Vodiči

Kako popraviti Galaxy S7 koji nije registriran na mreži

Brojni korisnici Samsung Galaxy S7 dobivaju ovu neobičnu poruku koja kaže 'Nije registriran na mreži' kad pokušaju uputiti poziv. Uzrok tome može biti činjenica da vaša mrežna usluga ne zna IMEI broj telefona.

Možete pročitati i: Kako popraviti Samsung Galaxy No service i Kako omogućiti način uštede energije na Samsung Galaxy S6

Razlozi i situacije kada ne može otkriti mrežu:

Problem je obično počeo kada su ga korisnici nadogradili na najnoviju verziju operativnog sustava, nakon čega uređaj nije uspio otkriti mrežu i pojavila se poruka o pogrešci. To se događa jer se IMEI broj telefona mijenja u 'SN 0000' nakon što se vaš uređaj ažurira, a također kaže da je SN broj slomljen i da ga treba popraviti.

Još jedan razlog zbog kojeg se ovaj problem može pojaviti je kada koristite SIM karticu od novog mrežnog davatelja, a vaš Samsung Galaxy S7 je ne uspije prepoznati i treba malo pomoći s vaše strane ručnim odabirom novog imena davatelja mrežnih usluga.

Rješenja koja će vam pomoći da to popravite:

Ručno odaberite mrežnog davatelja

Kada upućujete pozive pomoću nove SIM kartice, a uređaj ne uspije prepoznati promjenu koja vam je potrebna za ručni odabir mrežnog pružatelja usluga, evo koraka za to:

 • Idite na Postavke i odaberite "Bežično povezivanje i mreže"
 • Sada dodirnite 'Mobilne mreže' postavite mrežni način rada kao WCDMA, a ako ne možete pronaći nijednu mrežu, dodirnite 'Više postavki'

unutar-galaxy.blogspot.com

 • Dodirnite Mrežni operateri, koji započinju pretragu za otkrivanje vašeg mrežnog davatelja.
 • Nakon završetka pretraživanja jednostavno trebate odabrati mrežnog operatora.

Korijenite svoj telefon i instalirajte zakrpu

Preduvjet ovog koraka je iskorjenjivanje vašeg Samsung Galaxy S7 tako da može zaobići sva ograničenja prije nego što nastavite i instalirate zakrpu. Nakon ukorjenjivanja slijedite ove korake:

 • Instalirajte aplikacije 'Busy Box' i 'Ariza patch' s Google Playa
 • Sada pokrenite aplikaciju Ariza patch ’na telefonu i dodirnite gumb na kojem piše‘ Zakrpa ’i gotovo.

Pokrenite nadogradnju softvera na uređaju

Prije pokretanja nadogradnje provjerite jeste li povezani s internetom jer će nadogradnja smanjiti značajnu količinu podataka, zato budite povezani s Wi-Fi mrežom:

 • Stavite SIM karticu u telefon
 • Idite na "Postavke" i pomaknite se prema dolje na dno
 • Dodirnite ‘Nadogradnja softvera’, dodirnite Ažuriranje, a zatim pričekajte da se telefon u potpunosti ponovno pokrene i dovršite nadogradnju softvera.

www.sammobile.com

Izvadite i ponovo umetnite SIM karticu

Uklanjanje SIM-a i njegovo vraćanje pomoglo je mnogima da riješe problem. Evo koraka:

 • Isključite telefon i izvadite SIM karticu.
 • Ponovno ga umetnite i izvršite mali pritisak kako biste vidjeli može li se mreža otkriti. U tim bi slučajevima mogao postojati problem što se SIM kartica ne povezuje pravilno s priključcima u SIM utoru. Stavite mali papir zajedno sa SIM-om kako biste se pravilno povezali s tim terminalima.
 • Ponovite ovaj postupak do 5 puta da biste vidjeli može li uređaj podići mrežu.

Također postoji vanjska vjerojatnost da se naš uređaj stavi na "crnu listu" u nacionalnu bazu podataka crnih popisa, što znači da je možda postojao slučaj "Izgubljeno i ukradeno" registriran s IMEI brojem telefona. Jedini izlaz iz toga je podnošenje žalbe i zamjena telefona.

Otključajte svoj Samsung Galaxy S7 s ovlaštenjem za otključavanje

Ako je vaš telefon zaključan i ako ga želite koristiti s gotovo bilo kojom GSM SIM karticom, trebali biste posjetiti Unlock Authority. To je najbolja i najpouzdanija usluga otključavanja.

Sve je prilično jednostavno. Sve što trebate je ispuniti obrazac i kliknuti “Otključaj moj telefon sada”. Kôd za otključavanje dobit ćete na svoju adresu e-pošte. Zatim samo unesite kôd i otključat ćete telefon.

Ono što je također važno da znate je da ovo neće oštetiti vaš telefon i neće poništiti jamstvo. Jednostavno je i pouzdano.

Ako niti jedan od ovih koraka za rješavanje problema ne uspije, posjetite najbližu trgovinu ‘Samsung Care’ i tehničara neka pregleda telefon.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found