Vodiči

iPhone kaže da nema kvara SIM kartice, neispravne SIM kartice ili SIM kartice - kako to popraviti

Što učiniti ako iznenada vaš iPhone kaže da nije instalirana SIM kartica, neispravan SIM ili kvar SIM kartice? Ovo je pitanje koje muči popriličan broj korisnika, a moglo bi se pojaviti na svim modelima iPhonea. Kad se prikaže jedna od poruka o pogrešci koju smo spomenuli, ne možete slati ili primati tekstualne poruke, upućivati ​​pozive ili koristiti svoj mobilni podatkovni paket. Mnogi ljudi žele znati što uzrokuje ove probleme. Postoji nekoliko razloga zašto se ove poruke mogu pojaviti. Kvar u softveru je jedan od njih. Ako je SIM kartica oštećena ili ako nije pravilno postavljena, možda ćete vidjeti jednu od pogrešaka. Problem se može pojaviti nakon ažuriranja iOS-a ako je uređaj došao u dodir s vodom ili ako je pao na tlo.

Prvo što vam predlažemo je da kontaktirate svog operatera kako biste bili sigurni da imate aktivan plan. Ako je sve u redu i ako je vaš plan s operatorom aktivan, isprobajte donja rješenja.

Također pogledajte: Kako popraviti nijednu uslugu na iPhoneu

Što učiniti ako vaš iPhone kaže NE SIM karticu?

iPhone Nema pogreške na SIM kartici jedno je od najčešćih problema povezanih sa Simom. Dijelit ćemo nekoliko učinkovitih rješenja koja biste trebali isprobati, tako da se napokon možete riješiti ove dosadne poruke pogreške.

Izvor: iphonekozosseg.hu

Rješenje br.1: Uključite način rada u zrakoplovu

Počnimo s najjednostavnijim rješenjem. Ako ste ikada imali iPhone Wi-Fi problema, problema s mobilnim podacima, GPS-om ili Bluetoothom, tada znate da prebacivanje načina rada u zrakoplovu može riješiti problem. Ovaj jednostavan trik možda će uspjeti ako vaš iPhone kaže No Sim. Idite na Postavke i uključite način rada u zrakoplovu. Ostavite ga uključenog 15-20 sekundi i isključite.

Rješenje br.2: Ponovo pokrenite iPhone

Kada ste zadnji put ponovo pokrenuli uređaj? Znate da telefoni ponekad mogu djelovati neobično. Na vašem iPhoneu piše Bez SIM kartice, iako je SIM kartica u ladici. To znači da iz nekog razloga vaš uređaj ne otkriva karticu. Jednostavno ponovno pokretanje može riješiti problem. Pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje i povucite klizač kad se pojavi. Kada je telefon isključen, pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje da biste ga ponovno uključili.

Rješenje br.3: Provjerite je li vaša SIM kartica pravilno postavljena

Ponekad se SIM kartica može malo pomaknuti. Čak i ako se kartica nije pomaknula, ponovno umetanje SIM kartice nešto je što svakako trebate pokušati. Isključite iPhone i izvadite SIM karticu. Ako u ladici ili na kartici ima prašine, obrišite je. Provjerite je li SIM kartica oštećena. Ako jest, to je razlog zašto vaš iPhone kaže da nije instalirana SIM kartica i morat ćete kontaktirati svog operatora radi zamjene SIM kartice. Nema oštećenja na kartici? Vratite ga u ladicu i uključite telefon.

Ovdje je Appleov vodič o uklanjanju SIM kartice iz iPhonea.

Rješenje br.4: Pokušajte s drugom SIM karticom

Ako ste isprobali prethodno rješenje, a nije uspjelo, pokušajte s drugom SIM karticom. Isključite uređaj, izvadite SIM i stavite drugu SIM karticu u ladicu. Uključite iPhone i provjerite pojavljuje li se poruka o pogrešci. Ako nije, problem stvara vaša SIM kartica. Obratite se svom operateru radi zamjene kartice.

Rješenje br. 5: Ažuriranje postavki mobilnog operatera

U mnogim slučajevima, kada ažurirate postavke mobilnog operatera, problem je nestao. Prilično je jednostavna stvar:

 • Idite na Postavke
 • Dodirnite Općenito
 • Dodirnite About

Ako je dostupno ažuriranje postavki mobilnog operatera, bit ćete upitani želite li ga ažurirati sada. Dodirnite Ažuriraj.

Možete pročitati i: Kako popraviti da iPhone / iPad neće preuzimati niti ažurirati aplikacije

Rješenje br.6: Resetiranje mrežnih postavki

Što je sljedeće? Možete resetirati mrežne postavke. Ovo je vrlo korisno rješenje za razne probleme povezane s vezom. Ovo će vratiti mrežne postavke na tvornički zadane, pa ćete iznova morati unijeti lozinke za Wi-Fi i upariti se s drugim Bluetooth uređajima.

 • Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Poništi sve postavke.
 • Unesite šifru.
 • Dodirnite Poništi sve postavke da biste potvrdili svoju radnju.

Rješenje br.7: Nadogradite iPhone na najnoviju verziju iOS-a

Jeste li instalirali najnoviju verziju iOS-a? Ako ne, učinite to sada. Prije početka provjerite je li vaš uređaj napunjen ili ga spojite na izvor napajanja. Povežite se s Wi-Fi mrežom.

 • Idite na Postavke> Općenito> Ažuriranje softvera
 • Dodirnite Preuzmi i instaliraj ili Instaliraj odmah (ako ste već preuzeli najnoviju verziju iOS-a).

Rješenje br. 8: Vratite uređaj na tvorničke postavke pomoću iTunesa

Prvo provjerite imate li najnoviju verziju iTunesa i napravite sigurnosnu kopiju podataka. Povežite telefon s računalom putem USB kabela. Nakon što se poveže, odaberite svoj uređaj u iTunesu. Pronađite Restore na ploči Sažetak i kliknite je. Odobrite. Softver iTunes sada će izbrisati vaš iPhone, uključujući sve vaše podatke, i vratit će vaš uređaj na tvorničke postavke. Također će instalirati najnoviju verziju iOS-a. Uređaj će se ponovo pokrenuti. Postavite uređaj i gotovi ste.

Što učiniti ako na vašem iPhoneu piše Nevaljana SIM kartica ili SIM kartica?

iPhone nije pogreška instalirane SIM kartice nije jedina poruka povezana sa SIM-om koju ćete možda vidjeti. Postoje i neispravne SIM kartice i neuspjeh SIM kartice. Iako su razlozi svih poruka o pogreškama više-manje isti, ove dvije se obično pojavljuju jer se SIM kartica pomaknula ili zato što je kartica oštećena. Ako ste nedavno izvukli sim iz telefona i telefon je bio uključen, možda ćete vidjeti Neispravan sim ili SIM karticu. Mnogi korisnici s jail-slomljenim iPhoneima prijavili su ove poruke. Ako je vaš uređaj slomljen, jedini način da riješite problem je uklanjanje jailbreak-a.

Evo nekoliko prijedloga kako ispraviti neispravnu SIM karticu ili SIM karticu ili iPhone:

 • Ponovo pokrenite iPhone
 • Isključite telefon i izvadite SIM karticu. Ako je kartica oštećena, obratite se svojem dobavljaču radi zamjene. Očistite ladicu i karticu. Vratite karticu u ladicu, ali provjerite je li SIM kartica pravilno postavljena. Ponovo uključite telefon.
 • Pokušajte s drugom SIM karticom.
 • Ažurirajte svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a.
 • Vratite uređaj na tvorničke postavke pomoću iTunesa.

Što učiniti ako vaš iPhone nakon ažuriranja iOS-a kaže Ne Sim, neispravna SIM kartica ili SIM kartica?

Svaka nova verzija iOS-a donosi poboljšanja u izvedbi i sigurnosti, zajedno s ispravcima programskih pogrešaka. Međutim, to može malo prodrmati vaš uređaj i prouzročiti neke probleme koji obično nestanu nakon nekoliko sati nakon što se uređaj riješi. Ako iPhone nije instalirao SIM, neispravna kartica ili poruka o kvaru sim kartice nije nestala ni nekoliko sati nakon ažuriranja, možete isprobati rješenja koja smo spomenuli u ovom članku:

 • Uključi / isključi način rada u zrakoplovu
 • Ponovo pokrenite uređaj
 • Pogledajte je li dostupno ažuriranje postavki mobilnog operatera
 • Resetirajte mrežne postavke
 • Ponovno umetnite SIM karticu
 • Vratite uređaj na tvorničke postavke pomoću iTunesa.

Ako ništa ne uspije, obratite se svojem mobilnom operateru ili posjetite neku od Apple trgovina u blizini.

iPhone Nije instalirana SIM kartica, neispravna SIM kartica ili kvar SIM kartice nakon oštećenja vodom

Svi znamo da je voda jedan od najvećih neprijatelja bilo kojeg pametnog telefona vani. Ako je vaš iPhone stupio u kontakt s vodom, prvo ga morate isključiti, iskopčati sve kabele i obrisati vodu. Ono što mnogi od nas zaboravljaju jest izvaditi SIM karticu. Ako to ne učinite, voda će oštetiti vašu SIM karticu. Čak i ako uspijete ponovno uključiti iPhone i telefon radi, možda ćete primijetiti jednu od poruka o pogrešci. Iako možete isprobati rješenja koja smo ovdje spomenuli, vjerojatno ćete se morati obratiti svom operateru radi zamjene sim kartice.

Ovi su problemi / rješenja pronađeni i učinkoviti na iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found