Vodiči

Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom Google Pixel

Poznati oblik Androida, zajedno s impresivnim dizajnom i izvanrednim performansama, učinili su Google Pixel jednim od najljepših Android uređaja na koje možemo naići. Pa kad su korisnici počeli razgovarati o problemima na uređaju, odlučili smo navesti rješenja kako biste mogli i dalje uživati ​​u Google Pixelu. Brojni su se korisnici požalili na probleme s Wi-Fi mrežom Google Pixel, a i vi imate iste, isprobajte rješenja u nastavku.

Napomena: Za ova rješenja za probleme s Wi-Fi mrežom Google Pixel imajte na umu da usmjerivač i Wi-Fi veza rade u redu. Svakako provjerite mogu li se drugi uređaji povezati s vašim usmjerivačem i usmjerivač ne blokira Google Pixel da se poveže prije nego što riješite problem s uređajem i pokušate ga popraviti.

Također pogledajte: Najbolje značajke Google Pixela

Potencijalni popravci za Google Pixel Wi-Fi probleme

Uključite ili isključite Wi-Fi gumb i način leta

Najbolji način za rješavanje problema s Google Pixel Wi-Fi vezom je isključivanje i uključivanje Wi-Fi mreže. Jednostavno prebacivanje Wi-Fi mreže riješilo je probleme s povezivanjem za puno korisnika. A ako to ne uspije, možete pokušati prebaciti način rada u zrakoplovu tako što ćete mu pristupiti iz padajućeg izbornika ili tako što ćete otići u izbornik Postavke. Jednostavno morate dodirnuti Način rada u zrakoplovu da biste ga uključili, a zatim nakon čekanja od 30 sekundi ponovno dodirnite da biste ga isključili.

Ponovo pokrenite svoj Google Pixel

Ako se Wi-Fi ne povezuje ili Wi-Fi neprestano pada na Google Pixel, ponovo pokrenite uređaj i pričekajte dok se Wi-Fi veza ne uspostavi. Zatim provjerite radi li WI-FI na vašem telefonu ponovo. Puno puta se vaš telefon može suočiti s problemima koji se lako mogu riješiti ponovnim pokretanjem.

Resetirajte usmjerivač i modem

Nakon što ponovno pokrenete svoj Google Pixel uređaj, sljedeći je posao resetiranje usmjerivača i modema. Da biste ponovno pokrenuli modem, ono što trebate učiniti je iskopčati modem ili usmjerivač iz glavnog izvora napajanja. Pričekajte nekoliko sekundi, oko 15-20 sekundi, a zatim ponovo priključite kabel za napajanje. Uključite prekidač. Pričekajte da se uključi internetsko svjetlo. Obično postaje zeleno kad se usmjerivač uključi. Pokušajte se sada povezati s internetom i provjerite radi li Wi-Fi na vašem uređaju Google Pixel ili ne.

Provjerite način uštede energije

Postoji vjerojatnost da ste na uređaju uključili značajku Štednja energije i zaboravili ukloniti Wi-Fi ograničenja. To će onemogućiti Wi-Fi vezu vašeg telefona i vidjet ćete da Wi-Fi ne radi na Google Pixelu. Idite na izbornik Postavke na vašem uređaju, zatim dodirnite Baterija, a zatim Način uštede energije. Sada potražite ograničenja podataka i isključite ih ako su uključena. Provjerite rješava li ovo probleme s Wi-Fi mrežom.

Također pogledajte: Kako popraviti vezu s Wi-Fi mrežom, ali nema pristupa Internetu - Windows / Android

Zaboravite mrežu i ponovno se povežite

Neki korisnici otkriju da su se mogli povezati nakon što su zaboravili mrežu, a zatim ponovno uspostavili vezu. Trebat ćete lozinku za povezivanje s mrežom kada pokušate ponovno uspostaviti vezu. Stoga provjerite jeste li znali lozinku prije nego što isprobate ovaj korak.

Da biste to učinili, idite na izbornik Postavke svog Pixel telefona, dodirnite Wi-Fi, ako je uključen, moći ćete vidjeti mrežu s kojom ste povezani ili se pokušavate povezati. Dugo pritisnite naziv mreže i dodirnite Zaboravi mrežu. Sada isključite Wi-Fi i pričekajte 5 sekundi, a zatim ga uključite. Dodirnite naziv mreže s kojom se želite povezati i unesite lozinku. Zatim provjerite je li problem riješen.

Provjerite Wi-Fi timer

Google Pixel ima Wi-Fi tajmer koji može isključiti Wi-Fi nakon određenog vremenskog razdoblja. Da biste provjerili je li na vašem uređaju uključen Wi-Fi odbrojavanje, morate otići na izbornik Postavke svog uređaja, a zatim dodirnuti Wi-Fi. Sada dodirnite tipku Izbornik i idite na Napredno. Potražite Wi-Fi timer i ako je uključen, svakako ga isključite.

Provjerite preglednik i početnu stranicu na uređaju

Ponekad možemo pomisliti da naš uređaj ne radi jer određena aplikacija ne radi na internetu. Dakle, otvorite svoj preglednik i unesite početnu stranicu koju znate poput www.google.com, a zatim pritisnite pretraživanje. Možete jednostavno koristiti Google pretraživač i provjeriti može li uređaj vratiti rezultate. Ako uspijete uspješno koristiti internet, postoji vjerojatnost da je problem u aplikaciji koju pokušavate koristiti.

Provjerite datum i vrijeme na svom Google Pixelu

Datum i vrijeme vašeg telefona također mogu promijeniti. Dakle, provjerite jesu li datum i vrijeme točni ili ne. Najbolje je dopustiti automatske postavke datuma i vremena na telefonu kako bi mogao automatski prikazati pravi datum i vrijeme. Ako su netočni, ispravite ih u Postavkama svog Pixel telefona prije povezivanja na Wi-Fi.

Očistite predmemoriju aplikacija

Sve aplikacije koje imate na uređaju imaju vlastitu predmemoriju u koju se spremaju lozinka, korisničko ime i drugi privremeni podaci. No, kako se povećava količina ove predmemorije, to može dovesti do različitih problema, uključujući ovaj Wi-Fi problem na uređaju. Stoga se preporučuje da jednom očistite predmemoriju aplikacije da biste vidjeli može li ovaj korak riješiti problem umjesto vas. Evo kako to učiniti.

Krenite prema postavkama> upravitelju aplikacija> odaberite aplikaciju koja će se izbrisati iz predmemorije> dodirnite zaslon s informacijama o aplikaciji> obriši predmemoriju i to je to. Ali ovaj postupak zahtijeva da odaberete jednu po jednu aplikaciju da biste očistili njihovu predmemoriju.

Međutim, ako želite potpuno očistiti predmemoriju svih aplikacija, samo pritisnite postavke i dodirnite opciju pohrane. . Zatim dodirnite predmemorirane podatke koji će izbrisati predmemoriju iz svih aplikacija.

Očistite predmemoriju sustava

Ako vam brisanje predmemorije aplikacija ne pomaže puno u rješavanju problema s Wi-Fi mrežom na vašem uređaju Google Pixel, brisanje predmemorije sustava ponekad može učiniti trik. Da biste očistili predmemoriju sustava, pažljivo slijedite korake u nastavku.

  • Prvo potpuno isključite uređaj.
  • Sljedeći pritisnite i držite pritisnute tipke za pojačavanje, napajanje i početnu tipku zajedno. Pričekajte nekoliko sekundi.
  • Kad telefon počne vibrirati, otpustite samo gumb za napajanje.
  • Donijet će zaslon za oporavak sustava. Tada otpustite sve ostale tipke.
  • Sada upotrijebite tipku za smanjivanje glasnoće da biste istaknuli "obriši particiju predmemorije" i odaberite je pomoću gumba za napajanje.
  • Dalje, prijeđite na ponovno pokretanje sustava. Trebat će nekoliko sekundi koje će zatim izbrisati svu predmemoriju s uređaja.

Vraćanje na tvorničke postavke

Konačno, iako ste isprobali sve druge metode, ali vam je ostalo isto pitanje, vraćanje na tvorničke postavke vjerojatno je zadnji korak koji vam može pomoći u takvoj situaciji. Ali ne zaboravite prvo imati sigurnosnu kopiju jer će ovaj postupak izbrisati sve s Pixel uređaja.

Da biste vratili na tvorničke postavke, otvorite aplikaciju za postavke i krenite prema sigurnosnoj kopiji i resetiranju> vraćanju na tvorničke postavke> resetiranju telefona. A onda će se od vas zatražiti da tapnete na brisanje svega što će konačno izbrisati sve s vašeg uređaja.

To će uređaj ostaviti u potpuno novom telefonu i morate ga postaviti od nule. Ovaj će korak uglavnom riješiti problem s Wi-Fi mrežom na vašem Google pixel uređaju.

Ovo su neka od najčešćih rješenja koja su pomogla brojnim korisnicima da riješe probleme s Wi-Fi mrežom na svojim Google Pixel telefonima.

Također pogledajte: Kako popraviti Android, neće se povezati s Wi-Fi-jem u svim varijantama

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found