Vodiči

Kako omogućiti anonimni način rada u Google Chromeu

Anonimni način je sjajna značajka koju možemo koristiti kada želimo pristupiti Internetu bez ostavljanja traga našim aktivnostima. Ako trebate pronaći neke podatke, a pretraživanja ne želite spremiti u povijest preglednika - anonimni način Google Chrome može vam pomoći. Ovaj će vam vodič pokazati kako omogućiti anonimni način rada Google Chrome.

Također možete pročitati: Kako odabrati zadanu lokaciju za preuzimanje u Google Chromeu

Kako omogućiti anonimni način Google Chromea

Da biste omogućili anonimni način, morate prijeći na izbornik na kraju Chromeove trake za pretraživanje. Otvorite "Postavke" i na padajućem izborniku odaberite radnju "Novi anonimni prozor".

Postoji još jedan način za otvaranje anonimnog prozora - uz pomoć internetskih tipki. Istodobno držite tipku Ctrl na tipkovnici, Shift i N. Ova se radnja može izvesti na bilo kojem jeziku unosa, rasporedu tipkovnice i u načinu Caps Lock.

U ovom načinu rada Google Chrome neće zadržati povijest vaših mrežnih aktivnosti. Svi kolačići bit će izbrisani s vašeg računala po završetku posla, tako da ćete biti odjavljeni sa svih web mjesta koja ste posjetili. Sav sadržaj koji ste preuzeli s mreže i stvorio oznake bit će spremljen. U odjeljku za preuzimanje Google Chromea prikazat će se sve datoteke.

Ako se prijavite na svoj Google račun, povijest pretraživanja pohranit će se na poslužitelju. Ostali korisnici koji koriste ovaj preglednik neće ga moći vidjeti jer pregledavanje lokalnih podataka neće biti pohranjeno. Međutim, tražilice će prikupiti informacije o vašim upitima.

Nemojte da vas zbunite s anonimnom proxy aktivnošću. Vaša IP adresa ostaje nepromijenjena. Vaši prijatelji na društvenim mrežama poput Facebooka vidjet će da ste na mreži. Informacije o vašim kretanjima možda neće biti vidljive drugim korisnicima računala, ali davatelj usluga, administrator sustava i poslužitelji web stranica neće primijetiti nikakvu razliku.

Izvor slike: www.deviantart.com

Možete pročitati i: Kako promijeniti početnu stranicu Google Chromea

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found