Vodiči

Kako resetirati smrznutu galaksiju Note 5

Samsung Galaxy Note 5 telefon nevjerojatan je Samsungov uređaj koji je došao sa svijetlim i elegantnim izgledom. Dodatak dizajna aluminija i stakla učinio ga je privlačnijim i ljudi su pokazali više interesa da ga posjeduju. Snažni 8-jezgreni procesor, 4 GB RAM-a i najnoviji 5.1.1 android Lollipop doprinijeli su bržim performansama ovog Galaxy Note 5. Također, 5,7-inčni Quad HD zaslon, 16 MP kamera, bežični punjač i drugi atraktivni razlozi su zašto ovo uređaj postao jedan od najpopularnijih na tržištu pametnih telefona.

Sve u svemu, ovaj je uređaj sjajno imati, ali jedini nedostatak je nepomična baterija. Također, pohranu ne možete proširiti pomoću micro SD kartice jer za tu opciju nema takvog utora. Dizajn od aluminija i stakla razlog je zbog kojeg ne možete ukloniti bateriju. Iako je omogućio korisnicima uživanje u sjajnim i bržim performansama, ali moglo bi doći do trenutka kada je ovaj premium Galaxy Note 5 zamrznut iz nepoznatog razloga. Na mnogim drugim Samsung modelima možete izvršiti ponovno pokretanje samo izvlačenjem baterije i to bi odmah riješilo problem. Ali što se tiče Samsung Galaxy Note 5 ili Galaxy S6, ovaj trik neće ići jer nemaju izmjenjivu bateriju. Pa, kako ćete izvršiti ponovno pokretanje ili soft reset, ako vaš uređaj ne reagira?

Ovaj se problem može lako riješiti ako vrlo pažljivo prođete kroz prvi postupak postavljanja u Galaxy Note 5 koji nudi nekoliko vrlo korisnih trikova i savjeta. Savjet kaže da "u slučaju da vaš uređaj ne reagira, samo pritisnite i držite tipku za uključivanje i isključivanje zvuka najmanje 7-10 sekundi i telefon će se ponovo pokrenuti."

Međutim, postupak je ovdje detaljno objašnjen.

Načini resetiranja u Galaxy Note 5:

Meki reset:

  • Baš kao i drugi pametni telefon, dugo pritiskanje nekih tipki učinit će posao umjesto vas. Samo pritisnite i držite pritisnutu tipku za glasnoću i tipku za uključivanje 10 sekundi.
  • Osjetit ćete vibraciju i uređaj će se ponovo pokrenuti kao i obično. Također se može ponovno pokrenuti u način ponovnog pokretanja održavanja. Ako je to slučaj, za navigaciju koristite tipku za pojačavanje i smanjivanje glasnoće.
  • Odaberite opciju samo ponovno pokretanje pomoću gumba za napajanje. I ponovno će pokrenuti vaš uređaj. To je to. Tada će vaš uređaj biti zamrznut.

www.youtube.com

Tvrdi reset:

Ako želite, možete i izvršiti hard reset. Tvrdi reset nije moguć putem operativnog sustava jer je uređaj potpuno zamrznut. Dakle, za to morate koristiti kombinaciju gumba. Evo kako:

  • Prvo potpuno isključite uređaj.
  • Zatim pritisnite i nekoliko sekundi držite tipku za pojačavanje i tipku za uključivanje / isključivanje.
  • Na zaslonu ćete primijetiti Samsungov logotip. Otpustite tipku za uključivanje, ali držite nekoliko sekundi tipku za pojačavanje i trebat će zaslon za oporavak Androida. Zatim otpustite tipku za pojačavanje glasnoće.
  • Koristite tipke za pojačavanje i smanjivanje glasnoće za navigaciju i dolazak do opcije brisanja podataka ili mogućnosti vraćanja na tvorničke postavke.
  • Pomoću gumba za uključivanje odaberite opciju tvorničkog vraćanja.
  • Zatim idite na opciju "Da" i odaberite je pomoću gumba za napajanje da biste potvrdili postupak.
  • Slično tome, krećite se i odaberite opciju ‘ponovno pokreni sustav sada’ da biste ponovno pokrenuli uređaj. To je to i vaš će uređaj tada biti zamrznut.

www.pinterest.com

Dakle, sada možete brzo izvršiti resetiranje pomoću kombinacije tipki u slučaju da je vaš Samsung Galaxy Note 5 zamrznut ili ne reagira. Obje su metode korisne i možete se riješiti smrznutog problema pomoću bilo koje od njih. Ali ako više volite izvoditi drugu metodu, osigurajte da imate sigurnosne kopije svih dokumenata uređaja jer će se tvorničkim resetiranjem izbrisati sve i sve s telefona i to morate postaviti od samog početka. Dakle, ako je vaš telefon Samsung Galaxy Note 5 zamrznut ili ne reagira iz bilo kojeg razloga, prođite kroz spomenute metode i uskoro ćete izaći iz tog problema.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found