Vodiči

Kako napraviti snimku zaslona na Androidu

Android pametni telefoni i tableti isporučuju se sa širokim rasponom zanimljivih i korisnih značajki. Ako želite snimiti nešto što se trenutno nalazi na vašem zaslonu, to možete učiniti s lakoćom samo snimkom zaslona. Ako ne znate kako to učiniti, ne brinite jer ćemo vam pokazati. Evo kratkog vodiča o tome kako napraviti snimku zaslona na Android uređajima, uključujući Samsung Galaxy seriju, Huawei telefone, Google Pixel i sve ostale Android modele.

Također možete pročitati: Kako onemogućiti automatsko ažuriranje aplikacija na Android uređajima

Kako snimiti zaslon na Samsung Galaxy S, Galaxy Note, LG G, Moto X, Nexus i drugim Android uređajima

Snimku zaslona možete napraviti pritiskom na kombinaciju tipki. Bez obzira koji Android pametni telefon ili tablet posjedujete, kombinacija je ista: tipka za uključivanje i tipka za smanjivanje glasnoće.

Da biste napravili snimku zaslona na svom Android uređaju, učinite sljedeće:

  • Provjerite prikazuje li se sve što želite snimiti na ekranu (odlučili smo napraviti snimak zaslona početne stranice Technobezza)
  • Pritisnite i držite istovremeno tipku za uključivanje i isključivanje zvuka

  • Na zaslonu ćete vidjeti animaciju, što znači da je snimljena snimka zaslona

Sada, kada je snimljena snimka zaslona, ​​prijeđite prstom od zaslona prema dolje da biste otvorili ladicu s obavijestima i otvorili snimku zaslona.

Možete ga urediti s lakoćom i podijeliti s prijateljima. Ne morate na taj način otvoriti snimku zaslona - možete otvoriti aplikaciju Gallery na uređaju, dodirnuti "Snimke zaslona" i tamo ćete pronaći snimku zaslona.

Ovo je osnovna metoda jer je opcija snimanja zaslona dio OS-a.

Kako se tehnologija neprestano kreće naprijed, svjedoci smo mnogim zanimljivim inovacijama. Proizvođači smišljaju sjajne ideje kako bismo zadatke koje želimo završili na razne načine, a sve prilično jednostavno.

Uzmimo za primjer Huawei. Tvrtka je predstavila "Smart screenshot" s P8 prije nekoliko godina. Prvo morate omogućiti ovu opciju. Da biste to učinili, idite na Postavke> Pametna pomoć> Kontrola pokreta i uključite "Pametni snimak zaslona". Kada to učinite, možete snimiti snimku zaslona na zabavan i jednostavan način - samo dvaput kucnite po zaslonu zglobom.

LG G5 prvi je došao s aplikacijom nazvanom Capture +. Jednostavan je i lagan za upotrebu. Provjerite je li zaslon koji želite snimiti spreman. Zatim povucite ladicu s obavijestima i otvorite Capture + tapkajući je. Ako želite, možete crtati ili pisati na snimci zaslona - svi potrebni alati su tu. Gotovo? Dodirnite potvrdni okvir u gornjem lijevom kutu zaslona. Snimka zaslona je spremljena!

Podijelili smo osnovnu metodu kojom možete napraviti snimku zaslona na Androidu, zajedno s novim dostupnim na određenim modelima. Možete snimiti sve što želite, od smiješnih Facebook statusa do novih visokih bodova koje postignete u igri koju igrate. Kao što vidite, to je jednostavna stvar!

Možete pročitati i: Kako isključiti obavijesti o ažuriranju aplikacije na Androidu

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found