Vodiči

Kako dijeliti igre na Steamu

Zanima vas dijeljenje igre koju ste nedavno otkrili i smatrate je vrijednom igranja, tada sve što trebate jest imati Steam račun. Steam nije samo platforma s koje možete postići najbolje ponude za igre, a pored toga ima i brojne druge značajke koje vaš igrački račun čine društvenim. Nije poput mnogih drugih antisocijalnih platformi odakle ste igru ​​mogli samo kupiti i preuzeti. Povežite se sa Steamom i pristupite desecima značajki za igranje igre na mreži s prijateljima i članovima obitelji, prenošenje igre prijatelju i pristup VIP ložama. Ovdje ćemo objasniti kako dijeliti igre na Steamu.

Također pogledajte: Kako dobiti povrat novca za Steam

Dijeljenje igara sa zajedničkom obiteljskom zbirkom Steam

Jedan od najnovijih događaja na Steamu omogućuje korisniku da dijeli igre sa članovima svoje obitelji i prijateljima, koji bi mogli igrati igru ​​koja im se sviđa na svojim uređajima i objavljivati ​​rezultate na ljestvici ispod svojih računa. Steam Cloud omogućuje više igrača da istovremeno igraju pod njihovim računom, pristupajući jednoj knjižnici i spremajući njihov napredak. Na taj ćete način igru ​​morati kupiti jednom, dok će je tijekom jedne kupnje svi korisnici moći igrati. Međutim, Steam dopušta samo 5 korisnika i 10 uređaja na kojima se igre mogu dijeliti.

Pa, za ovo biste trebali aktivirati dijeljenje obiteljske zbirke. Prvo, potrebno je da je zaštita Steam Guarda aktivna. Ako nije, idite na Steam Settings i odaberite Account, prvu karticu u izborniku. Kliknite da biste otvorili Upravljanje zaštitom računa Steam Guard ispod vjerodajnica korisnika. Nakon što se aktivira, igre možete dijeliti s prijateljima i članovima obitelji.

Oni koji žele igrati igre koje ste podijelili trebaju se prijaviti na svoj uređaj s vašim Steam vjerodajnicama. Nakon prijave moraju sa svojih uređaja otvoriti Steam Settings. Zatim na navigacijskoj ploči slijeva trebaju odabrati karticu Obitelj ili Dijeljenje obiteljske zbirke. Kliknite Autoriziraj ovo računalo opcija je kojom će potvrditi dijeljenje igara koje ste dozvolili. Odjavite se i dopustite tim osobama da se prijave sa svojim računima da provjere zajedničke igre. Mogli bi preuzeti sve igre koje imate na računu i moći ih instalirati na svoje uređaje.

Na ovaj način možete dopustiti 5 članova da igraju igre koje već imate. Uz to, igre možete dijeliti s 10 uređaja. Zahvaljujući partnerstvu Valve, Steam je donio koncept dijeljenja igara. Za razliku od ove platforme, ne postoji drugi dostupan resurs koji omogućava besplatno dijeljenje kupljenih igara.

Metoda je vrlo korisna za obitelji, a ne za prijatelje. Svatko tko živi u udaljenom području gdje ne možete putovati tako često i lako, ne bi imao priliku isprobati igru ​​koju igrate, jer zahtijeva vašu fizičku prisutnost kako bi drugi korisnik mogao igrati zajedničke igre. Izvjesni je cilj da Steam želi da članovi obitelji dijele igre kako bi mogli stvoriti svoje osobne rekorde bez da smetaju bilo kojem drugom članu obitelji.

Većina igara dostupna je za dijeljenje, a neke zahtijevaju pretplate. Takve se igre mogu samo kupiti, a ne dijeliti. Nadalje, zajedničke igre zahtijevaju internet kako bi se mogle igrati, jer bez njega sustav ne bi mogao pristupiti Steam Cloudu kako bi vratio napredak igre.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found