Vodiči

Kako omogućiti Adobe Flash Player u sustavu Windows 10

Kao što većina vas već zna, Adobe Flash Player uskoro će umrijeti jer još uvijek ima toliko sigurnosnih problema. To je zapravo razlog zašto je aplikacija onemogućena u pregledniku Microsoft Edge u sustavu Windows 10. Pa, još uvijek postoji mnogo web lokacija koje na svojim web lokacijama hostiraju Flash sadržaj i to je razlog zašto većina vas i dalje želi koristiti Flash Player na svojem računala.

Ako ste se ažurirali na Windows 10 Creators Update (verzija 1703), primijetit ćete da je Microsoft prema zadanim postavkama implementirao Flash klikni za reprodukciju. To znači da Microsoft ne dopušta da Flash Player bude omogućen na svim web mjestima. Da biste saznali koja je verzija sustava Windows 10 instalirana na vašem računalu, idite na Postavke-> Sustav-> O programu i ako ima verziju 1703, evo koraka koje trebate poduzeti da biste riješili problem s Flash Playerom:

  • Otvorite preglednik Microsoft Edge i idite na ovo web mjesto Adobe;
  • Pogledajte adresnu traku i vidjet ćete ikonu "puzzle" na koju ćete morati kliknuti;
  • Nakon klika na ikonu "puzzle", prikazat će se nova poruka s dvije mogućnosti: "Dopusti jednom" ili "Uvijek dopusti";
  • Odaberite "Uvijek dopusti" ili "Dopusti jednom" i nakon što to učinite, Flash Player će se pokretati na toj određenoj web stranici;
  • Imajte na umu da ćete to morati učiniti na svakom web mjestu koje posjetite, što znači da ako imate omiljeno web mjesto na kojem se nalazi Flash sadržaj, postavite ga na "Uvijek dopusti", tako da nećete morati zadržati postavljajući ovo ručno svaki put kad ga posjetite.

U slučaju da posjetite web stranicu i ne vidite ikonu "puzzle" vidljivu na adresnoj traci, ona ne sadrži Flash i ne biste se trebali o tome brinuti. Imajte na umu da je pitanje vremena kada će većina web stranica pokrenuti HTML5, što će nekako "prisiliti" Adobe da prestane ažurirati svoj Flash Player.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found