Vodiči

Kako isključiti geografsko označavanje na Android uređajima

S našim Android pametnim telefonima i tabletima možemo učiniti toliko sjajnih stvari, uključujući fotografiranje i snimanje videozapisa. Sad, kamo god krenuli i što god radili, lako možete uhvatiti svaki trenutak jer cijelo vrijeme imate fotoaparat sa sobom. Ali, morate zaštititi svoju privatnost. Možda se sad pitate, kakve veze kamera ima s mojom privatnošću? Puno toga ima zapravo zbog geografskog označavanja - prilikom fotografiranja i videozapisa zabilježit će se vaše mjesto. Lokaciju možete vidjeti samo otvaranjem detalja o fotografiji. Na nekim je uređajima geografsko označavanje omogućeno prema zadanim postavkama, a na drugim nije, ali što je najvažnije, možete ga deaktivirati. Ovdje ćemo vam pokazati kako isključiti geografsko označavanje na Android uređajima.

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme s Netflixom na Android pametnim telefonima i tabletima

Kako isključiti geografsko označavanje na Android uređajima

Koraci su slični za sve Android uređaje.

Da biste isključili geografsko označavanje na Android uređajima, učinite sljedeće:

  • Otvorite aplikaciju Kamera na Android pametnom telefonu ili tabletu
  • Dodirnite tri vodoravne crte da biste otvorili izbornik
  • Sada dodirnite ikonu zupčanika
  • Vidjet ćete postavke kamere
  • Dodirnite GPS oznaku (na nekim uređajima ova se opcija naziva drugačije, na primjer, geografska oznaka, oznaka lokacije itd.) I isključite je.

Izvoli. Geografsko označavanje sada će biti onemogućeno, a lokacija na fotografijama i videozapisima koje ste snimili Android uređajem neće se snimati. Ako vaša djeca imaju pametne telefone, svakako onemogućite i geografsko označavanje na njihovim uređajima. Ako koriste iPhone, možete pročitati ovaj vodič: Kako isključiti Geotagging na iOS uređajima.

Možete pročitati i: Kako vidjeti Instagram postove koji su vam se svidjeli na Androidu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found