Vodiči

Kako riješiti uobičajene probleme s Android Lollipop na Galaxy S5

Dakle, ažurirali ste svoj Samsung galaxy S5 na Android 5.0 lizalicu. Ažuriranje je ponudio Samsung u prosincu. Ažuriranje je glavno ažuriranje Androida Galaxy S5 i donosi brojne velike i male promjene na uređaju. Još jedna stvar koja dolazi s ovim ažuriranjem su problemi s Android Lollipopom. Dakle, evo posta o uobičajenim problemima Android Lollipop-a na Galaxy S5 i kako ih riješiti kako bi pomogli onima koji su u nevolji.

Popis problema s Android Lollipopom na Galaxyju S5 zaista je dugačak i pokušavamo se nositi s nekima od njih ovdje.

Osim dolje spomenutih problema, ako se suočavate s drugim problemima sa svojim Galaxy S5, poput problema s USB vezom, dođite na Technobezz.

Pogledajte također- Savjeti i trikovi za Android Lollipop

Uobičajeni problemi s Android Lollipop na Galaxy S5

Problemi s vijekom trajanja baterije

Problem pražnjenja baterije jedan je od najčešće viđenih problema s Android Lollipopom na koji su se korisnici žalili. Uređaj se suočava s abnormalnim pražnjenjem baterije od ažuriranja na Android 5.0 Lollipop.

Riješenje

Rješenje problema s nenormalnim pražnjenjem baterije moglo bi biti prilično jednostavno, jer ono što se događa u većini slučajeva jest da je razlog problema taj problem treće strane. Pa da vidimo kako to popraviti.

 • Dizanje vašeg Samsung Galaxy S5 u sigurnom načinu. Ovo onemogućava sve programe trećih strana.
 • Da biste Galaxy S5 pokrenuli u sigurnom načinu rada, prvo isključite uređaj. Nakon toga pritisnite tipku za uključivanje i držite pritisnutu tipku za stišavanje. Jednom kada se uređaj počne podizati, pustite tipku za uključivanje, ali držite pritisnutu tipku za stišavanje. Sada ćete ući u siguran način i na zaslonu ćete moći vidjeti sigurni način rada.
 • Sada biste morali pronaći problematičnu aplikaciju deinstalirajući ih jednu po jednu. To bi moglo potrajati, ali može biti rješenje vašeg problema.

Još nekoliko točaka za izbjegavanje problema s pražnjenjem baterije -

 • Ažurirajte svoje aplikacije
 • Ne držite Bluetooth i NFC ako se ne koriste.
 • Izbjegavajte žive pozadine jer mogu i potrošiti puno baterije.

Problemi s Wi-Fi mrežom

Još jedan problem na popisu uobičajenih problema s Android Lollipopom na Galaxyju S5 je problem s Wi-Fi mrežom. To mogu biti poput sporih veza, a također i veze koje padaju bez ikakvog razloga.

Riješenje

Rješenje problema s Wi-Fi mrežom može biti vrlo jednostavno. Pokušajte koristiti sljedeće savjete za rješavanje problema s Wi-Fi mrežom.

 • Ponovo pokrenite galaksiju S5
 • Ponovo pokrenite lokalni usmjerivač. Također možete pokušati isključiti usmjerivač na oko minutu, a zatim ga ponovno uključiti.
 • Ako ovo ne uspije, možete pokušati ažurirati firmware usmjerivača.

Ako ništa od ovoga ne uspije, idemo do uređaja. Poduzmite sljedeće korake za rješavanje Wi-Fi problema s Galaxy sx5.

 • Zaboravite Wi-Fi mrežu s kojom imate problema.
 • Nakon toga ponovno se povežite na istu Wi-Fi mrežu davanjem lozinke za to.
 • Možete pokušati i otići u način uštede energije kako biste provjerili postoje li WiFi ograničenja.
 • Možete pokušati i prijeći u siguran način da biste vidjeli je li neka od aplikacija uzrokuje taj problem.

Ako ništa od ovoga ne uspije, možda postoji problem i u usmjerivaču. Pokušajte se povezati na nekom drugom usmjerivaču da biste vidjeli je li to uzrok problema i zamijenite usmjerivač uređaja kako se normalno ponaša nekim drugim usmjerivačem.

Pitanja pregrijavanja

Problem pregrijavanja još je jedan dar nadogradnje android Lollipopa. Pregrijavanje uređaja može se dogoditi tijekom igranja teške igre ili korištenja neke teške aplikacije već duže vrijeme. Ako se uređaj zagrijava bez ikakve upotrebe, upotrijebite sljedeće popravke.

Riješenje

Možete pokušati učiniti sljedeće kako biste vidjeli je li to riješilo problem pregrijavanja.

 • Isključite uređaj i ponovno ga uključite nakon nekoliko minuta.
 • Ako to ne uspije, isključite uređaj, izvadite bateriju i mikro SD karticu iz utora. Sada vratite bateriju, ali ne i micro SD karticu, i vidite da ovo rješava problem.
 • Ako ovo ne uspije, možete pokušati provjeriti je li uzrok problema neka druga aplikacija iz trećeg dijela. To se može učiniti podizanjem uređaja na sigurnije. Točan način na koji smo učinili kako bismo riješili problem abnormalnog pražnjenja baterije.

Problemi s Bluetoothom

Pa, Bluetooth problemi su najčešći skup problema nakon bilo kojeg ažuriranja Androida i ovo se ažuriranje ne razlikuje. Nakon ažuriranja Galaxyja S5 na lizalicu, mnogi su se žalili na prekinute Bluetooth veze. Ovaj bi problem mogao ostati ovdje dok ne vidimo sljedeće ažuriranje, ali u međuvremenu možemo isprobati neko rješenje i vidjeti da će se problem riješiti.

Rješenja

Možete isprobati nekoliko rješenja koja bi mogla riješiti probleme s Bluetoothom.

 • Pokušajmo prvo s najjednostavnijim rješenjima, a to je isključiti Bluetooth, a zatim ga ponovno uključiti nakon nekoliko sekundi. Provjerite rješava li ovo problem.
 • Ako ovo ne pomogne, idite na postavke Bluetootha i zaboravite ili izbrišite uređaj s kojim imate problema. Pokušajte se ponovo povezati. Problem bi mogao biti riješen.
 • Drugo rješenje moglo bi biti provjeriti uzrokuje li taj problem aplikacija treće strane. To se može provjeriti prelaskom u sigurni način i za neke druge probleme učinimo ono što smo gore učinili.

Vidi također - Kako riješiti problem oštećenja vode Galaxy S5

Pitanja izvedbe

Bilo je i pritužbi na izvedbu uređaja nakon nedavnog ažuriranja Androida 5.0 Lollipop. Mnogi su korisnici prijavili trom rad i zaostajanje u uređaju nakon ažuriranja. Postoje i slučajevi slučajnog zamrzavanja uređaja.

Riješenje

Rješenje koje možete iskušati za rješavanje problema s performansama Galaxy S5 jest brisanje particije predmemorije. Da biste to učinili, slijedite sljedeći postupak.

 • Isključite uređaj.
 • Sada ga uključite pritiskom na tipke Početna, Napajanje i Glasnoća. Otpustite ih kad vidite logotip Samsung.
 • Sada idite na Wipe Cache Clean pomoću tipke za smanjivanje glasnoće i odaberite je tipkom za uključivanje.
 • Proces bi trajao neko vrijeme, pričekajte da se dovrši. Nakon što je gotovo ponovno pokrenite uređaj i provjerite je li problem riješen.

Osim toga, postoji nekoliko savjeta koje morate slijediti da biste poboljšali performanse svog Galaxyja S5. Ovi su -

 • Nemojte koristiti žive pozadine. To može utjecati na performanse uređaja.
 • NFC i Bluetooth isključite kad se ne koriste. To će vam pomoći u postizanju performansi.
 • Također možete pokušati isključiti animacije. To se može učiniti dugim pritiskom na prazno mjesto na zaslonu. Sada idite na Postavke početnog zaslona gdje ćete pronaći ‘Učinak prijelaza’. U efektu prijelaza odaberite Ništa.

Problemi s primjenom

Jedan od mnogih uobičajenih problema s Android Lollipopom na Galaxy S5 koji su se pojavili nakon ažuriranja su problemi s aplikacijom. Možda postoje uvjeti kod nekih korisnika kod kojih su se određene aplikacije počele ponašati neobično i ne rade glatko.

Riješenje

Rješenje ovog problema moglo bi biti vrlo jednostavno. Dobra je šansa da je programer sam prepoznao ovaj problem i riješio ga. Dakle, možete pokušati ažurirati aplikaciju na najnoviju verziju u kojoj je možda ispravljena programska pogreška.

Ako to ne uspije, možete pokušati deinstalirati aplikaciju, a zatim je ponovo instalirati.

Ako ništa od toga ne pomogne, samo obavijestite programera aplikacije o problemu. Možda će moći prepoznati uzrok i možda će osmisliti ažuriranje koje će riješiti problem.

GPS problemi

Još jedan problem na našem popisu uobičajenih problema s Android Lollipop-om na Galaxyju S5, o kojem su mnogi korisnici izvijestili, jesu GPS problemi. Mnogi korisnici počeli su imati problema sa svojim GPS-om nakon što su svoj Galaxy S5 ažurirali na Android 5.0 Lollipop.

Riješenje

Možete isprobati neka od danih rješenja kako biste riješili probleme s GPS-om s Galaxy S5.

 • Provjerite je li GPS postavljen na Visoku preciznost. Za to idite u Postavke, zatim Mjesto i postavite ga na Visoka preciznost ako već nije u tom načinu.
 • Još jedno rješenje koje možete pokušati je provjeriti postoji li neka aplikacija treće strane koja je uzrok problema s GPS-om na uređaju. Za to biste trebali slijediti postupak koji smo već pokušali gore za rješavanje nekih problema s Galaxy S5. To uključuje ulazak u siguran način i provjeru aplikacija treće strane.

To su uobičajeni problemi s Android Lollipopom na Galaxy S5 koji su se pojavili nakon ažuriranja. Nadamo se da su većina vaših problema riješena gore navedenim rješenjima.

Ako ništa od toga nije uspjelo, možda ćete se morati vratiti na prethodnu stabilnu verziju Androida 4.4 KitKat. To se može učiniti vraćanjem uređaja na tvorničke postavke. To će izbrisati sve što je na uređaju i dovesti ga u stanje kada ste prvi put kupili uređaj.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found