Vodiči

Prednosti i nedostaci iPhonea X

Revolucionarni iPhone X među najboljima je ove godine. Prošla su samo otprilike tri mjeseca otkako je telefon pušten, a potražnja je i dalje ista. IPhone X dolazi s iOS-om 11, a pokreće ga Appleov bionički procesor A11. Postoji još nekoliko značajki s kojima se korisnici mogu pohvaliti, ali isplati li se zapravo kupiti? Pogledajmo neke prednosti i nedostatke iPhonea X kako biste lako mogli odlučiti hoćete li ga kupiti ili ne.

Pročitajte također- Kako koristiti Face ID na iPhoneu X za obavljanje kupnji

Prednosti i nedostaci iPhonea X

Pros iPhone X-a

Nepotrebno je reći da je vodeća tvrtka Apple pametni telefon budućnosti i da je napunjena nekim iznimnim značajkama. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali kupiti iPhone X.

ID lica -

Ovo je prvi put da Apple dodaje Face ID svojim sigurnosnim značajkama. Uređaj koristi kameru TrueDepth za otkrivanje vašeg lica i otključavanje telefona. Trebate samo držati telefon prislonjenim na lice i prijeći prstom prema gore po zaslonu da biste ga otključali. Face ID možete koristiti i za provjeru autentičnosti plaćanja za aplikacije i kupnje izvršene u fizičkim trgovinama. Ova biometrijska značajka djeluje i u ekstremnim uvjetima osvjetljenja. Dakle, bez obzira je li vani mračno ili presvijetlo, iPhone X možete otključati s lakoćom. Face ID daje dodatnu točku za bolji rad od skenera otiska prsta. Ako su vam prsti mokri ili znojni, skener otiska prsta neće raditi, ali to nije nešto oko čega trebate brinuti dok koristite Face ID.

Dvostruka kamera -

Dvostruka kamera na iPhoneu X prekrasan je dodatak ovom flagshipu. Senzori su brzi i nude istinite boje. Tekstura je izvrsna, a sjene su detaljnije. Također imate optičku stabilizaciju slike s ugrađenim teleobjektivom, tako da slike i videozapisi izvrsne kvalitete dobivate čak i u slabom osvjetljenju. Štoviše, portreti izgledaju prirodnije, a zumirane slike zadržavaju isti šarm kao i uobičajene slike.

OLED zaslon -

Boje 5,8-inčnog Super Retina zaslona prilično su realne. OLED ploča iPhonea X ne nudi samo šire kutove gledanja, već ima i svijetlu ploču. IPhone X OLED zaslon također podržava HDR sadržaj.

Animoji -

Značajka Animoji koristi kameru TrueDept i omogućuje vam promjenu lica u različite likove koji uključuju vanzemaljca, majmuna, pandu, jednoroga i mnoge druge. Animoji oponaša sve vaše izraze, a možete ih i snimati glasom i slati putem poruka. Te isječke možete poslati čak i korisniku Androida.

Proširena stvarnost -

Tehnologija AR-a pomalo je poput VR-a gdje ljudi koriste slušalice kako bi iskusili novi digitalni svijet. IPhone X podržava AR i kalibriran je za AR. Ovo je također korisno u prekrivanju digitalne grafike u stvarnom svijetu. Čip A11 dizajniran je za poboljšanje performansi AP aplikacija. Čip nudi 25% bolje performanse kroz svoje dvije jezgre visokih performansi i 70% brže performanse kroz svoje četiri jezgre visokog učinka. Korisnici će moći vidjeti digitalne slike prekrivene u stvarnom svijetu sa svojim iPhoneom X i njegovom kamerom. iPhone X ima nove akcelerometre i žiroskope koji pomažu postaviti digitalnu sliku na fizički svijet na realniji način nego što je to mogao prije. Ukratko, AR nije samo uzbudljiviji u iPhoneu X već i puno bolji i brži. To je jedan od najzgodnijih profesionalaca iPhonea X.

Portretni način rada -

Prednja kamera TrueDepth na iPhoneu X omogućuje vam snimanje istog prekrasnog bokeh efekta na pozadini dok snimate portret kao kad ga dobijete dvostrukim stražnjim kamerama. Bez obzira koristite li prednju kameru ili stražnju za ovaj snimak, možete primijeniti efekte portretnog osvjetljenja i prije i nakon što kliknete sliku. Postoje različite vrste izbora svjetla koje možete odabrati, poput Contour Light, Studio Light, itd. Ovo je sjajna značajka za upotrebu na iPhoneu X - ljubitelji selfieja odmah će se zaljubiti u nju.

Protiv iPhonea X

Iako je telefon izvrsna slušalica za posjedovanje, postoji nekoliko nedostataka.

Cijena -

Jedan od najvećih nedostataka iPhonea X je taj što je vrlo skup. Po cijeni od 999 dolara jedan je od najskupljih pametnih telefona ove godine. Kad se razbije cijena iPhonea X prema operateru, to se događa prilično skupo.

iPhone 8 Plus je bolji izbor -

iPhone 8 košta 200 dolara manje od iPhonea X, a dolazi s istim A11 Bionic procesorom, bežičnim punjenjem i istim dvostrukim kamerama kao iPhone X. Većina bi radije uštedjela 200 dolara i umjesto iPhonea X dobila iPhone 8 Plus.

Gumb Početna uklonjen je -

Za tipičnog korisnika iPhonea koji je naviknut na korištenje gumba Početna, iPhone X mogao bi biti donekle problematičan. Morate prijeći prstom prema dolje ako želite pregledati kontrolni centar i prijeći prstom prema gore do početnog zaslona. Aplikacije treba zatvoriti na drugačiji način, a također morate koristiti drugačiji postupak za isključivanje iPhonea X.

Brzo punjenje ne dolazi besplatno -

Sljedeće na popisu nedostataka iPhonea X je da objekt za brzo punjenje ne dolazi besplatno. Iako je Apple dodao značajku brzog punjenja u iPhone X, morate doplatiti da biste zapravo iskoristili ovu značajku. Morate potrošiti dodatnih 49 USD i kupiti USB - C adapter za napajanje i 25 USD za USB-C kabel za osvjetljenje. To čini dodatnih oko 75 USD samo za korištenje značajke brzog punjenja. Pitamo se zašto je Apple dodao značajku u iPhone X ako je zapravo nisu bili spremni ponuditi bez dodatnih troškova, dok njegovi konkurenti uslugu nude besplatno.

Ovo je popis prednosti i nedostataka iPhonea X. Koristite gornje detalje da biste odlučili hoćete li kupiti iPhone X ili ne.

Pročitajte također- Kako instalirati, ažurirati i izbrisati aplikacije na iPhoneu X.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found