Vodiči

Kako riješiti Android koji ne prima grupne tekstove s iPhone problema

Android i iPhone zauzeli su tržište mobilnog svijeta svojim atraktivnim značajkama. No, mnogi su se korisnici žalili da Android ne prima grupne tekstove s iPhonea. Korisnici koji su nedavno s iPhonea prešli na Android suočavaju se s tim problemom. Dijelit ćemo nekoliko rješenja koja vam mogu pomoći da stvari ponovno pokrenete, tako da se nadamo da će grupne poruke funkcionirati sasvim u redu.

Također pogledajte: Kako pronaći IMEI broj na Androidu i iPhoneu

Zašto Android ne prima grupne tekstove s iPhonea?

U slučaju iPhone poruka, iMessage radi usmjeravanjem iPhone na iPhone poruka putem Appleovih poslužitelja, umjesto da ih šalje kao stvarne tekstualne poruke. Dakle, iako ste napustili iPhone i prešli na Android, iMessage to nastavlja sve dok ga ne deaktivirate. I postaje frustrirajuće za korisnike koji su nedavno s iPhonea prešli na Android. Srećom, postoji jednostavan način da to deaktivirate kako biste riješili problem. Bez daljnjega, pogledajmo rješenja.

Koraci za popravljanje Androida koji ne prima grupne tekstove s iPhonea

Tehnički radar Indija

Rješenje br.1:

Da biste riješili problem, morate isključiti iMessage za svoj broj. Ako i dalje imate stari iPhone sa sobom, slijedite korake u nastavku:

 • Izvadite SIM karticu iz Android uređaja i umetnite je u iPhone
 • Zatim na iPhoneu idite na Postavke
 • Pomaknite se prema dolje i dodirnite Poruke
 • Vidjet ćete iMessage na vrhu, isključite ovu opciju
 • Izvadite SIM karticu i umetnite je u Android uređaj
 • Sada idite na ikonu Message na novom Android telefonu i pošaljite poruke nekim od svojih prijatelja koji koriste iPhone i provjerite radi li sve u redu.

Rješenje br.2:

Ova metoda je korisna za one koji su već rasprodali stari iPhone. I dalje možete onemogućiti iMessage odlaskom na ovu vezu. Slijedite korake za to:

 • Idite na gornju poveznicu
 • Unesite svoj telefonski broj u dostupan obrazac
 • Kliknite Pošalji kod
 • Na telefon ćete primiti potvrdni kod
 • Ponovno ga unesite na traženo mjesto u obrazac, a zatim kliknite Pošalji
 • To je to, iMessage će se deaktivirati u roku od 24 sata.

Dodatna zaobilazna rješenja:

Ako ste onemogućili iMessage, ali i dalje imate problem, nastavite čitati. Neki od naših čitatelja podijelili su neka rješenja koja su im pomogla.

Ako ste upravo prešli s iPhonea na Android, svi vaši kontakti koji koriste iPhone morat će promijeniti vaš telefonski broj. Kada netko ulazi u kontakt s iPhoneom, taj se broj prema zadanim postavkama dodaje kao iPhone. Ono što trebaju učiniti je promijeniti svoj broj s iPhonea na mobitel.

Još jedan trik koji je mnogima uspio prilično je jednostavan. Kada grupne poruke iz nekog razloga ne rade, samo izbrišite nit. Trebao bi ponovno početi raditi.

Rasprava o Androidu koji ne prima grupne tekstove s iPhone problema

LMT

Imam android telefon i nedavno (u posljednjih tjedan dana) moj telefon odbija primati grupne poruke od korisnika iPhonea. Nikad nisam imao iPhone, ali otišao sam na web mjesto s jabukama da odjavim svoj broj. Apple je rekao da moj broj nije registriran pri imessageu, što ima smisla.

Osjećam se kao da se to dogodilo neko vrijeme kada su korisnici iPhonea imenovali tekst grupe. Riješili smo to neimenovanjem grupe. Ovo je glup problem. Postoji li pametno rješenje za buduće imenovane grupne poruke?

Ima li još ideja o tome kako mogu riješiti ovaj problem?

Hvala!

Puko

Imam Galaxy s6 edge i imam isti problem, ali samo s nekim prijateljima / grupnim chatovima, dok drugi rade u redu. Zaista je čudno. U svakom slučaju, kako bih riješio ovaj problem, ozbiljno razmišljam o tome da sljedeći put odem na iPhone, kad mi treba telefon. Zaista je frustrirajuće poslati grupne poruke putem Facebooka ili na različite načine ako grupni tekstovi ne funkcioniraju kako treba. Zapravo je izazvao prilično veliku svađu u obitelji s nekim svekrovima. Znam da je kriv Apple, ali ponekad ako ih ne možete pobijediti, pridružite im se. Šteta, jer je IMO Android bolji od iPhonea. Šteta što nema jednostavnog rješenja za grupne razgovore.

Rješenje će zahtijevati malo rada s nogama. Recite svim svojim kontaktima da idu na vaše kontakt podatke i promijene vaš telefonski broj s iphone na mobilni. IPhone u početnom načinu unosa kontakata zadaje iPhone. Ovo je korisno ako nikada niste bili na iphoneu.

Mikrofon

Nakon odjave svog iPhone broja i isključivanja iMessagea na iPhoneu, i dalje povremeno vidim ovaj problem. Čini se da se to događa samo s ljudima koji su mi poslali poruke putem iMessagea kad sam imao iPhone, a oni ga još uvijek imaju. To se uglavnom prikazuje u grupnom tekstu gdje mogu vidjeti sve one koji mi prethodno nisu poslali poruke u iMessageu ili ljude koji su poduzeli sljedeće korake za rješavanje problema.

Otkrio sam da su za rješavanje ovog problema potrebna dva koraka. To se mora učiniti za svaku osobu koja je bila uključena u grupni tekst kada ste imali iMessage.

1) Neka osoba u svojim kontaktima promijeni vrstu vašeg telefonskog broja s iPhonea na Mobile.

2) Neka osoba izbriše cijelu tekstualnu nit grupe.

Vjerujem da s postojećim grupnim tekstom iPhone nastavlja koristiti iMessage ako je to ono što je ranije koristio, ne provjeravajući je li vaš broj postavljen na Mobile ili je li vaš broj valjan u iMessageu.

Sretno!

Isti problem s mojim sinom Galaxy s7 Edge. Nikada nije imao iPhone i ne može primati neke grupne poruke kada ih generiraju korisnici iPhonea. Pokušat ćemo popraviti mobilne i iPhone kontakte, ali ovo je stvarno apsurdno. Jedan od razloga zašto se borim da se ikad vratim na Apple proizvode.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found