Vodiči

Adobe Flash Player: je li sigurno instalirati ga na vaše računalo?

Adobe Flash Player poznat je kao vrlo popularan alat koji hakeri koriste za stjecanje kontrole nad računalima na kojima je instaliran. To je razlog zašto se mnogi korisnici nekako boje držati ga instaliranim na svojim računalima.

U prošlosti je Flash Player imao nekih stvarnih problema u vezi sa svojom sigurnošću, ali iz nekog se razloga pojavljuju čak i ako Adobe izdaje novu sigurnosnu zakrpu svakog drugog utorka u mjesecu. Moramo se složiti da je proteklih mjeseci tvrtka riješila mnoge probleme koje je pronašla u Flash Playeru, ali čini se da još uvijek ima nekih problema koje treba riješiti.

Boringdude00 iz Reddita tvrdio je prije godinu dana da je tada postojala velika ranjivost, koja je "tražila da otvorite e-mail koji je poslan samo odabranim visokim međunarodnim diplomatima da ih trolliraju." Međutim, čini se da je ovo sigurnosno pitanje zakrpano odmah nakon što su mediji za njega saznali i kada je većina web lokacija s vijestima o njemu pisala.

Moramo se složiti da Flash Player nikada neće biti 100% siguran, ali za vas nisu velike šanse da postanete žrtva napada usmjerenog na daljinu. Na primjer, ako pokrenete program za zaštitu od zlonamjernog softvera / virusa i postavite dopuštenja za Flash samo na pouzdane web stranice, tada biste trebali biti dobro. Također možete pokrenuti dodatak kao što je NoScript ili Flashblock, što će uvelike smanjiti šanse da vas haker napadne putem Flash Player-a.

Dakle, dok se većina tvrtki HTML5 ne počne koristiti, morat ćete koristiti Flash Player da biste vidjeli oglase i ostali sadržaj koji je danas hostiran na većini web stranica.

Imate li instaliran Flash Player na računalu? Recite nam svoje mišljenje o ovoj aplikaciji!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found