Vodiči

5 načina za popravak tipke za dom iPhonea 5s ne radi

U slučaju da vaš početni gumb iPhone 5s ne radi, postoji nekoliko rješenja koja ćemo podijeliti s vama. Kao i bilo koji drugi iPhone, iPhone 5s većinu će vremena raditi poput šarma, ali ponekad ćete možda primijetiti neke dosadne propuste poput ovog. Ako uređaj upotrebljavate neko vrijeme, ovaj vas problem ne bi trebao iznenaditi jer gumb početnog zaslona može prestati reagirati. Pogledajte pet načina kako popraviti da početni gumb iPhone 5s ne radi, svi navedeni u nastavku, i pokušajte riješiti problem. Ne brinite, sva su rješenja lako učiniti.

Također pogledajte: 5 načina popravljanja svjetiljke na iPhoneu 5s

5 načina kako popraviti da početni gumb iPhone 5s ne radi

5 načina kako popraviti da početni gumb iPhone 5s ne radi

Rješenje br. 1: Ponovna kalibracija gumba Početna

Kada gumb iPhone 5s Home ne reagira ili se ponaša neobično, ovo je stvar koju biste trebali prvo isprobati. Evo što trebate učiniti:

  • Odaberite jednu od zadanih aplikacija za iOS, na primjer Sat ili Vremenska aplikacija
  • Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje (tipka za spavanje / buđenje) dok se klizač ne pojavi
  • Kad se to dogodi, ponovno pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje dok klizač ne nestane i dok ponovno ne vidite početni zaslon
  • Aplikacija će se zatvoriti

Rješenje br.2: Ponovo pokrenite uređaj

Kada imate problema s uređajem, ponovno pokretanje može vam pomoći gotovo uvijek. Pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje, a kad se prikaže klizač, povucite ga i isključite telefon. Ponovno pritisnite napajanje (ponovno gumb za spavanje / buđenje) i ponovno uključite uređaj.

Rješenje br.3: Konektor

Evo što biste trebali isprobati: priključite konektor u svoj iPhone 5s i polako ga gurnite prema gore kako biste izvršili pritisak. To može uspjeti, jer se konektor nalazi odmah ispod gumba Početna, a kad ga premjestite, možda će pomaknuti gumb i popraviti ga.

Rješenje br.4: Očistite gumb

Gumb Početna može nakon nekog vremena prestati normalno raditi, jer ga može oštetiti mnogo različitih stvari, uključujući prašinu i prljavštinu. Da biste popravili početni gumb iPhonea 5s, upotrijebite izopropilni alkohol i pamučnu krpu i očistite ga, ali učinite to pažljivo i nježno. Imajte na umu da biste trebali pričekati nekoliko minuta da biste provjerili radi li gumb.

Rješenje br. 5: resetirajte postavke

Možete isprobati i ovo:

  • Napravite sigurnosnu kopiju podataka
  • Dođite do Postavke i dodirnite Općenito
  • Odaberite Poništi> Poništi sve postavke.

Mnogi su korisnici problem riješili jednim od ovih 5 načina kako popraviti da početni gumb iPhonea 5s ne radi. U slučaju da niste, možete omogućiti zaslonsku tipku, tako da možete normalno upotrebljavati iPhone 5s dok ne posjetite Apple Store i zatražite njihovu pomoć. Da biste to učinili, idite na Postavke> Općenito> Pristupačnost i dodirnite Pomoćni dodir. Uključite ga i na zaslonu ćete vidjeti opciju Početna. Na taj ćete način barem imati gumb za virtualni dom.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found