Vodiči

Kako riješiti problem Wi-Fi povezanosti na Nexusu 5

Pročitajte izvorni nexus wifi vodič

U ovom ćemo članku razgovarati o tome kako riješiti problem Wi-Fi povezanosti na Nexusu 5. Među mnogima je najčešći problem Wi-Fi povezanosti. Mnogi korisnici Nexusa 5 žalili su se na forumima da se suočavaju s problemom Wi-Fi povezanosti. Većina je ljudi rekla da se drugi pametni telefoni mogu lako povezati s istom Wi-Fi mrežom, ali Nexus 5 se ne uspijeva povezati. Srećom, postoje neki načini za rješavanje problema Wi-Fi povezanosti na Nexusu 5 i možete ih slijediti ako se suočavate s istim problemom.

Vidi također - Kako prilagoditi padajuću traku obavijesti na 5

Rješenja za rješavanje problema s Wi-Fi vezom na Nexusu 5

Problem s Wi-Fi vezom na Nexusu 5

Evo nekoliko načina kako riješiti problem Wi-Fi povezanosti na Nexusu 5 i možete ih slijediti kako biste pronašli rješenje.

Zrakoplovni način

Prvi korak koji možete učiniti je otvoriti Zrakoplovni način na vašem Nexusu 5; isključite ga, a zatim opet, na njemu. Ponekad se problem riješi samo na ovaj jednostavan način. Ako ne postignete nikakav rezultat, slijedite donja rješenja.

Wi-Fi veza

Na Nexusu 5 otvorite Postavke> Bežično povezivanje i mreže> Wi-Fi> Odaberite naziv mreže > Dodirnite zaboravi. Nakon nekoliko minuta ponovno spojite mrežu i unesite lozinku. Zatim provjerite Wi-Fi vezu.

Wi-Fi usmjerivač

Ponekad Problem s Wi-Fi vezom na Nexusu 5 nastaje zbog Wi-Fi usmjerivača. Dakle, slijedeći ručne upute, provjerite je li Wi-Fi usmjerivač ažuriran. Ako utvrdite da se problem javlja zbog usmjerivača, isključite napajanje i nakon nekog vremena ponovo ga priključite. Zatim ponovo uspostavite usmjerivač da biste obnovili vezu.

Automatska frekvencija

Možete se suočiti s problemom Wi-Fi povezanosti na Nexusu 5 zbog postavki automatske frekvencije, također ako koristite usmjerivač s dva opsega koji je 2,4 GHz i 5 GHz. Dok se suočavate s takvim problemom, možete ga pokušati riješiti postavljanjem pametnog telefona da koristi samo opseg 2,4 GHz. Da biste to učinili, idite na S na telefonu, a zatim Bežično i mrežno> Wi-Fi>. Zatim ponovno pritisnite gumb Izbornik i odaberite Wi-Fi frekvencijski opseg / Napredno, a zatim dodirnite 2,4 GHz.

Izbjegavajte loše veze

Još jedan postupak koji možete slijediti kako biste riješili problem Wi-Fi povezanosti na Nexusu 5 odabirom opcije "Izbjegavaj loše veze" na svojoj slušalici. Tamo gdje je slaba Wi-Fi mreža, to će spriječiti povezivanje vašeg pametnog telefona s tom mrežom. Da biste izbjegli loše Wi-Fi veze, možete dopustiti svom Nexusu 5 da se pokuša povezati s jakim mogućim dostupnim Wi-Fi mrežama odabirom Postavke na telefonu, a zatim Bežično povezivanje i mreža> Wi-Fi> kliknite gumb izbornika> Napredni Wi-Fi, zatim poništite opciju "Izbjegavaj loše veze. “

Obriši podatke

Izbrišite sve svoje pohranjene WIFI spremljene postavke i veze, npr. (Wifi mreža za brijačnicu, wifi mreža za dom, itd.) ... Sada izbrišite sve pohranjene podatke iz aplikacije Google pretraživanje. Za to idite do:

Postavke> Aplikacije> Sve> Google pretraživanje, a zatim odaberite "Obriši podatke"

Resetirat će se vaši prečaci, widgeti i ikone.

Pregled

  • Wi-Fi uključen tijekom spavanja: Uvijek
  • Skeniranje uvijek dostupno: Uključeno
  • Izbjegavajte loše veze: Isključeno
  • Opseg Wi-Fi frekvencije postavljen je na samo 2,4 GHz
  • Wi-Fi optimizacija: uvijek uključeno

Pročitajte također - Kako riješiti problem s lakoćom pražnjenja baterije

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found