Vodiči

Kako riješiti problem Vibera s pozivima na Wi-Fi mreži

Viberu nije potreban poseban uvod. To je jedna od najpopularnijih aplikacija koja nam omogućuje slanje tekstnih poruka i pozivanje ostalih korisnika Vibera. Sve što nam treba je internetska veza i možemo razgovarati s našim kontaktima. Aplikacija većinu vremena radi bez problema, ali neki su ljudi primijetili problem s pozivima koji se javljaju samo kad su povezani s Wi-Fi mrežom. Čini se da sve funkcionira sasvim u redu, onda su povezani s mobilnim podacima. Imate li isti problem? Ako imate bilo kakvih problema s Viberom na Wi-Fi vezi, poput neprimanja poziva ili poruka, ovaj je članak za vas. Navest ćemo nekoliko vrlo jednostavnih, ali učinkovitih rješenja, a Viber će savršeno raditi i na Wi-Fi mreži.

Također pogledajte: Kako popraviti zamrzavanje i rušenje aplikacija na Androidu

Ispravite da Viber ne prima pozive na Wi-Fi mreži

play.google.com

Rješenje br.1: Viber Wi-Fi postavke

Kao što znate, Wi-Fi postavke na Android uređaju možete prilagoditi prema svojim potrebama. Postoji opcija "Neka Wi-Fi ostane uključen tijekom spavanja", a čak i ako ste već odabrali ovu opciju, možda i dalje nećete primati pozive na Viberu. Vidjet ćete samo obavijest o propuštenom pozivu. Zbog toga je poželjno učiniti ono što ćemo vam pokazati. Viber ima vlastite Wi-Fi postavke i samo uvođenjem nekih malih promjena lako se možete riješiti problema. Ova je metoda najučinkovitija, što znači da vjerojatno nećete morati isprobavati druga rješenja. Pogledajmo što ovdje trebate učiniti:

 • Otvorite aplikaciju Viber na uređaju
 • Dodirnite tri vodoravne crte
 • Vidjet ćete izbornik
 • Pomaknite se prema dolje i dodirnite Postavke
 • Zatim dodirnite Općenito
 • Dodirnite "Wi-Fi pravila mirovanja"
 • Odaberite "Uvijek povezano".

Rješenje br.2: Wi-Fi veza

Dosta je korisnika riješilo problem prethodnim rješenjima. Ako promijenite postavke, a i dalje imate isti problem, to je možda zato što je Wi-Fi veza loša ili stalno pada. Ako primijetite problem na kućnoj mreži i nestane kad se povežete s drugom Wi-Fi mrežom, tada je kućna veza spora. Možete učiniti nekoliko jednostavnih stvari:

 • Uključite ili isključite Wi-Fi na uređaju. Isključite ga i ponovno uključite.
 • Također, pokušajte prebaciti način rada u zrakoplovu.
 • Ponovo pokrenite telefon ili tablet.
 • Ponovo pokrenite modem i usmjerivač.

Ako ovi jednostavni trikovi ne riješe problem, pogledajte sljedeći članak: Kako popraviti da se Android neće povezati s Wi-Fi mrežom na svim varijantama. Članak dolazi s širokim rasponom praktičnih rješenja koja će vam pomoći poboljšati Wi-Fi vezu.

Rješenje br.3: Ažurirajte Viber

Ponekad možemo naići na neke probleme s omiljenim aplikacijama, a često zaboravimo da aplikaciju nismo ažurirali već neko vrijeme. Većinu problema stvara loša veza zbog koje Viber ne prima pozive na Wi-Fi mreži, ali ne bismo trebali podcjenjivati ​​ažuriranja. Idite na Google Play, dodirnite tri vodoravne crte i otvorite izbornik. Dodirnite Moje aplikacije i igre. Pronađite Viber na popisu aplikacija i ako vidite "Ažuriraj", dodirnite ga.

Ovo su najučinkovitija rješenja koja će vam pomoći da popravite Viber da ne prima pozive na Wi-Fi mreži.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found