Vodiči

Kako riješiti probleme s performansama Nexusa 6

Svaki pametni telefon, uključujući Nexus 6, može se usporiti nakon nekog vremena. Ako ste primijetili da vašem uređaju treba više vremena za pokretanje aplikacije ili izvršavanje zadanog zadatka, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste riješili problem. Čak i ako niste stručnjak za pametne telefone, ne brinite, jer su sva potencijalna rješenja prilično jednostavna, a mi smo ih detaljno objasnili. Pogledajmo kako riješiti probleme s izvedbom Nexusa 6.

Također možete pročitati: Kako riješiti problem Nexusa 6 koji se ne puni ili sporo puni

Načini za rješavanje problema s performansama Nexusa 6

gigaom.com

Rješenje br. 1: Ponovo pokrenite Nexus 6

Najjednostavnije što možete učiniti je ponovno pokrenuti Nexus 6, jer će ova akcija osloboditi malo memorije i ubit će aplikacije i procese koji se izvode u pozadini i utjecati na izvedbu. Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje, a kad se izbornik pojavi na zaslonu, dodirnite Restart (Ponovno pokreni), a zatim OK (za potvrdu radnje).

Rješenje br.2: Ažuriranje softvera

Provjerite je li softver ažuran. Ako ne, i ako postoji ažuriranje, trebali biste ga instalirati. Opće je poznata činjenica da nova verzija ispravlja greške, uvodi značajke, a također poboljšava performanse vašeg uređaja.

Evo detaljnog vodiča: Kako ažurirati softver na Nexusu 6

Rješenje br.3: Ažurirajte svoje aplikacije

Sve aplikacije koje ste instalirali trebale bi biti ažurne. Ažuriranja možete provjeriti ručno, samo otvorite aplikaciju Trgovina Play, dodirnite tri vodoravne crte, a zatim dodirnite "Moje aplikacije i igre". Kliknite Ažuriraj sve.

Rješenje br.4: Riješite se aplikacija koje ne koristite

Nexus 6 je brz i moćan, to je sigurno, ali to ne znači da biste trebali gomilati aplikacije. Ako neke aplikacije ne upotrebljavate, jednostavno ih deinstalirajte. Idite na početni zaslon, pogledajte koje aplikacije imate i odlučite koje želite ukloniti. Dodirnite i držite aplikaciju i povucite je u odjeljak "Deinstaliraj".

Rješenje br.5: Koristite Greenify

Kad malo razjasnite aplikacije, trebali biste preuzeti Greenify. Ova će aplikacija aplikacije koje se loše ponašaju staviti u stanje hibernacije kada se ne koriste, tako da ne mogu stvarati neke probleme i usporiti vaš uređaj.

Rješenje br.6: Zatvorite aplikacije koje ne koristite

Svi imamo nekoliko aplikacija koje povremeno koristimo, pa kad vam ne trebaju, zatvorite ih. Da biste to učinili, idite na Postavke> Aplikacije i pronađite aplikaciju koju želite zatvoriti, dodirnite je i kliknite Prisilno zatvori.

Rješenje br.7: Očistite predmemoriju za sve aplikacije

Ovo je prilično jednostavno, ali jako važno za izvedbu vašeg Nexusa 6. Evo što trebate učiniti:

  • Idite na Postavke
  • Dodirnite Pohrana i USB
  • Dodirnite Predmemorirani podaci, a zatim kliknite U redu.

Rješenje br.8: Resetiranje tvorničkih podataka

Ako ste isprobali sva gore navedena rješenja, ali vaš uređaj i dalje radi sporo, možda je vrijeme za novi početak. Vraćanjem na tvorničke postavke izbrisat će se sve aplikacije trećih strana, osobne postavke i podaci koje ste pohranili na Nexusu 6, pa nemojte zaboraviti prvo napraviti sigurnosnu kopiju datoteka. Kada to učinite, slijedite ove korake: idite na Postavke> Izrada sigurnosnih kopija i resetiranje> Vraćanje na tvorničke postavke> Resetiranje telefona. Kad se to zatraži, dodirnite "Izbriši sve", a kada je cijeli postupak brisanja završen, odaberite opciju za ponovno pokretanje Nexusa 6.

Izvor slike: arstechnica.com

Također možete pročitati: Kako popraviti LED koji ne radi na Nexusu 6

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found