Vodiči

Uobičajeni problemi Huawei 7x i njihovi popravci

Pokretan osmojezgrenim HiSilicon Kirin 659 procesorom od 1,7 GHz, koji radi na Androidu 7.0, Honor7x je jedno od nedavnih Huaweijevih lansiranja. To je telefon srednje klase i ima prilično dobre karakteristike za svoju kategoriju. Iako pametni telefon ima dobre ocjene, korisnici širom svijeta suočavaju se s određenim problemima. Sastavili smo vodič koji navodi uobičajene probleme Huawei 7x i njihove popravke.

Također pogledajte: Najbolje značajke Huawei Honor 10 View

PopisUobičajeni problemi Huawei 7x i njihovi popravci

Ne dobivam push obavijesti iz aplikacija

Push obavijesti obično iscrpljuju bateriju naših pametnih telefona. Stoga se Huawei pobrinuo za pažljivo dizajniranje OS-a. U postavkama postoji mala promjena koja će vas obavijestiti o tome. Evo što trebate učiniti:

Rješenja

 • Idite na Postavke> Napredne postavke> Upravitelj baterije> Zaštićene aplikacije - pronađite aplikaciju do koje želite da obavijesti prolaze i zaštitite je. Uglavnom stavljate aplikaciju na bijeli popis, tako da je softver Huaweija ne blokira.
 • Sada ponovno idite na Postavke> Aplikacije> Napredno> Zanemari optimizaciju baterije - pronađite aplikaciju i zanemarite je. Na ovaj način mu dopuštate da se pokreće i tražite od Optimizacije baterije da ignorira aplikaciju.
 • Zatim idite na Postavke> Ploča za obavijesti i statusna traka> Centar za obavijesti - pronađite aplikaciju i dodirnite Omogući obavijesti za željenu aplikaciju. Ako odaberete Prioritetni prikaz, osiguravate da ćete primati obavijesti iz te aplikacije.
 • Sada ponovo pokrenite telefon, sad ćete dobivati ​​obavijesti aplikacija.

Honor 7x YouTube problem

Postoje dvije vrste problema s kojima se korisnici suočavaju dok gledaju YouTube na svom Honoru 7x. Prvo je pitanje što zaslon treperi dok gledate videozapise na kanalu. Druga je zamjerka što im je prikaz na cijelom zaslonu blokiran crnim trakama koje se pojavljuju na kraju zaslona. Pogledajmo kako možemo riješiti ovaj problem.

Rješenje 1- Rješavanje problema treperenja zaslona Honor 7x putem tvorničkih postavki:

Čini se da tvorničko resetiranje radi za ovaj problem. Evo kako možete izvršiti tvorničko resetiranje za svoj pametni telefon:

 • Isključite Honor 7X
 • Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje i tipku za glasnoću zajedno i pričekajte dok se na zaslonu ne prikaže da ste u načinu oporavka
 • Odaberite drugu opciju s popisa koja kaže Wipe / Factory Reset
 • Vaš će telefon izvršiti postupak, trebate pričekati minutu dok se Factory Reset ne dovrši. Nakon što se telefon ponovo pokrene, idite na YouTube i pustite video.

Rješenje 2- Rješavanje problema odnosa omjera

Videozapisi se obično snimaju u razlučivosti 16: 9, a sa svojim masivnim zaslonom Honor 7x ima omjer 18: 9. Dakle, kad gledate videozapis u cijelom zaslonu ili pejzažnom načinu na YouTubeu, videćete velike crne trake. Evo kako možete riješiti ovaj problem.

 • Rješenje je prilično jednostavno. Sve što trebate je postaviti prste na zaslon i stisnuti za zumiranje videozapisa. Ovo je način na koji zumirate sliku da biste je povećali. Rubovi videozapisa sada će dodirivati ​​krajeve zaslona i moći ćete ga gledati na cijelom zaslonu bez ikakvih crnih traka. To je moguće nakon jednog od ažuriranja YouTubea - YouTube v12.44.

Čast 7x Wi-Fi problema

Čini se da ponekad Wi-Fi Honor 7x ne radi ispravno. Problemi su nestabilna veza, loša Wi-Fi mreža i onemogućen pristup. Evo nekoliko mogućih rješenja ovog problema:

Rješenja

 • Isključite Wi-Fi i ponovo pokrenite telefon. Također biste trebali ponovno pokrenuti usmjerivač.
 • Bluetooth i Wi-Fi dijele istu antenu od 2,4 GHz na Honoru 7x. Kada koristite Wi-Fi, držite Bluetooth isključenim, primijetit ćete porast brzine vaše Wi-Fi internetske veze.
 • Provjerite Mac adresu svog telefona i provjerite podržava li ga usmjerivač. Idite na Postavke> Wi-Fi> Konfiguracija i provjerite Mac adresu.
 • Imajte na umu da ako je na vašem telefonu omogućen način uštede energije, u ovoj situaciji nećete moći koristiti Wi-Fi. Radi uštede baterije telefon prekida Wi-Fi vezu. Funkcionirat će samo ako je način uštede energije onemogućen.
 • Neka vaš telefon bude ažuriran svim najnovijim softverskim ažuriranjima koja je objavila tvrtka. Idite na Postavke> O telefonu - potražite ažuriranja. Ako postoje, preuzmite i instalirajte. Problem će se automatski riješiti ako tvrtka smisli rješenje. Dijelit će popravak putem ažuriranja.

Pretjerani bloatware na Honoru 7x

Proizvođači i operateri unaprijed učitavaju telefone sa svojim aplikacijama, a ako se te aplikacije ne koriste, oni obično prenatrpavaju telefon, koriste podatke i energiju. Oni također mogu ometati rad vašeg pametnog telefona. Evo kako možete riješiti ovaj problem.

Riješenje

Pregledajte aplikacije koje se nalaze na vašem mobitelu i pogledajte koje koristite i možete deinstalirati one koje više ne upotrebljavate. Evo što trebate učiniti:

 • Idite na Postavke> Napredne postavke> Posao i pohrana podataka> Smeće> Memorija - deinstalirajte aplikaciju

Ili

 • App Phone Manager> Optimizacija sustava> Memorija> Unaprijed instalirane aplikacije - odaberite one kojih se želite riješiti.

Postoje neki koji predlažu da očistite predmemoriju aplikacija ili obrišete particiju predmemorije telefona kako biste poboljšali performanse, ali nakon što deinstalirate aplikacije, ne morate sve to prolaziti.

Nije u mogućnosti izbaciti ladicu za SIM

Još jedno pitanje s Honor 7x s kojim su se neki korisnici suočavali jest to što ne mogu izbaciti ladicu za SIM na svom telefonu. Moglo bi biti nekoliko razloga za to, možete slijediti savjete u nastavku i provjeriti je li problem riješen.

Rješenja

 • Moguće je da koristite pogrešan alat za izbacivanje ladice. Huawei u alatu nudi alat za SIM ladicu, ali ako ste ga izgubili ili ga ne možete pronaći, izvadite ladicu spajalicom.
 • Obavezno umetnite alat u desni utor koji se nalazi odmah pored SIM ladice. Nemojte ga prisilno istjerivati, inače će ladica za SIM oštetiti.
 • Ako ne možete otvoriti ladicu za SIM ni s pravim alatima, najbolje je da posjetite trgovinu Huawei.

Brzo pražnjenje baterije, problem pregrijavanja i performansi

Još jedno uobičajeno pitanje na koje se korisnici Huawei Honor 7x žale je pražnjenje baterije, pregrijavanje i performanse. Što se tiče problema s performansama, uočeni problemi su zaostajanje, zatamnjenje zaslona, ​​smrzavanje zaslona itd. Svi se problemi mogu riješiti ako koristite dolje navedene savjete.

Rješenja

 • Videozapisi visokih performansi strašno utječu na trajanje baterije vašeg telefona. Možete ih instalirati nekoliko, ali previše će dovesti do ispražnjenosti baterije i problema s performansama.
 • Kad se vaš Honor7x puni, nemojte ga koristiti za gledanje videozapisa ili igranje igara. To će sigurno zagrijati vaš pametni telefon, pa čak i isprazniti bateriju telefona. Pričekajte da se potpuno napuni, a zatim upotrijebite telefon.
 • Tijekom preuzimanja videozapisa s zabavnih kanala, trebali biste koristiti nižu razlučivost videozapisa kako se telefon ne bi pregrijao ili brzo ispraznio bateriju.
 • Većinu problema na pametnom telefonu uzrokuju aplikacije treće strane. Za to mogu biti različiti razlozi. Prvo trebate provjeriti koliko baterije koriste sve ove aplikacije. Idite na Postavke> Baterija> Upotreba postavke baterije - provjerite popis aplikacija i pogledajte koja koristi najviše baterije. Možete deinstalirati aplikaciju i umjesto nje upotrijebiti drugu.
 • Nikad ne izlažite telefon izravnoj toplini, posebno sunčevoj svjetlosti. Pregrijat će vaš telefon i upetljati se i u njegove performanse.
 • Jedan od najvećih razloga za probleme s performansama telefona je memorija. Ako je memorija vašeg telefona puna, zasigurno ćete se suočiti sa svim vrstama problema s performansama telefona. Deinstalirajte aplikacije koje se više ne koriste i premjestite sve videozapise i slike u drugu pohranu. Obrišite predmemoriju aplikacija da biste poboljšali performanse.
 • Tvorničko resetiranje briše prilagođene postavke i podatke vaših telefona i vraća ih na tvorničko stanje. Trebali biste izvršiti sigurnosno kopiranje podataka i izvršiti vraćanje na tvorničke postavke. Otkrit ćete kako vaš telefon brzo radi, a drugi bi problemi također nestali.

SD kartica nije otkrivena

Dalje, na popisu Honor 7x problema je što SD kartica nije otkrivena čak ni kad je umetnuta u utor. Evo što trebate učiniti:

Rješenja

 • SD karticu možete formatirati na računalu. Uzmite sigurnosnu kopiju kartice, a zatim nastavite s formatiranjem. Sada kopirajte podatke natrag, a zatim ih ponovo umetnite u svoj Honor 7x.
 • Također biste trebali pokušati koristiti drugu SD karticu i provjeriti radi li na vašem telefonu.
 • Ako se čini da ništa ne radi, možda postoji problem u utoru telefona. Trebali biste provjeriti to kod kvalificiranog osoblja Huaweija.

Problem Bluetooth veze

Oni koji se suočavaju s problemima s Bluetoothom na vašem Huawei 7x mogu se poslužiti sljedećim savjetima kako bi riješili svoj problem.

Rješenja

 • Isključite Huawei Honor 7x i Bluetooth uređaj s kojim ste povezani. Pričekajte nekoliko sekundi i pokrenite ih ponovno. Sada pokušajte spojiti oba uređaja da biste vidjeli može li se uspostaviti veza.
 • Izbrišite uređaj s popisa Bluetooth, a zatim uspostavite novu vezu:

Idite na Postavke> Bluetooth> dodirnite ‘i’ pored uređaja koji želite rasparati i uklonite ga. Sada uspostavite vezu od svježeg.

Zvuk iz slušalice je robotski

Korisnici su se žalili da je zvuk metalni kada razgovaraju kroz slušalice ili handsfree. Evo što možete učiniti.

Rješenja

 • Možda je glasnoća poziva vrlo mala, pa pojačajte glasnoću dok govorite preko zvučnika kako bi zvuk bio glasan i čist.
 • Ako ne koristite originalne Huawei slušalice, možda postoji problem sa slušalicama koje koristite. Pokušajte se riješiti ovog problema pomoću kvalitetnijih slušalica.

Zaslon osjetljiv na dodir Ne reagira

Još jedno pitanje o Honoru 7x o kojem korisnici govore je da im zaslon osjetljiv na dodir s vremena na vrijeme ne reagira.

 • Ponovno pokretanje pomoći će vam da se riješite problema.
 • Ako vam vrijeme ne dopušta lutanje bez rukavica, tada možete kupiti one prilagođene mobilnim dodirnim ekranom. Postoji način rada u rukavicama koji možete aktivirati da biste telefon koristili s rukavicama:

Idite na Postavke> Pametna pomoć> Više> Način rukavica - uključite ga.

 • Ako na prstima imate ulje, vodu ili nečistoću, zaslon osjetljiv na dodir neće raditi. Na zaslonu ne bi trebalo biti čestica prašine ili ulja.
 • Kao krajnje sredstvo, trebali biste isprobati tvorničko resetiranje. Slijedite gornje korake da biste to izveli.

Slijedite gornji vodič o uobičajenim problemima Huawei 7x i njihovim rješenjima kako biste ih riješili s lakoćom.

Također pogledajte: Uobičajeni problemi Huawei Honor 5x i njihovi popravci

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found