Vodiči

Kako sakriti svoj telefonski broj na androidu

Android je platforma koja svojim korisnicima omogućuje da rade sve što žele. Gotovo da nema posla koji android pametni telefon ne može. Sigurno ste ponekad primili poziv s broja koji prikazuje broj kao privatni. To je značajka koju treba aktivirati slijedeći nekoliko jednostavnih koraka. Definitivno, može biti mnogo razloga za blokiranje ili skrivanje broja od drugih ljudi. Bez obzira na razlog, ako je namjera dobra, uvijek možete blokirati svoj broj na android telefonu kroz neke korake. U nastavku su objašnjeni mogući načini aktiviranja ove značajke ID pozivatelja.

Također, ako želite izbrisati povijest pregledavanja na svom Android uređaju, kliknite ovdje da biste znali postupak.

Naučite ovdje-Kako instalirati android SDK / ADB na Windows

Metoda 1:

Razgovarat ćemo o najboljoj metodi koja će vam pomoći da naučite kako prvo blokirati svoj broj, koja ne zahtijeva da bilo što instalirate ili preuzmete. Većina najnovijih verzija androida, na primjer android kitkat 4.4 i novije verzije uključuju značajku skrivanja poziva koja vam omogućuje blokiranje vašeg broja. Trebate aktivirati značajku i ograničiti primatelja da zna vaš osobni broj. Evo načina za aktiviranje ove značajke.

  • Pomaknite se do aplikacije za postavke s početnog zaslona i dodirnite opciju ‘nazovi’.
  • Pritisnite opciju ‘dodatne postavke’ nakon koje slijedi ‘ID pozivatelja’.
  • Dok pritiskate ID pozivatelja, pokazat će vam tri mogućnosti. Pritisnite gumb pored "Sakrij broj" da biste uključili značajku. Kada uputite poziv, svi će vidjeti vaš broj kao privatni.

izvor slike-www.ubergizmo.com

No, glavni nedostatak ove metode je taj što će nakon aktiviranja značajke svaki primatelj vidjeti broj kao privatni za pozive i poruke. Postoje ljudi koji radije ignoriraju pozive s privatnih brojeva, pa bi moglo doći do situacije da nekome upućujete važan poziv, a on ga ignorira.

Međutim, ova se značajka može deaktivirati ako je potrebno slijedeći istu metodu kao što je gore objašnjeno. Samo, posljednji je korak drugačiji kada trebate prebaciti prekidač pored opcije ‘prikaži moj broj’ i značajka skrivanja poziva će biti deaktivirana.

Metoda 2:

Ako vas zanima kako blokirate svoj broj za jednog primatelja, slijedite drugu metodu. Ova je metoda najjednostavnija od svih koja od korisnika zahtijeva dodavanje prefiksa na broj primatelja i primatelj neće moći vidjeti broj.

Postoji kôd koji treba dodati prije broja primatelja, koji se razlikuje ovisno o zemlji i mobilnom operateru. U većini slučajeva kôd je * 67, # 37 # i * 37 #. Možete ih pokušati koristiti jedan po jedan kako biste provjerili koji vam odgovara. Na primjer, ako želite nazvati broj 6662212345, birani broj trebao bi biti * 676662212345. U slučaju da vam svi gore navedeni brojevi ne odgovaraju, pokušajte dobiti kôd pozivom svog mobilnog operatera. Također, prvo pokušajte nazvati svoj zamjenski broj s android telefona kako biste provjerili radi li, jer nećete dobiti nikakvu potvrdu je li ID pozivatelja blokiran ili nije.

izvor slike-techbeasts.com

Dakle, ako želite znati kako sakriti svoj telefonski broj za jednog primatelja, slijedite ovu metodu i blokirajte svoj broj da ga prikazuje određenoj osobi koju želite.

3. metoda:

Treća metoda sakrivanja vašeg telefonskog broja zahtijeva da korisnici kontaktiraju svog mobilnog operatera. Ako se značajka skrivanja poziva aktivira putem mobilnog operatera, ona postaje trajna stvar i svi primatelji vidjet će vaš broj kao privatni. Da biste prikazali ID pozivatelja, prije broja kojem želite prikazati svoj stvarni broj treba dodati kod * 82 ili * 31 #.

Ali opet, postoje neke druge točke koje treba uzeti u obzir prije nego što se odlučite za ovu metodu kako biste sakrili svoj ID pozivatelja. Prvo, ova je značajka dostupna samo za naknadno plaćanje, a ne za pretplatne planove. Kao drugo, usluga zahtijeva da potrošite nešto novca jer će prijevoznik naplatiti u skladu s njihovom politikom. Također, morate uvjeriti prijevoznika s nekim valjanim razlozima da aktivira ovu značajku.

Dakle, bolje je slijediti prvu ili drugu metodu ako želite dobiti značajku na najjednostavniji način.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found