ovo proširenje za Chrome u svoj preglednik i olakšajte pisanje.

Preuzmite StayFocused

Ovo je 10 najboljih Chromeovih proširenja za pisce. Iako neprestano tražimo dodatak i teme kada je web stranica u pitanju, proširenja imaju sličnu svrhu u preglednicima. Oni su namijenjeni da vam pomognu u brojnim slučajevima. Dakle, ako ste ozbiljni pisac, sva spomenuta proširenja preglednika Chrome ovdje će vam pomoći da brže postignete ciljeve.

Vidi također: Najbolje najbolje društvene igre za Android i iOS

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found