Vodiči

Kako sakriti svoj profil na Facebooku

Facebook ima mnogo različitih postavki privatnosti pomoću kojih možete kontrolirati tko može vidjeti vaše postove. Pomoću ovih alata za privatnost na Facebooku možete biti potpuno nevidljivi, ovisno o tome kako ste konfigurirali svoj profil. Postoji način da privremeno sakrijete svoj profil na Facebooku, da budete nevidljivi, ali da i dalje budete prisutni na ovoj društvenoj mreži. Ovaj vodič će vam pokazati kako sakriti svoj profil na Facebooku.

Također možete pročitati: Kako preuzeti videozapise s Facebooka bez programa treće strane

Kako sakriti svoj profil na Facebooku

Ako svoj profil želite sakriti od ostalih, slijedite ovih šest koraka:

Sakrij svoje buduće postove

Kada kliknete ikonu lokota u gornjem desnom kutu, dobit ćete padajući izbornik. Kliknite "Privatnost", a zatim "Tko može vidjeti moje stvari" koja sadrži "Tko može vidjeti moje buduće postove". Ova bi opcija uvijek trebala biti postavljena na "Friends" ili "Custom" - poseban popis prijatelja koje možete dodati ručno. Naravno, možete odabrati i opciju - "Samo ja", u ovom slučaju samo vi možete vidjeti svoje postove.

Sakrij postove iz prošlosti

Da biste kontrolirali tko može vidjeti postove koje ste već podijelili na Facebooku, na istom izborniku kliknite na „Ograniči prošle postove“ <„Ograniči stare postove“ i potvrdite radnju pritiskom na gumb „Potvrdi“.

Sakrijte svoje ime od pretraživanja

U istom izborniku postoji opcija "Tko me može potražiti?" gdje možete ukloniti opciju da vas ljudi mogu pronaći na Facebooku pomoću vaše adrese e-pošte ili telefonskog broja.

Sakrijte svoje ime na tražilicama

Uz to možete postaviti da vas nitko ne može pronaći na Facebooku, a u istom izborniku (dolje) postoji opcija koju možete onemogućiti ako ne želite da se vaše ime pojavljuje na tražilicama. (Želite li da se tražilice izvan Facebooka povežu na vaš profil?). Kliknite vezu "Uredi" i poništite odabranu opciju.

Isključite označavanje

Promjenom postavki u odjeljku "Postavke vremenske trake i označavanja" možete izbjeći da vas netko označi na fotografiji ili u postu, a da vas to ni ne pita. Pronađite opciju "Pregled postova koje su vas prijatelji označili prije nego što se pojave na vašoj vremenskoj traci?" i uključite ga. Nakon toga ćete biti obaviješteni kada vas netko pokuša označiti i imat ćete mogućnost odabrati što će biti na vašem profilu.

Zatvorite sve aplikacije

Korištenjem aplikacija, Facebook prikuplja više informacija o korisnicima. Da biste to izbjegli, u izborniku pronađite "Aplikacije", pogledajte programe u koje ste se prijavili i odspojite ih.

Izvor slike: www.kuleuven.be

Također možete pročitati: Kako napraviti animirani GIF od YouTube videozapisa

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found