Vodiči

Kako riješiti probleme s korupcijom na SD kartici Moto G5

Moto G5 je pametni telefon srednjeg ranga u Moto G seriji i ujedno je njihov najnoviji model. Pokrenut na Svjetskom kongresu za mobilne uređaje 2017. godine, pametni telefon s metalnim kućištem prilično se dobro snašao u svom dijelu mobilnih uređaja.

Moto G5 omogućuje vam rad dvije SIM kartice i SD kartice. Pametni telefon dolazi s unutarnjom pohranom od 16 GB ili 32 GB, što većina korisnika smatra nedovoljnom. Stoga se raduju dodatnom prostoru. Osiguranje dodatnog prostora za SD karticu definitivno je izvrsna opcija, no za većinu korisnika čini se da postoji problem u njihovom učinkovitom upravljanju.

Čini se da se za većinu problema događa kada se telefon ponovo pokrene ili se isključi i uključi, nakon čega je kartica pokazala da je oštećen. Evo kako riješiti probleme s oštećenjem Moto G5 SD kartice.

Pročitajte također - Kako riješiti probleme s Wi-Fi mrežom Moto G5

Koraci za rješavanje problema s korupcijom SD kartice Moto G5

Izbjegavajte isključivanje telefona

Prvo očito rješenje bilo bi izbjegavanje isključivanja telefona jer se čini da problem nastaje kad se telefon ponovno pokrene ili isključi i ponovno uključi. Pazite da vam se baterija ne isprazni kako se uređaj ne bi isključio. To je vjerojatno problem sa softverom i tvrtka možda već radi na rješavanju ovog problema. Dakle, dok ne dođe do ažuriranja softvera, morali biste izbjegavati isključivanje ili ponovno pokretanje.

Izvadite SIM karticu

Ako trebate ponovno pokrenuti telefon, izvadite SD karticu i umetnite je natrag nakon što se telefon ponovo uključi. Na ovaj način ćete izbjeći problem.

Formatirajte SD karticu

Nekima je problem riješio i formatiranje SD kartice. Slijedite korake za rješavanje problema s oštećenjem Moto G5 SD kartice:

 • Idite na Postavljanje pametnog telefona
 • Spustite se do mjesta Storage i odaberite SD Card
 • Idite na Options (Opcije), a to su tri okomito postavljene točke na desnom bočnom uglu na vrhu
 • Idite na Postavke pohrane i dodirnite Format as Internal
 • Zatim odaberite Izbriši i formatiraj da biste dovršili postupak.

Oni koji žele formatirati karticu kao prijenosnu pohranu morali bi slijediti iste korake kao gore. Pod Postavke pohrane odaberite Format as Portable i zatim dovršite zadatak.

Očisti particiju međusprmenika

Brisanje particije predmemorije također je mnogim korisnicima pomoglo da riješe probleme s oštećenjem Moto G5 SD kartice. Slijedite korake u nastavku za brisanje particije predmemorije:

 • Isključite pametni telefon Moto G5
 • Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje i tipke za smanjivanje glasnoće dok se uređaj ne pokrene
 • Upotrijebite tipke za glasnoću da biste prolazili kroz izbornik dok ne pronađete način oporavka
 • Pritisnite gumb napajanja za odabir načina oporavka.
 • Kad vidite Android s uskličnikom, trebate pritisnuti i držati tipku za uključivanje. Držite tipku za uključivanje i pritisnite tipku za stišavanje
 • Upotrijebite tipke za glasnoću u izborniku Oporavak i označite Wipe Cache particiju.
 • Pritisnite gumb napajanja za odabir i potvrdu kada se to zatraži
 • Postupak brisanja particije predmemorije potrajat će oko deset minuta

To bi trebalo riješiti probleme sa SD karticom.

Također možete pokušati ukloniti SD karticu, a zatim na računalu napraviti sigurnosnu kopiju da biste je formatirali. Ponovite postupak na uređaju i kopirajte sigurnosnu kopiju. Ovaj postupak također je riješio problem mnogih korisnika koji su se suočavali s problemima sa SD karticom.

Gore navedena rješenja vjerojatno bi za vas riješila probleme s korupcijom Moto G5 SD kartice, samo ćete morati pričekati da tvrtka objavi ažuriranje softvera.

Pročitajte također- Kako riješiti probleme s pregrijavanjem Moto G4 i Moto G4 Plus

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found