Vodiči

Kako ažurirati Android pametni telefon ili tablet

Svaki vlasnik Androida želi postići najbolje moguće iskustvo kada koristi pametni telefon ili tablet. Želimo najnovije značajke o kojima svi govore i sigurno nećemo reći ne poboljšanjima sigurnosti i performansi. Kako to ostvariti? Odgovor je vrlo jednostavan - ažuriranjem softvera. Važno je naglasiti da svoj telefon ili tablet možete ažurirati na najnoviju verziju Androida dostupnu za vaš uređaj. To znači da možda nećete moći instalirati Android Lollipop, Marshmallow ili Nougat ako vaš uređaj nije podržan.

Ovdje ćemo razgovarati o prednostima ažuriranja softvera, a podijelit ćemo detaljni vodič koji će vam pokazati kako vidjeti koju verziju Androida imate i kako ažurirati svoj Android uređaj.

Također pogledajte: Kako izvršiti vraćanje tvorničkih podataka na Android

Zašto biste trebali ažurirati Android pametni telefon ili tablet

Ažuriranje softvera donijet će poboljšanja u sigurnosti vašeg uređaja i njegovih performansi. Međutim, to nisu jedine pogodnosti na koje možete računati. Ako imate bilo kakvih problema na Android uređaju, ažuriranje Androida može vam pomoći da ih se riješite jer nova verzija softvera donosi ispravke programskih pogrešaka. Ako određena verzija Androida sadrži neke programske pogreške, nova će ih riješiti i donijet će ispravke. Na primjer - primijetili ste da je vaš uređaj u posljednje vrijeme pomalo trom. Nakon preuzimanja i instaliranja ažuriranja softvera nestat će slučajevi slučajnog kašnjenja. Također, upravljanje resursima bit će učinkovitije, a također će se povećati i performanse baterije. Dobit ćete neke nove i super značajke, i naravno, sveukupno bolje korisničko iskustvo.

Kako ažurirati Android (Samsung, LG, HTC, Huawei, Nexus itd.)

Naveli smo prednosti nadogradnje softvera, a sada možemo prijeći na vodič i pokazati vam kako ažurirati Android. Prije nego što prijeđete na opciju koja vam omogućuje da vidite je li ažuriranje dostupno, prvo možete pogledati koju verziju Androida imate.

  • Idite na Postavke
  • Pomaknite se prema dolje i dodirnite O telefonu (O tabletu, O uređaju itd.)

  • Vidjet ćete širok raspon informacija u vezi s vašim uređajem, uključujući verziju Androida.

Ako ste vlasnik starijeg modela pametnog telefona, možda vam je već dostupna najnovija verzija Androida. S druge strane, vlasnici novijih pametnih telefona i telefona koji spadaju u vrhunsku kategoriju mogu očekivati ​​najnoviju verziju s vrhunskim značajkama koja im dolazi na put. Uređaji Nexus prvo dobivaju ažuriranje za Android.

Prije nego što ažurirate Android

Prije ažuriranja Androida morate obaviti nekoliko stvari. Evo ih:

  • Napunite Android pametni telefon ili tablet.
  • Ne zaboravite napraviti sigurnosnu kopiju podataka. Ažuriranje Androida neće izbrisati vaše datoteke, ali ako ažuriranje prijeđe na jug, želite sigurnosnu kopiju podataka.
  • Povežite se s Wi-Fi mrežom. Izbjegavajte preuzimanje najnovije verzije Androida pomoću mobilnih podataka.

Ažuriranje Androida

Sada ste spremni za ažuriranje Androida. Slijedite korake u nastavku:

  • Idite na Postavke
  • Pomaknite se prema dolje i dodirnite O telefonu (O tabletu, O uređaju itd.)
  • Na vrhu ćete vidjeti Ažuriranje softvera ili Ažuriranje sustava. Dodirnite ga. Uređaj će početi tražiti ažuriranje (Na nekim Android telefonima i tabletima možda postoji dodatni korak i možda ćete trebati dodirnuti Provjeri ažuriranje ili Ažuriranje na mreži).

Ako je dostupno ažuriranje za Android, bit ćete upitani želite li ga preuzeti i instalirati. Odaberite Da. Uređaj će preuzeti i instalirati najnovije ažuriranje softvera Android i ponovno će se pokrenuti.

Umotavanje

Kao što vidite, instaliranje najnovije verzije Androida prilično je jednostavno. Ne zahtijeva previše vremena, tehnološkog znanja ili truda. Samo pazite da ne preskočite korake "prije ažuriranja" jer ne želite izgubiti datoteke ili dobiti previsok telefonski račun jer ste ažuriranje preuzeli pomoću mobilnih podataka.

Raspravljali smo zašto biste trebali ažurirati Android i nabrojali smo glavne prednosti toga. Možete uživati ​​u boljim performansama, novim značajkama i mnogim drugim cool stvarima, koje cijelu stvar čine super uzbudljivom i zabavnom.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found