Vodiči

Google Earth nasuprot Google Earth Pro: Koja je verzija bolja?

Google nije samo poznata tražilica i možda najpopularnija. Također ima i druge proizvode i usluge koji čine naš život ugodnijim i uzbudljivijim. Među poznatim i najpraktičnijim proizvodima je Google Earth, geobroser koji se bavi istraživanjem. Omogućuje vam virtualno putovanje do bilo kojeg odredišta na zemlji.

To možda nije novo za većinu ljudi koji imaju pristup internetu otkako je ovaj besplatni navigacijski alat pokrenut prije 16 godina. No, uz stalna ažuriranja koja je objavio Google i brojne značajke u kojima ćete uživati, puno će vam nedostajati ako ovo još uvijek niste isprobali. No prije nego što preuzmete ovaj nevjerojatni aplikacijski program, možda biste željeli znati više o dvije dostupne verzije: Google Earth i Google Earth Pro.

Iako je potonja nekad bila plaćena verzija, Google ju je odlučio ponuditi besplatno, baš kao i osnovni Google Earth. Iako Earth Pro ima naprednije značajke, to ne znači da se odlučiti za Google Earth nije potrebno. Najbolje je steći ideju o sličnostima i razlikama obje verzije kako biste odlučili koja odgovara vašim potrebama.

Google zemlja

Ako namjeravate virtualno istražiti svijet, bit će dovoljne osnovne značajke programa Google Earth. Osim što će moći vidjeti 3D slike iz svemira i zumirati kako bi dobili detaljne fotografije, ažurirana verzija sada će se isporučiti i s alatom Voyager koji korisnicima omogućuje nesmetano gledanje prijenosa emisija u regijama uživo kako bi svjedočili različitim vrstama na vlastitim staništima. Pomoću ovog alata možete vidjeti lokacije uz videoisječke i voditi određeno mjesto.

S redizajniranim programom Google Earth dodane su i druge značajke, poput Kartica znanja. To su skočni prozori pored mjesta koje gledate i na kojem su prikazane informacije o mjestu. Štoviše, Google je također najavio da u bliskoj budućnosti korisnici također mogu dijeliti svoje fotografije, javno ili privatno, kojima će aplikacija ući u trag i biti dio karata.

Naravno, postoje i osnovne značajke ove verzije koje uključuju pristup slikama iz prošlih istraživanja svemira, satelitskim snimkama NASA-e i 3D slikama oceanskog dna, uključujući brodolome.

Google Earth Pro

Google Earth Pro nudi osnovne značajke programa Google Earth i više. To je zato što je ova verzija dizajnirana za poslovne aplikacije. Usprkos tome, nudi bolje značajke koje tvrtke i organizacije, između ostalog, mogu koristiti za istraživanje i prezentacije. Korisnici mogu stvoriti različite vrste medija pomoću Movie Makera. Također mogu ispisivati ​​snimke zaslona i slike lokacija u visokoj razlučivosti, kao i mapirati GIS informacije kako bi omogućili uvoz datoteka vektorskih slika. Earth Pro također je u mogućnosti pružiti više detalja, poput broja prometa i najboljih ruta kojima treba ići.

Iako Google Earth ima alate za mjerenje udaljenosti, Google Earth Pro ima više. Sposoban je mjeriti ne samo ravne linije već i područja, značajku koja je presudna za dobivanje zemljopisnih podataka.

Google Earth i Google Earth Pro imaju sličnosti i razlike, s tim da je potonji napredniji. Međutim, u objema možete uživati ​​besplatno. Ako ste zainteresirani za preuzimanje programa Google Earth, to možete učiniti sa svog mobilnog uređaja.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found