Vodiči

Kako popraviti "Nažalost, postupak com.android.phone je zaustavljen"

Android pametni telefon koji imate većinu vremena radi bez problema, ali svako malo može se pojaviti neki problem ili pogreška. Postoje standardni problemi koje korisnici prijavljuju bez obzira na uređaj koji posjeduju, poput problema s aplikacijama, pražnjenja baterije, problema s GPS-om, Bluetooth-om, Wi-Fi-jem i nekoliko drugih. Ali to nije sve. Postoje neke pogreške koje se mogu pojaviti na ekranu, a ako se to dogodi, morat ćete posvetiti malo svog vremena i truda da biste se riješili. Jedna od takvih poruka je "Nažalost, proces com.android.phone je zaustavljen".

Ova je pogreška uglavnom zasmetala korisnicima Samsung Galaxy S3, ali mnogi od onih koji koriste druge pametne telefone koji rade na Android OS-u također su prijavili ovu poruku o pogrešci.

Puno je razloga zašto se ova poruka o pogrešci može pojaviti, uključujući neispravnu aplikaciju treće strane, problem s aplikacijom SIM alata. Nemalo se ljudi suočilo s problemom nakon što su instalirali novi ROM. U nekim se slučajevima problem pojavio nakon ažuriranja firmvera.

Budući da se razlog pogreške kod svakog korisnika može razlikovati, nekoliko je stvari koje možete učiniti kako biste to popravili, a mi smo prikupili najučinkovitija rješenja - ona koja su mnogim korisnicima pomogla da se riješe.

Također možete pročitati: Kako riješiti probleme s Instagramom na Androidu

Načini popravljanja "Nažalost, proces com.android.phone je zaustavljen"

thedroidguy.com

Rješenje br.1: Onemogućite automatski datum i vrijeme

Ova jednostavna promjena postavki može vam pomoći i zauvijek može ukloniti poruku o pogrešci. Da biste to promijenili, na početnom zaslonu idite na Postavke, a zatim dodirnite Datum i vrijeme. Ako je opcija "Automatski datum i vrijeme" označena, poništite je i ona će biti onemogućena.

Rješenje br. 2: Izbrišite predmemoriju i podatke telefonske aplikacije

Mnogi su korisnici Androida riješili problem ovom dosadnom porukom pogreške nakon što su očistili predmemoriju i podatke za aplikaciju Phone. To je prilično jednostavno - idite na Postavke> Dodirnite aplikacije (na nekim uređajima Upravitelj aplikacija ili Upravitelj aplikacija), dodirnite karticu Sve, a zatim pronađite aplikaciju Telefon. Kliknite aplikaciju, a zatim dodirnite Clear Cache i Clear Data. Ako ovo ne pomogne, isprobajte ostala rješenja navedena u nastavku.

Rješenje br.3: Očistite predmemoriju i podatke aplikacije SIM alata

Također biste trebali očistiti predmemoriju i podatke aplikacije SIM alata, a za to idite na Postavke> Dodirnite Aplikacije (na nekim Android uređajima, Upravitelj aplikacija ili Upravitelj aplikacija), dodirnite karticu Sve, a zatim pronađite aplikaciju SIM Alati. Kliknite na nju i taknite Clear Cache i Clear Data.

Rješenje br.4: Upotrijebite AROMA upravitelj datoteka

Neki su korisnici riješili problem pomoću prilagođenog oporavka. Dakle, ono što možete učiniti je preuzeti AROMA manager koji možete pronaći na web mjestu XDA. Ovim upraviteljem možete očistiti SIM alate i privremene mape aplikacije Telefon i izbrisati predmemoriju. Pokušati.

Rješenje br. 5: Pokrenite uređaj u sigurnom načinu

Problem može uzrokovati neispravna aplikacija, a da biste bili sigurni da je aplikacija stvorila problem, morate pokrenuti Android telefon u sigurnom načinu. Dok su u sigurnom načinu rada, sve aplikacije nezavisnih proizvođača koje ste preuzeli automatski će se onemogućiti, a ako sve funkcionira, znači da je aplikacija kriva za poruku pogreške. Možete deinstalirati nedavno preuzete aplikacije ili možete izvršiti vraćanje na tvorničke postavke.

Rješenje br.6: Deinstalirajte nedavno preuzete aplikacije

Sigurni način rada prikazuje je li problem aplikacija, ali nažalost, ne pokazuje nam koja aplikacija. Zbog toga imate opcije koje smo gore spomenuli. Možete deinstalirati nedavno preuzete aplikacije, a da biste to učinili, idite na Postavke> Upravitelj aplikacija (Upravitelj aplikacija ili Aplikacije), dodirnite Preuzeto i uklonite aplikacije koje ste instalirali zadnjih nekoliko dana (ako se sjećate tih aplikacija). Kliknite aplikaciju i dodirnite Deinstaliraj.

Rješenje br.7: Resetiranje tvorničkih podataka

Ako vam sva gore navedena rješenja nisu pomogla da se riješite problema, možete izvršiti vraćanje na tvorničke postavke. Ovo će izbrisati sve aplikacije, datoteke i postavke trećih strana, pa je poželjno napraviti sigurnosnu kopiju datoteka. Zatim idite na Postavke i dodirnite Sigurnosna kopija i poništavanje i dodirnite Vraćanje tvorničkih podataka. Uređaj će se ponovno pokrenuti i sam će se izbrisati.

Izvor slike: YouTube / Max NZ

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found