Vodiči

Kako riješiti probleme s vijekom trajanja baterije Moto G4

Moto G4 sjajan je Motorolin uređaj koji je osvojio srca mnogih korisnika svojim nevjerojatnim specifikacijama, značajkama i moćnim performansama. Ovaj je uređaj vrlo pristupačan u usporedbi sa sličnim uređajima. Iako ovaj uređaj ima mnogo kvaliteta, dolazi s nekim greškama, kao i bilo koji drugi pametni telefon vani. Trajanje baterije Moto G4 jedno je od takvih pitanja s kojima se susreću neki korisnici. Ovo je vjerojatno jedan od najčešćih problema u svijetu pametnih telefona. Pogledajmo kako to možete popraviti.

Također pogledajte: Kako napraviti snimku zaslona na Motorola Droid Maxx

Prije nego što uskočite u rješavanja problema, evo nekoliko osnovnih rješenja koja bi sve trebala slijediti za dobrobit vašeg pametnog telefona.

  • Redovita je stanka potrebna da se telefon ohladi, pa ga ponovno pokrenite svakih 4-5 dana.
  • Ne koristite telefon dok se puni.
  • Također, umjesto običnog turbopunjača, koristite uobičajeni punjač.
  • Uređaj držite podalje od vrućeg okruženja.

Potencijalni popravci za problem pražnjenja baterije Moto G4:

Smanjite svjetlinu

Ako je na vašem Moto G4 uređaju uključena značajka automatske svjetline, to je jak razlog za pražnjenje prekomjerne količine baterije, pa se može pojaviti problem vijeka trajanja baterije Moto G4. Idite na Postavke, isključite značajku Automatska svjetlina i postavite je na nižu razinu što će bez sumnje imati dobar utjecaj na vijek trajanja baterije.

Isključite usluge lokacije

Držite li stalno uključenu uslugu lokacije na svom Moto G4? Tada će pojesti veliku količinu baterije jer ova usluga koristi mobilnu mrežu, GPS i Wi-Fi kako bi vam pružila ispravno mjesto koje je ponekad stvarno potrebno. Dakle, iako bi moglo biti malo teško u potpunosti isključiti uslugu lokacije, najbolji je savjet uključiti način uštede energije i GPS na uređaju koji će produžiti vijek trajanja baterije i pomoći će vam u potrebnim informacijama o lokaciji.

Zatvorite pozadinske aplikacije

Previše aplikacija koje rade u pozadini je još jedan razlog zašto se Moto G4 baterija brzo prazni Postoje neke aplikacije koje se samo pokreću čim se uređaj uključi. Dakle, provjerite koje nepotrebne aplikacije rade u pozadini, zatvorite ih, a također je i nekorištene aplikacije bolje ukloniti iz slušalice.

Ponovno pokrenite uređaj u sigurnom načinu

Iako možda postoji nekoliko drugih razloga za probleme s vijekom trajanja baterije Moto G4, uzrok ovog problema može biti i aplikacija rouge. Dakle, ponovno pokrenite telefon u sigurnom načinu i provjerite je li problem s brzim pražnjenjem baterije sada riješen. Ako je odgovor da, tada je stvarni krivac samo bilo koja aplikacija treće strane koju treba otkriti i deinstalirati s vašeg Motorola mobitela.

Da biste uređaj pokrenuli u sigurnom načinu, pritisnite tipku za uključivanje, a zatim nekoliko sekundi isključite opciju isključivanja. Pokazat će vam da ponovno pokrenete opciju telefona; taknite ok i uređaj će se ponovo pokrenuti. Zatim će se na zaslonu prikazati siguran način rada.

Ažurirajte telefon

Ažuriranje softvera pomaže telefonu da radi bez problema, što automatski smanjuje opterećenje baterije uređaja i na taj način rješava mnoga pitanja poput lošeg trajanja baterije, pregrijavanja itd. Dakle, provjerite je li dostupno nedavno ažuriranje, a zatim nadogradite uređaj na najnoviju dostupnu verziju.

Ovo su glavni popravci problema s vijekom trajanja baterije u Moto G4. Ako se jasno slijede svi koraci, to će sigurno produžiti vijek trajanja baterije vašeg pametnog telefona.

Također pogledajte: Top 10 značajki Moto Turba

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found