Vodiči

Kako promijeniti ikone aplikacija na Androidu

Tražite li način za promjenu ikona aplikacija na Androidu? Budući da su jedna od najzgodnijih stvari na Android pametnim telefonima različite razine prilagodbe koje nudi korisnicima, mislim da je dosada posljednja stvar koju korisnik Androida može iskusiti. Novi rasporedi, zabavna pozadina i razne ikone mogu vašem telefonu dati novi izgled svaki put kad vam dosadni dosadni. Dakle, ako ste se nedavno počeli osjećati kao da ikone aplikacija nisu dovoljno zabavne, pokušajte s jednom od zadanih metoda koja objašnjava kako promijeniti ikone aplikacija na Android telefonu.

Također pogledajte: Kako postaviti novi Android telefon ili tablet

Načini za promjenu ikone aplikacije na Androidu

Postoje dva načina na koja možete promijeniti ikone Androida. Prva metoda je korištenje pokretača, dok je druga uporaba samostalnog paketa ikona. Za obje ove metode nije potrebno da vaš telefon bude ukorijenjen.

Metoda 1: Korištenje pokretača

U Play trgovini dostupno je nekoliko pokretača među kojima možete odabrati. Provjerite ocjene i potražite povratne informacije kako biste bili sigurni da ste odabrali pokretač koji dobro funkcionira i koji je prikladan za vaš uređaj. Jednom kada odaberete pokretač koji želite koristiti na telefonu, jednostavno preuzmite i instalirajte pokretač.

Nakon što se pokretač instalira, automatski ćete biti upitani želite li početi koristiti pokretač kad pritisnete gumb početnog zaslona. Odaberite pokretač kao zadani i ovisno o pokretaču koji koristite, možda će se od vas zatražiti daljnji koraci za prilagodbu zaslona.

Korisnici koji su i ranije koristili pokretač moći će uvesti postavke svog prethodnog pokretača, ili ćete možda trebati potrošiti neko vrijeme kako biste na svoj početni zaslon prenijeli različite widgete i aplikacije koje koristite.

Neki pokretači poput Nova Launchera čak će vam omogućiti da odaberete sliku iz galerije za ikonu aplikacije. S tako nevjerojatnim razinama fleksibilnosti u promjeni ikona aplikacija, svojim aplikacijama možete neprestano dodijeliti nove ikone bilo sa slika iz galerije ili pomoću različitih pokretača.

Pokretači sa sobom donose spektar pozadina, tema i ikona aplikacija koje mogu dotjerati vaš uređaj onako kako vi želite. Neki od njih mogu sadržavati oglase, ali dobro funkcioniraju, posebno ako ste osoba koja uživa u istraživanju raznolikosti što se tiče izgleda telefona.

2. metoda: Korištenje aplikacije

Neki od naših čitatelja ne smatraju da im je ugodno koristiti pokretač. No, ne smeta im mijenjati ikone aplikacija kako bi svojim telefonima dali novi novi izgled. U ovakvoj situaciji aplikacija je dobar način da promijenite ikone aplikacija bez mijenjanja kože vašeg telefona pomoću pokretača. Poznate su aplikacije poput Awesome Icons i Icon Changer koje su korisne aplikacije koje vam mogu pomoći u promjeni Android ikona.

Ovisno o aplikaciji, koraci za njezinu upotrebu razlikuju se. No, za većinu aplikacija koje pomažu u promjeni ikona aplikacija, nakon što se aplikacija preuzme i instalira, morate je kliknuti da biste je otvorili, a zatim odabrati aplikacije za koje želite promijeniti ikone. Neke aplikacije mogu vam čak dopustiti da preimenujete aplikaciju. Ovo može biti zabavan način da vaš telefon dobije novi izgled.

Također vam može pomoći u čuvanju znatiželjnih pogleda od vašeg telefona, posebno kada preimenujete svoje bankarske aplikacije ili ako slučajno koristite aplikacije za odrasle, možete preimenovati aplikaciju i promijeniti ikonu, a telefon je lakše koristiti, a da drugi ne znaju koje su aplikacije instalirane na vašem uređaju.

Zaključak

Upotrijebite ove dvije metode za prilagodbu ikona aplikacija tako da telefonu možete dati novi izgled. Ne samo da Android čini zanimljivim, već osigurava da se ne umorite gledajući isti set ikona aplikacija na telefonu. Ovim metodama možete mijenjati ikonu na uređaju koliko god često želite. Obje ove metode mogu se koristiti na telefonima bez potrebe za root-om vašeg uređaja ili posjedovanjem dubokog tehničkog znanja o pametnim telefonima.

Također pogledajte: Kako ažurirati Android pametni telefon ili tablet

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found