Vodiči

Kako poboljšati GPS signal na Android uređaju

GPS tehnologija olakšava naš život. Uz pomoć GPS senzora instaliranog na pametnim telefonima pojedinaca, korisnici mogu koristiti navigacijske aplikacije poput Google Mapsa i raznih drugih usluga lociranja kako bi dobili pristup geolokaciji kroz razne aplikacije i usluge. Kao što je presudna GPS tehnologija za navigaciju, ona također pomaže pojedincima u igranju igara poput Pokemon Go.

Također pogledajte: Kako prilagoditi brze postavke Androida

Što je GPS tehnologija?

Prije nego što shvatite kako poboljšati GPS signal na telefonu, morate razumjeti funkcioniranje Android telefona GPS. GPS je skraćenica od Global Positioning System. Razvila ga je američka vojska 1973. godine, ali je puštena 1995. u civilne svrhe. S početna 24 satelita, GPS sada ima čak 31 satelit u orbiti.

Android telefon GPS komunicira i djeluje uz pomoć ovih satelita putem GPS antene. Ova GPS antena instalirana je i na većinu Android telefona i tableta. Korisnici se mogu suočiti sa sljedećim problemima u točnosti Android GPS-a:

  • Ukupan broj GPS antena na trenutnom mjestu
  • Kvaliteta ili jačina GPS signala GPS antene na pametnom telefonu
  • Pogonska implementacija Android telefona GPS u operativnom sustavu

 

Kako poboljšati GPS signal u Android telefonu GPS?

Ako želite optimizirati točnost Android GPS-a na svom pametnom telefonu, možete se poslužiti sljedećim učinkovitim mjerama:

Uključite GPS način rada "Visoka preciznost"

Da bi dobili snažnu jačinu GPS signala, korisnici moraju biti spremni izgubiti više baterije svog pametnog telefona. Međutim, možete uštedjeti bateriju telefona kada trebate koristiti GPS, na primjer ako ste gotovi s lovom na željeni Pokemon. Da biste uključili GPS s Android telefona, trebate otići na Postavke, a zatim dodirnuti Lokacija kako biste bili sigurni da su vaše usluge lokacije uključene. Korisnici bi ga trebali prebaciti s desne strane gornjeg zaslona i pretvoriti ga u zeleno pomicanjem gumba udesno na vašem pametnom telefonu. Sada kada ste uključili karticu lokacije, trebali biste prijeći na način rada i dodirnuti ga kako biste osigurali "visoku preciznost" jačine GPS signala. To bi iskoristilo vaš GPS i Wi-Fi vezu, kao i za praćenje lokacije pametnog telefona. Stoga se troši više baterije mobilnog telefona kako bi se osigurala Android GPS preciznost.

Aktivirajte GPS signal

Jedan od značajnih problema s kojima se suočavaju korisnici tijekom prelaska s jedne aplikacije na drugu je taj što se GPS isključuje kako bi se uštedjela baterija mobitela. Na primjer, ako igrate Pokemon Go i želite baciti pogled na obavijesti mobitela, GPS vašeg Android uređaja mogao bi se isključiti. Da biste osigurali optimiziranu Android GPS preciznost i povećanu jačinu GPS signala, možete održavati aktivnim GPS signal Android uređaja. Da bi to osigurali, korisnici će morati instalirati GPS aplikaciju za Android uređaj poput Connected GPS. Takve bi aplikacije djelovale kao pojačivač GPS-a, ali podrivale bi trajanje baterije pametnog telefona.

Otkrijte probleme s GPS-om

Čak i nakon što sve isprobate, vaš pametni telefon dobiva slabu snagu GPS signala, morate ispitati probleme s hardverom ili softverom ako postoje s GPS uređajem sa Android uređajem. Loš GPS signal mogao bi biti posljedica hardverskih ili softverskih problema koji se mogu riješiti radi poboljšanja točnosti GPS-a. Možete otvoriti GPS Essentials u postavkama pametnog telefona, a zatim u glavnom izborniku GPS Essentials dodirnite ikonu Sateliti i promatrajte kako se vaš pametni telefon povezuje s nekim satelitima oko Zemlje. Ako ne primijetite prisutnost bilo kojeg satelita u okolini, postoji mogućnost smetnji od nekih metalnih predmeta ili problema s GPS hardverom ili softverom Android uređaja. Kada se vaš pametni telefon susretne s takvim problemima, morate potražiti stručnu pomoć tima za podršku korisnicima pametnog telefona kako biste ispravili probleme s hardverom ili softverom na telefonu zbog kojih postoji slaba jačina GPS signala.

Osvježite GPS podatke

Mogli bi postojati slučajevi kada bi se Android uređaj GPS mogao zaglaviti na nekim GPS satelitima, čak i kad nisu u dosegu. To bi moglo rezultirati nepravilnim funkcioniranjem GPS-a Android uređaja. Taj problem možete riješiti upotrebom aplikacija poput GPS Status & Toolbox. Aplikacija će osvježiti GPS podatke vašeg pametnog telefona brisanjem GPS podataka. GPS vašeg Android uređaja tada bi mogao početi tražiti nove veze ili satelite od početka kako bi osigurao optimiziranu jačinu GPS signala i poboljšanu Android GPS preciznost. U aplikaciji možete dodirnuti ili kliknuti bilo gdje na zaslonu mobilnog uređaja, a zatim pod ikonom izbornika možete dodirnuti "Upravljanje A-GPS stanjem". Zatim kliknite Reset. Zatim se možete vratiti u "Upravljanje A-GPS stanjem" i kliknuti na Preuzmi. Radeći ove korake, GPS podaci se osvježavaju kako bi se osigurala optimizirana jačina GPS signala.

Kupite vanjski GPS prijamnik

Čak i nakon što ste pokušali svaki korak poboljšati Android GPS preciznost i optimizirati jačinu GPS signala, a ništa se nije uspjelo, možete nastaviti s kupnjom vanjskog GPS prijamnika kada GPS Android uređaja vašeg pametnog telefona više nije dovoljan za normalno funkcioniranje . Kupnju vanjskog GPS prijamnika možete povezati sa pametnim telefonom putem Bluetootha, a možete ga puniti istim punjačem.

 

Zaključak: Suočavate li se GPS s Android uređajem zbog loše jačine GPS signala? Točnost Android GPS-a možete poboljšati pomoću spomenutih korisnih savjeta. Ovi savjeti osigurali bi povećanu jačinu GPS signala i riješili bi sve vaše upite vezane za to kako poboljšati jačinu GPS signala i ukupnu učinkovitost iskustva pametnog telefona.

Također pogledajte: 3 razloga zašto vaš telefon dobiva viruse i kako to izbjeći

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found