Vodiči

Što učiniti ako ste prolili vodu na laptop

Ako ste ispustili vodu na prijenosno računalo, postoji brzo rješenje koje može spasiti uređaj.

Od svih tekućina koje slučajno možete proliti na prijenosno računalo, najčešća je voda. Ako ste među onima kojima se to dogodilo, imajte na umu da postoje neki koraci za uklanjanje vode iznutra i sprječavanje oštećenja uređaja.

Prije svega, trebali biste znati da je ovaj vodič dostupan samo ako imate posla s vodom. Pića koja sadrže šećer ili alkoholna pića su opasnija i zahtijevaju više pažnje tijekom čišćenja. U takvim situacijama možete slijediti prva 4 koraka ovog vodiča. Zbog velike količine krhotina koje mogu ostaviti te tekućine, preporučuje se kontaktiranje kvalificirane službe prije ponovnog pokretanja uređaja.

OVDJE možete pročitati korisni vodič za one koji su bacili telefon u vodu.

Nakon što ste kapnuli tekućinu na prijenosno računalo, morate je odspojiti. Ovo je prvi i najvažniji korak jer se tiče sigurnosti korisnika.

Drugi bi korak bio isključivanje prijenosnog računala, a kad je to moguće, izvadite bateriju kako biste izbjegli bilo kakvu neugodnu situaciju.

Treći korak. Nakon što isključite prijenosno računalo i izvadite bateriju, morat ćete držati zaslon pod kutom od oko 90 stupnjeva i postaviti laptop naopako na ravnu površinu. Na taj način voda neće ući u uređaj, tako da možete zaštititi izuzetno važne komponente, poput matične ploče.

Četvrti korak. U četvrtom koraku možete očistiti višak vode krpom ili papirnatim ručnicima. Nemojte brisati uređaj, već ostavite krpu ili salvetu da upije vodu. Ne preporučuje se upotreba ventilatora jer biste unutra mogli unijeti više prašine.

Nakon što ste prošli ovaj korak, u slučaju da imate posla s vodom, morate ostaviti laptop da se osuši najmanje 24 sata. Neki ljudi preporučuju i 48 sati. Naravno, postoje neke pomalo čudne preporuke, poput stavljanja prijenosnog računala u odjeljak ispunjen zrncima riže ili silikagela, kako biste se riješili vlage, ali nije obavezno.

Nakon 24 ili 48 sati pokušajte ponovno pokrenuti prijenosno računalo (ako je moguće bez baterije), a ako u sljedećem razdoblju sve funkcionira kako treba, čestitamo! Vi ste među sretnicima!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found