Vodiči

Baterija se ne puni na MacBook Pro - kako to popraviti

Baterija koja se ne puni na MacBook Pro može biti prilično frustrirajuća. Dobivate MagSafe za punjenje MacBooka, ali to neće uspjeti. Svjetlosni indikator trebao bi biti u narančastoj boji, ali ako je zeleni ili je potpuno isključen, znači da se ne puni. Ili je svjetlosni indikator narančast, ali ikona baterije na vašem MacBook-u pokazuje da se ne puni. Kako riješiti ove probleme?

Također pogledajte: Kako popraviti da se Mac neće povezati s WiFi mrežom

Baterija se ne puni na MacBook Pro - kako to popraviti

Provjerite utičnicu

Prije nego što prijeđemo na korake za rješavanje problema, pokušajte napuniti Mac koristeći različite utičnice ili pokušajte upotrijebiti istu utičnicu za punjenje drugog uređaja. Ako vam je tijekom punjenja nestala struja, pokušajte isključiti MagSafe iz utičnice, pričekajte 30 sekundi do 1 minute i ponovo ga uključite.

Provjerite MagSafe

Provjerite MagSafe, adapter i kabel. Pazite da nema oštećenja na adapteru ili kablu. Pokušajte upotrijebiti drugi MagSafe za punjenje vašeg MacBook Pro računala. Ako dobro funkcionira, znate odgovor. Znači da morate zamijeniti MagSafe novim.

Očistite MagSafe priključak na MacBook-u

Uzrok nenapunjenosti baterije na MacBook Pro ponekad dolazi iz jednostavne stvari. Jedna od uobičajenih je da je nešto zapelo u luci MagSafe, poput sićušnog predmeta ili krhotina. Provjerite čačkalicom i izvadite predmete iz luke. Kad završite, učinite istu stvar s MagSafe adapterom. Učinite to nježno i pažljivo.

Provjerite stanje baterije

Svaka baterija ima svoj broj ciklusa. Ako je vaš MacBook dosegao svoj maksimalni broj ciklusa, morate ga zamijeniti novim. Modeli MacBook Pro 2009 do 2018. imaju maksimalni broj ciklusa do 1000 puta. Te podatke možete provjeriti otvaranjem izbornika Apple () i odabirom Informacije o sustavu. U ovom oknu možete vidjeti trenutni broj ciklusa i stanje baterije. Možda ćete vidjeti jedno od ova četiri stanja baterije: Uobičajena, Uskoro zamijeni, Zamijeni sada ili Servisna baterija.

Resetirajte SMC

Kako popraviti ne punjenje baterije na MacBook Pro ako ste provjerili jesu li MagSafe i baterija u normalnim uvjetima? Možete pokušati resetirati SMC (Controller za upravljanje sustavom). Prvo isključite svoj MacBook. MagSafe spojite na izvor napajanja. Sada pritisnite tipke Shift (lijeva strana) + Control + Option i tipku za uključivanje oko 4 sekunde, a zatim ih otpustite. Uključite svoj MacBook pritiskom na tipku za napajanje.

Resetirajte bateriju

Ako vaš MacBook Pro ima izmjenjivu bateriju, možete ga resetirati uklanjanjem baterije. Nakon što izvadite bateriju, pritisnite tipku za napajanje 5 sekundi i vratite je na svoje mjesto. Na kraju, uključite prijenosno računalo pritiskom na tipku za napajanje. Prije nego što izvršite ovu metodu, prvo isključite računalo. Ako nikada prije niste otvorili MacBook, preporučuje se da ga odnesete u ovlašteni servis Apple kako bi vam pomogao resetirati bateriju.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found