Vodiči

Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije LG G6

LG G6 je sjajan telefon bez sumnje, ali kao i svaki drugi mobilni uređaj vani, ima svoja ograničenja; na to može negativno utjecati baterija koja se brzo prazni, što će telefon učiniti gotovo beskorisnim; mobilni je uređaj beskoristan koliko i ako njegova baterija ne traje dugo. Sve značajke i funkcije telefona LG G6 ovise o bateriji. Ako osjetite da se baterija brzo prazni na vašem LG G6 telefonu, možete izvršiti neke preinake kako biste ispravili ovu uočenu anomaliju. U ovom ćete tekstu naučiti kako riješiti problem vijeka trajanja baterije na LG G6. Ako vam se kapacitet baterije od 3300 mAh čini premalim i htjeli biste ga produžiti, tada će vam ovdje pomoći.

Također pročitajte - Najbolje najbolje značajke LG G6

Riješite probleme s vijekom trajanja baterije na LG G6

Provjerite ima li onih aplikacija koje troše baterije

Neke aplikacije troše puno baterije. Ne zaboravite da su Android uređaji, od kojih je jedan telefon LG G6, dizajnirani da omogućuju rad aplikacija u pozadini. Samo ovaj faktor čini da ove aplikacije troše energiju i vidjet ćete kako se baterija vašeg uređaja brzo prazni. Bilo kako bilo, možete zaustaviti pokretanje krivih aplikacija u pozadini. Da biste saznali više o onim aplikacijama koje troše puno baterije, slijedite korake u nastavku:

 • Kliknite Postavke
 • Pomaknite se dolje do Baterija i ušteda energije
 • Zatim dodirnite gumb Upotreba baterije i to će vam pokazati koja od aplikacija troši puno baterije.

Ako aplikacija nije bitna, a možete i bez pokretanja u pozadini. Možete kliknuti na gumb Stop; ovo je jedna od najučinkovitijih metoda kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije LG G6.

Vrijeme je da onemogućite ili deinstalirate beskorisni bloatware

Problemi s vijekom trajanja baterije mogu se riješiti i onemogućavanjem bilo kojeg bloatwarea na LG G6 telefonu koji ne upotrebljavate kako biste mogli sačuvati dio kapaciteta baterije od 3.300 mAh. Mnogi napuhani programi dolaze unaprijed instalirani na uređaju, a također su automatski omogućeni. Zbog toga rade u pozadini i troše bateriju. Međutim, možete ih onemogućiti ili deinstalirati kako biste spasili bateriju od njihovih uvijek gladnih čeljusti. Mnogo je ovih neiskorištenih aplikacija na uređajima; mogu biti do dvanaest na vašem LG G6 telefonu, ovisno o tome gdje ste kupili uređaj. Kako možete onemogućiti ili deinstalirati bloatware? Slijedite korake označene u nastavku:

 • Kliknite Postavke
 • Zatim kliknite Aplikacije
 • Pomaknite se prema dolje kroz popis aplikacija i dodirnite bilo koju od njih koju želite onemogućiti ili deinstalirati.
 • Nakon što dodirnete tu određenu aplikaciju, vidjet ćete Onemogućiti ili Deinstalirati ispred nje.
 • Ako kliknete na Onemogući, isključit će aplikaciju. Ali ako kliknete na deinstaliranje, to će u potpunosti ukloniti aplikaciju s vašeg uređaja.

Isključite neiskorišteni Bluetooth, Wi-Fi i druge veze

Koristite li redovito svoj Wi-Fi? Ako ne, vrijeme je da ga isključite kako biste uštedjeli više vijeka trajanja baterije; ovo će u velikoj mjeri pomoći u rješavanju problema s baterijom na LG G6. Ista stvar odnosi se na vaš Bluetooth i ostale veze koje se ne koriste na vašem uređaju. Uvijek ih možete ponovno uključiti kad god ih trebate koristiti. To možda neće uspjeti za one koji koriste svoj Bluetooth ili Wi-Fi cijeli dan. Bluetooth i Wi-Fi mogu se koristiti za lociranje vašeg telefona. Međutim, i dalje ih možete imati uključene dok je sustavu onemogućeno da ih koristi za lokaciju. Kako to možete učiniti? Pogledajte upute u nastavku:

 • Kliknite Postavke
 • Zatim kliknite Location
 • Zatim kliknite izbornik Preljev koji se nalazi u gornjem desnom kutu
 • Nakon toga dodirnite Skeniranje
 • Sljedeće što treba učiniti je poništiti potvrdu Bluetooth skeniranja i Wi-Fi skeniranja kako biste uštedjeli život baterije.

Morate znati da će ova izmjena spriječiti da se vaš telefon lako pronađe kad god pokrenete aplikaciju koja zahtijeva podatke o lokaciji

Konfiguriranje načina štednje baterije

Ovo je također koristan savjet za rješavanje problema s vijekom trajanja baterije na telefonu LG G6. LG uređaji dolaze s jednim stupnjem uštede baterije koji je također vrlo jednostavan za konfiguriranje. Možete ga koristiti za postavke brzih obavijesti da biste ga omogućili i možete ga konfigurirati da se automatski uključi kada baterija dosegne razinu od 5% ili 15% snage. To znači da će se način uštede baterije uključiti odmah kada baterija ostane ili 15% ili 5%. Što se događa kada se uključi način uštede baterije?

 • Svjetlina će se automatski smanjiti
 • Vibracije se smanjuju kroz sustav
 • Aplikacije će također biti ograničene kada rade u pozadini.

Bit ćete obaviješteni odmah kada se uključi način štednje baterije kako biste mogli znati što se događa. Način štednje baterije automatski se isključuje kad priključite punjač.

Izmijenite postavke zaslona

Pametni telefon iz dana u dan postaje pametniji, a sada imaju učinkovitije zaslone. Međutim, što je zaslon učinkovitiji, troši se više vijeka trajanja baterije. LG G6 telefon dolazi s prilično velikim zaslonom, a za njegovo osvjetljenje potrebna je velika količina baterije. Postavke zaslona možete izmijeniti kako biste smanjili potrošnju baterije. Kako to možete učiniti da biste riješili problem trajanja baterije na LG G6 telefonu? Provjerite korake u nastavku:

 • Kliknite Postavke
 • Zatim potražite zaslon
 • Predstavit će vam se tri opcije, a to su Svjetlina, Uvijek uključeni zaslon i Istek vremena zaslona.
 • Odaberite bilo koji od njih prema vašim željama.

Potrošnja energije smanjuje se kad se smanji svjetlina. Možete postaviti "dnevno vremensko ograničenje" za uvijek uključeni zaslon da odabere kada će se uključiti ili ga možete potpuno isključiti. Što duže vaš zaslon ostaje osvijetljen, to telefon troši više baterije. Ako zaslon ostaje uključen dulje vrijeme, samo promijenite razdoblje na nešto kraće.

Isključite automatsko ažuriranje Googlea

Ako Googleovo ažuriranje bude uvijek uključeno, ispraznit će se trajanje baterije na telefonu LG G6. U potrazi za rješavanjem problema s vijekom trajanja baterije LG G6, provjerite postoje li sve aplikacije za automatsko ažuriranje dostupne na vašem uređaju i isključite ih. To se može učiniti u postavkama trgovine Google Play. Zaustavit će skeniranje vašeg telefona i preuzimanje ažuriranja aplikacija koje su već instalirane na vašem uređaju

 • U postavkama Trgovine Play kliknite na Automatsko ažuriranje asp
 • Zatim odaberite Automatsko ažuriranje aplikacija samo putem Wi-Fi mreže
 • Ova postavka sprečava telefon da preuzme aplikaciju dok se ne povežete s Wi-Fi mrežom. Također će spriječiti potrošnju baterije sve dok Wi-Fi nije omogućen na vašem uređaju.

Također pročitajte- Kako popraviti loše trajanje baterije na LG G5

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found