Vodiči

Apple iPhone X2 konceptni dizajn s kliznom kamerom na vrhu

Još uvijek nije jasno kako će Apple nazvati sljedeći vodeći iPhone, iPhone XI ili iPhone X2. I teško da je nešto službeno iz Applea. No, popularni dizajner Antonio de Rosa smislio je vlastiti koncept kako bi telefon trebao izgledati i funkcionirati. Dao je udarac "Past Perfect Tense". Nije novi u dizajniranju iPhonea, a mnogi od onoga što je zamislio mogli bi usvojiti i u tvrtki. Vrhunac ovog novog konceptnog dizajna iPhonea X2 je klizač za podizanje kamere.

Klizači koji nisu novi na telefonima

Dobri stari telefoni s značajkama nekad su imali klizač na dnu za otkrivanje tipkovnice. Sad, s utrkom čišćenja prednjeg zaslona od svih prepreka na pametnim telefonima, modeli poput Xiaomi Mi Mix 3 i Oppo Find X opremljeni su kliznim mehanizmom za smještaj kamera. I u ovom konceptnom dizajnu Antonia de Rose, klizač je na stražnjoj ploči, a stražnje kamere su podignute kako bi vam pomogli kliknuti slike, što eliminira potrebu za dodavanjem zasebne selfie kamere.

iphone X2
Apple iPhone X2 stražnja kamera
Apple iPhone X2
Apple iPhone X2 Face ID

Nekoliko specifikacija dodano konceptnom dizajnu

Dizajner se nije zaustavio na prikazivanju slika iPhonea X2 kakav on vidi. Postoje i druge specificirane specifikacije, uključujući kratki YouTube video za prikaz.

Prema njima, iPhone X2 konceptni telefon imat će Super Retina zaslon razlučivosti zaslona od 3000 x 1386 piksela i visoke gustoće piksela od 458ppi. Klizaču koji drži kamere treba samo 0,15 sekundi da se podigne i reagira na prekidač. Senzor otiska prsta na stražnjoj ploči skriven je unutar Appleovog logotipa. Ovdje predviđena kamera je senzor od 24 MP zajedno s 3D senzorom za ID lica.

I na boji telefona, konceptni dizajn pokazuje dvostruki ton efekt, koji se čini da se mnogima sviđa.

Ovdje treba shvatiti da su ovi konceptni dizajni umjetnički dojmovi o tome kako telefon može izgledati i da ih proizvođač neće nužno prihvatiti. Koliko znate, Apple ima vlastite dizajnere koji možda stvaraju stotine takvih dizajna, neki od njih čak i bolji od de Rosa-inih. No, tvrtka razmatra mnoge aspekte prije nego što odluči o najboljem dizajnu za svoj sljedeći vodeći uređaj.

Za sada uživajte u ovim renderima.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found