Vodiči

Kako riješiti probleme s pregrijavanjem iPhone X-a

Pregrijavanje dovodi do raznih drugih problema kao što su pražnjenje baterije, problemi s performansama itd. IPhone X je nevjerojatan pametni telefon, ali je ranjiv na neke probleme od kojih je jedan pregrijavanje.

Dva su razloga zbog kojih se vaš iPhone X zagrijava - unutarnji i vanjski. Unutarnji razlog je preopterećeni procesor. Igranje igara s visokom grafikom ili gledanje HD videozapisa itd. Zagrijavaju telefon jer staklo zadržava toplinu, a vaš iPhone X se pregrijava. Vanjski uzroci pregrijavanja su izravna sunčeva svjetlost ili tople temperature, čak i kad vam dulje držanje u džepu može zagrijati telefon.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s Bluetoothom iPhone X

Kako riješiti probleme s pregrijavanjem iPhone X-a

Redovito ažurirajte aplikacije i izbrišite one koji se ne koriste

Kad se aplikacije ne ažuriraju, mogu stvoriti mnogo problema. Uvijek bi trebali biti ažurni jer ažuriranja dolaze s ispravcima i zakrpama za programske pogreške i propuste.

Idite na App Store> Ažuriraj sve da biste ažurirali sve aplikacije ili upotrijebite gumb Ažuriraj pored aplikacije koju želite ažurirati.

Ako na vašem pametnom telefonu postoje aplikacije koje su lagale i zaboravljene, one samo zauzimaju prostor, energiju i podatke. Vjerojatno niste ažurirali i aplikacije. Izbrišite takve aplikacije da biste smanjili pritisak na pametnom telefonu. Ići će glatko.

Onemogući osvježavanje aplikacije u pozadini

Značajka osvježavanja aplikacija na iPhoneu X redovito ažurira aplikacije koje su radile u pozadini. Aplikacije troše podatke, resurse i energiju. To će sigurno dovesti do pregrijavanja vašeg telefona. Isključivanjem ove značajke možete riješiti problem pregrijavanja. Slijedite korake u nastavku da biste onemogućili osvježavanje aplikacije u pozadini:

 • Idite na Postavke
 • Dodirnite Općenito
 • Sljedeće dodirnite Osvježavanje aplikacije u pozadini i isključite značajku

Neposredno ispod te opcije imate popis aplikacija za koje je značajka uključena. Ako želite, možete odabrati određene aplikacije za koje mislite da bi mogle biti uzrok problema s pregrijavanjem. Ipak, preporučuje se da isključite značajku za sve aplikacije.

Deinstalirajte aplikacije koje troše bateriju

Još jedno moguće rješenje za probleme s pregrijavanjem iPhonea X je deinstaliranje ogromnih aplikacija. Velike aplikacije obično troše puno energije telefona i pretjeruju u radu. Većina aplikacija imat će alternative, možete pokušati instalirati aplikacije manje veličine koje nude iste usluge ili značajke i deinstaliraju veću aplikaciju.

Idite na Postavke> Baterija i provjerite detaljnu upotrebu baterije svake aplikacije. Deinstalirajte aplikaciju koja troši puno baterije.

 • Na početnom zaslonu dodirnite i držite bilo koju ikonu
 • Kada se sve ikone na zaslonu počnu migoljiti, pronađite aplikaciju koju želite deinstalirati
 • Dodirnite ‘x’ u kutu aplikacije koju želite deinstalirati
 • Dodirnite Izbriši da biste se riješili neispravne aplikacije

Onemogućite Airdrop i Bluetooth

I Airdrop i Bluetooth teško će pasti na procesor ako su uvijek uključeni. Postupak isključivanja obje ove značajke prilično je jednostavan.

 • Povucite prema dolje na iPhoneu X od vrha i dodirnite ih da biste ih isključili. Kada su uključeni, oni će biti označeni plavom bojom, ali kad su isključeni, bit će sivi.

Prisilno ponovno pokreni

Ako primijetite da se vaš iPhone X pregrijao i također isušuje sokove iz baterije, ponovno prisilno pokretanje može pomoći u rješavanju problema. Evo što trebate učiniti za ponovno pokretanje sile:

Pritisnite i otpustite gumb za pojačavanje glasnoće, a zatim pritisnite i otpustite gumb za smanjivanje glasnoće. Na kraju pritisnite bočni gumb, ali držite ga dok zaslon ne postane crn. Držite se bočnog gumba i pričekajte dok se uređaj ponovno ne uključi i na njemu zasvijetli Appleov logotip.

Poništi postavke

Mnogo grešaka, problema i kvarova otklonjeno je kad resetirate pametni telefon. Problemi s pregrijavanjem iPhonea X također se mogu riješiti ovim postupkom. Međutim, ovo bi vam trebalo biti krajnje utočište ako vam nijedan od gore navedenih popravaka ne odgovara. Evo što trebate učiniti:

 • Idite na Postavke
 • Dodirnite Općenito
 • Sada na ovom zaslonu dodirnite Poništi
 • Dodirnite Poništi sve postavke. Ako ste postavili šifru, od vas će se zatražiti da vaš iPhone X započne postupak. Pričekajte da se postupak završi; trebat će nekoliko minuta.

Također biste trebali provjeriti postoje li ažuriranja softvera. Ako se vaš iOS ne ažurira, možda ćete naići na neke probleme. Svako novo ažuriranje donosi ispravke programskih pogrešaka, sigurnosna poboljšanja i nove značajke.

Svi gore navedeni popravci pomoći će vam da riješite probleme s pregrijavanjem na vašem iPhoneu X. Uvijek možete kontaktirati Apple ili posjetiti jednu od njihovih trgovina u blizini.

Također pogledajte: Kako riješiti probleme s iPhone X Wi-Fi mrežom

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found