Vodiči

Zašto se moj Android telefon zagrijava i pregrijava?

Kao i bilo koji drugi dan, i vi ste telefon koristili za pozive, provjeru računa društvene mreže, igranje nekoliko igara na telefonu i slanje poruka pomoću različitih aplikacija. Iako se zapravo ne možete sjetiti ničega dodatnog što ste učinili na telefonu, čini se da vaš telefon počinje pretjerano reagirati na vašu upotrebu. Nedavno je počeo postajati topliji nego inače i niste sigurni kako to popraviti ili u čemu bi mogao biti problem. Dakle, ako tražite rješenja za rješavanje problema s pregrijavanjem Samsung / Android, imamo popis rješenja zajedno s nekoliko razloga koji mogu uzrokovati problem.

Također pogledajte: Kako promijeniti pozadinu na Androidu

Zašto se Android uređaji zagrijavaju ili pregrijavaju?

Nakon što u svoj telefon uložite značajnu količinu novca, možda nećete htjeti završiti s neispravnim uređajem ili ga jednostavno pustiti jer se pregrijava. Morate imati na umu da uporaba igra važnu ulogu kada se raspravlja o problemima pregrijavanja. Ono što smatrate prosječnom uporabom može biti previše za vaš telefon.

Igranje igara koje utječu na CPU telefona mogu dovesti do pregrijavanja. Strastveni korisnici interneta također moraju biti oprezni jer dugotrajno pregledavanje može naštetiti bateriji. Kao rezultat, može se početi zagrijavati nakon nekog vremena. Problem pregrijavanja javlja se kada CPU telefona nije u stanju pratiti zahtjeve. Kada telefon radi dulje vrijeme, određeni dijelovi telefona mogu se početi zagrijavati. Za razliku od naših stolnih i prijenosnih računala, naši telefoni nemaju odgovarajuće ventilacijske uređaje.

S našim Android pametnim telefonima i tabletima koji se neprestano koriste dok ih nosimo na dlanovima, nema dovoljno prostora da uređaj može disati. To je razlog zašto kad igrate igru, na kraju imate pregrijani telefon. Za igru ​​su potrebni brojni dijelovi telefona kako bi radili istodobno. Zbog toga telefon radi puno više od vremena kada možda prelistavate fotografije u galeriji svog telefona. Zbog toga je igranje igara primarni razlog problema s pregrijavanjem.

Iako igre predstavljaju problem, drugi uzrok koji je široko primijećen je pretjerano pregledavanje interneta. Ako satima gledate YouTube video zapise, nema sumnje da će vaš telefon početi postajati osjetno topliji. To je zbog dugog vremenskog razdoblja uključenosti zaslona telefona, napora vašeg telefona za reprodukciju videozapisa i činjenice da mora osigurati podatkovnu povezanost. Sve to dodaje količinu posla koji je CPU vašeg telefona teško izvesti.

Još jedna stvar na koju biste mogli biti oprezni jest je li se telefon pregrijavao ili je baterija prestara i počela se pregrijavati jer je njegov životni ciklus skoro gotov.

Sad kad znamo neke od razloga zašto se vaš Android uređaj možda pregrijava, pogledajmo načine na koje se problem može riješiti.

Rješenja za rješavanje problema s pregrijavanjem Android telefona

Rješenje 1: Odgovarajuća ventilacija

Ako primijetite da se telefon ili tablet previše zagrijavaju u džepu ili kada koristite futrolu, tada vaš uređaj neće dobiti priliku da odvede toplinu koja nastaje dok koristite uređaj. Pokušajte koristiti telefon ili tablet bez futrole. Sada provjerite radi li bez zagrijavanja. Ako je problem riješen kada koristite telefon bez kućišta, tada morate razmisliti o promjeni kućišta ili ne korištenju futrole. To može biti materijal slučaja koji ne dopušta telefonu da diše. Isti se problem može dogoditi i kada se uređaji drže u džepu.

2. rješenje: Ponovo pokrenite uređaj

Ako ste prvi put primijetili da se telefon pregrijava, ponovno pokrenite uređaj. Iako je ponovno pokretanje možda privremeni popravak, ponekad je dovoljno da pomognete telefonu ili tabletu da ponovno stavi sve na svoje mjesto i počne iznova, što može smanjiti šanse da se uređaj ponovno pregrije.

3. rješenje: Ažurirajte softver

Softver vašeg telefona osigurava neometan rad telefona. Zastarjeli softver može početi stvarati brojne probleme vašem telefonu, uključujući pregrijavanje. Ažurirajte softver telefona tako da pokreće najnoviju verziju. Ažuriranja softvera pomažu u ispravljanju programskih pogrešaka i drugih poznatih problema na telefonu ili tabletu. Ako je vaš uređaj imao poznati problem, problem može riješiti ažuriranje. Proizvođači potiču automatsko ažuriranje, ali ako odlučite ne ažurirati svoj telefon, sada je vrijeme da preispitate.

 • Idite u izbornik postavki svog telefona.
 • Dodirnite O uređaju
 • Ovdje ćete primijetiti mogućnost provjere ažuriranja
 • Dodirnite je i dopustite telefonu da se ažurira na najnoviju verziju
 • Ponovo pokrenite telefon nakon ažuriranja

Provjerite je li ažuriranje uspjelo riješiti problem pregrijavanja.

Rješenje 4: Ažurirajte aplikacije

Iako softver vašeg telefona igra važnu ulogu, aplikacije također mogu biti krivac za pregrijani telefon ili tablet. Kad se uređaj pregrije, provjerite postoje li aplikacije koje ste nedavno instalirali. Postoji mogućnost da aplikacija ima bug ili problem zbog kojeg se telefon pregrijava. Obavezno ažurirajte sve svoje aplikacije kako bi se riješili svi poznati problemi prije nego što vam telefon ošteti problemi s pregrijavanjem.

 

Rješenje 5: Gdje držite telefon?

Neki od nas na kraju ostave telefone na armaturnoj ploči automobila gdje ih sunčeva svjetlost može pregrijati. Isti problem nastaje kada se telefon drži u blizini drugih elektroničkih uređaja koji ga mogu magnetizirati i tijekom određenog razdoblja može dovesti do problema s pregrijavanjem. Čak i kada punite telefon, važno je potražiti mjesto na kojem se telefon neće pretjerano zagrijavati. Razlog je taj što punjenje telefona obično dovodi do blagog porasta temperature.

Rješenje 6: Uložite u originalne dijelove

Jeste li nedavno zamijenili bateriju telefona? Ako jeste, jeste li kupili novu bateriju od proizvođača? Jeftine krivotvorine svih dijelova dostupne su na internetu. Pokušaj uštede novca na dijelovima može dovesti do većih ulaganja jer lažni dijelovi na kraju mogu onemogućiti vaš telefon. Koristite originalne dijelove, osobito kada mijenjate bateriju telefona. Ne zaboravite odabrati bateriju koja je originalna i kupuje se od ovlaštenog prodavača. Kvaliteta originalnih dijelova osigurat će nesmetano funkcioniranje telefona, dok oni jeftiniji mogu početi stvarati probleme.

Rješenje 7: Svjetlina zaslona

Zaslon telefona glavni je uzrok pražnjenja baterije za tablete, još je gori jer je zaslon veći. Veliki zasloni znače veću potrošnju baterije za napajanje zaslona. Kad odlučite održati razinu svjetline zaslona na najvišoj razini, na kraju troši puno baterije. Povucite dolje zaslon obavijesti telefona i provjerite razinu svjetline. Ako utvrdite da je izvanredno visok, razmislite o smanjenju na ugodniju razinu.

Razinu svjetline možete lako promijeniti ako izađete na sunce i želite provjeriti svoj telefon. Kad se udaljite od sunčeve svjetlosti, ne zaboravite još jednom smanjiti svjetlinu.

8. rješenje: Provjerite ima li aplikacija s pozadinskom sinkronizacijom

Svi volimo sposobnost našeg telefona da tiho radi u pozadini kako bi ažurirao obavijesti i redovito ažurirao svoje račune. Međutim, možda nam često neće trebati sva ta sinkronizacija za brojne aplikacije. Vaš telefon mora obaviti znatan posao kad sinhronizira vaše račune u pozadini. Pokušajte sinkronizirati važne dok možete isključiti pozadinsku sinkronizaciju za druge aplikacije.

 • Idite na izbornik Postavke na telefonu
 • Dodirnite Računi
 • Ispod popisa aplikacija dodirnite aplikacije za koje želite onemogućiti sinkronizaciju i promijeniti postavke sinkronizacije.

To će vam pomoći da uštedite malo truda i smanjite pregrijavanje telefona.

Rješenje 9: Promijenite postavke obavijesti

Postavke obavijesti vašeg telefona za razne aplikacije također mogu promijeniti. Kada promijenite postavke aplikacije tako da prikazuju obavijesti samo za ograničeni broj aplikacija - onih za koje ne možete propustiti obavijesti - moći ćete smanjiti radnu sposobnost telefona. Promjena postavki obavijesti za aplikacije koje vam nisu potrebne može se izvršiti odlaskom u izbornik Postavke na vašem telefonu i dodirivanjem upravitelja aplikacija. U okviru preuzetih aplikacija provjerite jesu li instalirane aplikacije i dodirnite svaku aplikaciju da biste provjerili postavke obavijesti. Možete označiti ili poništiti opciju obavijesti za aplikacije koje su vam potrebne.

Rješenje 10: Ima li vaš telefon izvrsnu kameru?

Sjajni telefoni s fotoaparatima s dobrom kvalitetom slike korisni su, ali mogu se poprilično zagrijati ako na kraju snimite dugi video s takvim telefonima. To je zato što telefon zahtijeva puno procesorske snage kada snima video. Jedan od korisnika razgovarao je o ovom problemu sa svojim Sony Xperia Z5. Kad su postavke kamere postavljene na Visoke i kad se snima video, otkrio je da je telefon prikazao upozorenje u vezi s pregrijavanjem telefona i isključio se.

Ponovno pokretanje telefona nakon nekoliko minuta riješilo je problem i uspio je ponovno koristiti telefon. Kada upotrebljavate visoke postavke u fotoaparatu, možda ćete imati problem poput njegova ako se kamera telefona koristi vrlo dugo. Provjerite jesu li postavke kamere relativno niže ako ćete kameru koristiti za snimanje dugog videozapisa.

11. rješenje: Pomoću aplikacije riješite problem

Ako se vaš Android nastavi pregrijavati nakon pokušaja gore navedenih rješenja, tada korištenje aplikacije za rješavanje problema može biti vaš sljedeći najbolji ulog. Trgovina Play ima brojne aplikacije koje mogu biti korisne u rješavanju problema s pregrijavanjem na različite načine. Postoje aplikacije koje vam pomažu identificirati druge aplikacije koje možda troše bateriju vašeg telefona i čine CPU težim nego što bi trebao. Zatim postoje aplikacije koje mogu pomoći u učinkovitom korištenju baterije, osiguravajući da se baterija ne pregrije. Neke od aplikacija koje bi vam mogle biti korisne su:

Greenify - Pomaže vašem telefonu da radi učinkovitije hibernirajući aplikacije koje trenutno ne upotrebljavate. Također zaustavlja aplikacije da isprazne bateriju telefona, a također osigurava da CPU telefona ne bude neželjen zbog aplikacija koje bez razloga rade u pozadini. Ima izuzetno nisku potrošnju procesora i baterije što ga čini pristojnom aplikacijom za probleme s pregrijavanjem.

Coolify - Još jedna aplikacija koja je vrlo učinkovita u održavanju temperature vašeg telefona pod nadzorom je Coolify. Koristi root dopuštenja za učinkovit rad, tako da je ova aplikacija dobra samo za korisnike kojima je ugodno pružiti root pristup aplikaciji na svom telefonu.

Cooler Master - Ova aplikacija prikazuje temperaturu vašeg uređaja i pomaže vam da rashladite uređaj otkrivanjem aplikacija zbog kojih se telefon pregrijava. Skenira uređaj, prepoznaje aplikacije koje se loše ponašaju i pomaže vam da telefon ohladite.

Ove tri aplikacije nisu jedine dostupne u Trgovini Play. Postoji niz drugih aplikacija. Obavezno provjerite recenzije i shvatite kako to funkcionira prije nego što ga instalirate kako biste znali što možete očekivati ​​od aplikacije.

12. rješenje: Vratite telefon na tvorničke postavke

Kad sve drugo zakaže, rješenje svakog problema leži u vraćanju na tvorničke postavke. Vraćanjem na tvorničke postavke vaš će telefon biti baš onakav kakav je bio kad je izašao iz kutije. Na kraju ćete izgubiti sve podatke, a izgubit ćete i aplikacije koje ste možda instalirali na telefon. Naličje je u tome što ćete moći riješiti problem, a sa svim svojim sigurnosnim kopijama podataka, ako je problem riješen, možete oporaviti sve podatke i koristiti telefon kao i obično.

Svakako stvorite sigurnosnu kopiju podataka prije nego što pokušate resetirati telefon tako da ništa ne izgubite. Slijedite ove korake za vraćanje telefona na tvorničke postavke:

 • Idite u izbornik Postavke na telefonu.
 • Dodirnite Sigurnosno kopiranje i poništavanje
 • Primijetit ćete opciju sigurnosne kopije podataka. Ovu opciju možete provjeriti ako želite stvoriti sigurnosnu kopiju, a zatim dodirnuti Factory Reset.
 • Vaš će telefon pokrenuti postupak vraćanja na tvorničke postavke i automatski će se ponovo pokrenuti.

Nakon što se telefon ponovno pokrene, provjerite radi li bez pregrijavanja. Ako je problem riješen, možete oporaviti podatke i početi koristiti telefon kao i obično. Međutim, ako se problem nastavi, morate odnijeti telefon u maloprodaju ili kod svog mobilnog operatera. Ako je vaš telefon u garanciji, možda ćete ga moći popraviti bez troškova ili čak dobiti zamjenu za njega.

Što učiniti kada se moj telefon počne pregrijavati nakon oštećenja vodom?

Ako je vaš telefon izložen vlazi ili vodi, postoji mogućnost da se tijekom određenog vremena neki dijelovi telefona oštete što rezultira pregrijavanjem telefona. Da biste to izbjegli, pobrinite se da telefon ne upotrebljavate puno na mjestima sklonim vodi. Izbjegavajte ponijeti telefon sa sobom kad zakoračite u kupaonicu pod tuš. Također, izbjegavajte redovito korištenje telefona u blizini bazena, gdje povremeno prskanje može na kraju pogoršati život telefona. Ako na kraju intenzivno koristite telefon na mjestima koja su izložena vlagi, na kraju možete smanjiti životni vijek telefona i to može dovesti do problema s pregrijavanjem.

Vidi također - vodootporni telefon

S druge strane, ako vam je telefon pao u vodu i potpuno se smočio, nemojte ga odmah uključiti. Izvucite stražnji poklopac (ako je uklonjiv) i izvadite bateriju iz telefona. Dijelove temeljito osušite, a zatim ostavite telefon u vrećici riže ili vrećici vrećica silikagela 24 sata. To će vam pomoći da osušite telefon i uklonit će se vlaga s dijelova telefona koji su se smočili. Sastavite dijelove i pokušajte sada koristiti telefon. Ako sada primijetite problem s pregrijavanjem, odnesite telefon profesionalcu koji može provjeriti je li voda fizički oštetila bilo koji dio telefona koji bi možda trebao biti riješen kako bi se problem riješio.

Kako mogu saznati pregrijava li se telefon ili baterija?

Važno je prepoznati korijen problema kako biste ga mogli ispravno riješiti. Općenito, ako se baterija pregrije, stražnja strana telefona bit će vruća. Isključite telefon i izvadite bateriju i provjerite je li to baterija koja se grije. Dodirnite telefon nakon vađenja baterije kako biste provjerili je li telefon vrući ili je baterija. Odgovor ćete pronaći ovdje. Mnogi korisnici Samsung Galaxy S2 primijetili su problem pregrijavanja baterije Samsung Galaxy S2, ali uvijek je važno otkriti gdje je istinski problem prije nego što ga pokušate riješiti.

Ali ako niste u mogućnosti shvatiti što je ispravno, možete provjeriti detalje o bateriji pomoću zvjezdanog koda. Da biste koristili zvjezdaste kodove, otvorite tipkovnicu telefona i birajte * # * # 4636 # * # *. Svi telefoni ne podržavaju ovu opciju, tako da možda nećete dobiti rezultate ili ćete vidjeti novi zaslon na kojem možete odabrati Informacije o bateriji.

Ako zvjezdica radi na vašem telefonu, dodirnite Informacije o bateriji i provjerite detalje. Dvije stvari koje će vam pomoći prepoznati je li vaša baterija kriva su - zdravlje baterije i temperatura baterije. Ako je temperatura baterije između 30 i 40 stupnjeva, tada to možete smatrati normalnim, ovisno o korištenju telefona, ali ako je i više od toga, tada znate da je problem u bateriji. Istodobno, ako vam stanje baterije dobro govori, onda ne morate brinuti.

Ako kodovi zvjezdica ne rade, možete upotrijebiti aplikaciju za prepoznavanje problema. Aplikacija My Battery Status korisna je aplikacija za provjeru uzrokuje li baterija problem. Ne prikazuje toliko detalja poput zvjezdanog koda, ali reći će vam stanje baterije i temperaturu koja će vam pomoći da prepoznate problem.

Ako je baterija u redu, možete zaključiti da se ne pregrijava baterija već telefon.

Što učiniti ako mi se telefon zagrije tijekom punjenja?

Tijekom punjenja temperatura telefona obično raste. Smatra se normalnim da korisnici primijete blagu promjenu temperature telefona. Međutim, ako primijetite neobično naglu promjenu temperature telefona, odspojite punjač i napajanje telefona. Ostavite da se ohladi prije nego što ponovno pokrenete telefon.

Postoji vjerojatnost da je ovaj problem povezan s neispravnom baterijom ili neispravnim punjačem. Provjerite je li dio telefona koji se jako zagrijava odjeljak u kojem se punjač telefona povezuje s telefonom. U tom je slučaju problem možda u fizičkom ožičenju telefona ili možda ne koristite originalni punjač. Kad je lansiran Samsung Galaxy S2, koristio sam jedan od njih samo kako bih pronašao neke probleme punjenja Samsung Galaxy S2 koji su pregrijavali telefon. Shvatio sam da kod kuće koristim stari punjač, ​​dok sam originalni držao na svom radnom mjestu kako bih ga napunio ako baterija istroši dok sam bio na poslu. Shvatio sam da je problem bio stari punjač.

Promijenite punjač i provjerite pregreva li se telefon čak i nakon zamjene punjača. Ako se dogodi, odnesite telefon u servis, kako bi osoblje moglo provjeriti ožičenje telefona. Ožičenje telefona možda je oštećeno u procesu punjenja. Ako je vaš telefon u jamstvu, razmislite o tome da ga odnesete proizvođaču da provjeri može li se telefon popraviti ili zamijeniti.

Pregrijavanje je čest problem Androida, a sve dok se to ne dogodi pretjerano, pregrijavanje se za mnoge telefone može riješiti pomoću jednostavnih koraka predostrožnosti koje smo spomenuli u članku.

Budući da smo naišli na puhanje baterija zbog problema s pregrijavanjem, znamo da pregrijavanje može biti kobno za vaš telefon, pa ako imate telefon koji se pregrijava, prvi korak koji poduzmete kad je prevruće jest isključiti ga . Rješenja možete provesti nakon što se telefon ohladi jer će vrućim telefonom biti teško upravljati i to može povećati probleme na vašem telefonu.

Rješenja koja smo spomenuli rade na gotovo svim Android telefonima, uključujući Samsung, LG, Nexus, Sony i HTC telefone. Možete isprobati ova rješenja za Android pregrijavanje, a ako se problem ne može riješiti, vaš je telefon možda pretrpio fizička oštećenja. Odnesite ga u servis, maloprodaju u kojoj ste ga kupili ili kod svog prijevoznika.

Također možete pročitati: Kako iskorijeniti Android

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found