Vodiči

Kako popraviti da autofokus ne radi na Samsung Galaxy Note 4

Iskustvo pri korištenju istog modela pametnog telefona može biti potpuno različito - dok neki uređaji rade savršeno i bez ikakvih kvarova, drugi moraju pronaći način za rješavanje problema koji se dogodio. To je slučaj sa Samsung Galaxy Note 4. Većina korisnika je prezadovoljna njegovim performansama, jer za njih ovaj pametni telefon djeluje kao šarm. S druge strane, drugi imaju problema, a jedan od prijavljenih problema je "autofokus ne radi na Samsung Galaxy Note 4".

Ako ste primijetili da vam tijekom korištenja aplikacije kamere treba puno vremena za fokusiranje ili ako se uopće neće fokusirati, nastavite čitati. Pripremili smo nekoliko rješenja koja vam mogu pomoći da se riješite ovog dosadnog problema. Iako su potencijalna rješenja navedena u nastavku mnogima pomogla da to riješe, oni možda neće raditi za vas, a ako je to slučaj, obratite se svojem operateru jer je problem s automatskim fokusiranjem obično povezan s hardverom.

Također možete pročitati: Kako popraviti da zaslon neće rotirati na Samsung Galaxy Note 4

Načini popravljanja autofokusa koji ne rade na Samsung Galaxy Note 4

www.gizmag.com

Rješenje br. 1: Uklonite zaštitni film leće kamere

Ako ste nedavno kupili Samsung Galaxy Note 4 i ako već niste uklonili zaštitni film za leće kamere, učinite to. Često je razlog zašto autofokus ne radi kako bi trebao.

Rješenje br. 2: Očistite leću

Leću je važno održavati čistom jer čak i malo prljavštine i prašine može uzrokovati neke probleme. Čistite leću polako i nježno.

Rješenje br.3: Uklonite kućište

Ako imate futrolu za svoj Samsung Galaxy Note 4, izvadite je i vidjet ćete hoće li to nešto promijeniti. Neki su ljudi primijetili da nakon uklanjanja kućišta autofokus funkcionira sasvim u redu.

Rješenje br.4: Koristite škotsku traku

Ovaj mali trik mnogima je pomogao da se riješe problema. Postavite svoj Samsung Galaxy na stabilnu površinu. Stražnja strana uređaja trebala bi biti na vrhu. Uzmite škotsku traku i stavite je preko kamere i nakon nekoliko sekundi lagano je povucite. Provjerite radi li autofokus sada normalno, ako ne, prijeđite na druga rješenja navedena u nastavku.

Rješenje br. 5: Ponovo pokrenite uređaj

Ponovno pokretanje može biti vrlo korisno jer će osloboditi malo memorije na vašem uređaju zatvaranjem tona aplikacija koje su radile u pozadini. Isključite uređaj i ponovo ga uključite, a zatim pokušajte upotrijebiti came da biste provjerili radi li autofokus.

Rješenje br.6: Očistite predmemoriju i podatke aplikacije Camera

Da biste to učinili, slijedite korake u nastavku:

  • Idite na Postavke
  • Dodirnite Upravitelj aplikacija
  • Kliknite karticu "Sve"
  • Pronađite aplikaciju Kamera i dodirnite je
  • Dodirnite "Obriši predmemoriju", a zatim "Izbriši podatke"

Rješenje br.7: Postavke kamere

Možete napraviti neke promjene u postavkama fotoaparata. Otvorite aplikaciju Kamera, dodirnite ikonu zupčanika, a zatim dodirnite tri točke da biste otvorili puni izbornik Postavke. Dodirnite načine mjerenja i promijenite ih u Spot ili Matrix.

Rješenje br. 8: Dodirnite kameru

Kamera može biti labav i to može biti razlog zašto autofokus ne radi na Samsung Galaxy Note 4, pa možete pokušati lagano tapkati po kameri.

Ako rješenja koja ste ovdje pronašli nisu uspjela, obratite se prodavaču ili vašem operateru jer to može predstavljati hardverski problem i vjerojatno ćete dobiti novi uređaj.

Izvor slike: YouTube / mobilni uređaji

Također možete pročitati: Kako popraviti Samsung Galaxy Note 4, Facebook aplikacija zadržava smrzavanje

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found