Vodiči

Kako riješiti problem mikrofona Galaxy S6

Nekoliko korisnika Samsung Galaxy S6 prijavilo je probleme s mikrofonom. Žale se da ih osoba s druge strane ne može čuti. Iako je S6 izvrstan telefon ako znate neke savjete i trikove, ovakav problem može stvoriti puno gnjavaže, pogotovo kad najosnovnija potreba za upućivanjem i primanjem poziva ne može biti. Došli smo do nekih rješenja koja mogu funkcionirati ako imate sličan problem na pametnom telefonu Samsung Galaxy S6.

Dok iskušavate ova rješenja, pobrinite se da telefon nije povezan sa svim ostalim uređajima poput Bluetooth slušalica ili slušalica. To će osigurati da problem s mikrofonom Galaxy S6 nije u slušalicama ili bilo kojoj drugoj dodatnoj opremi koju koristite. Ako vaš telefon dobro radi nakon uklanjanja slušalica, tada ste već pronašli problem i možda ćete htjeti zamijeniti slušalice.

Također pogledajte- Kako riješiti problem s Galaxy S6 GPS

Dobra praksa je očistiti rupu mikrofona na S6 tako da je prljavština ne začepi. Obično se problem s mikrofonom Galaxy S6 uglavnom rješava na hardverskoj razini, postoji mogućnost da ćete telefon možda morati odnijeti prodavaču ili tehničaru koji može profesionalno pogledati telefon i riješiti sve probleme s mikrofonom.

Nekoliko problema s mikrofonom povezano je s firmverom ili softverom telefona. Postoje određene aplikacije koje također mogu ometati rad mikrofona. Možda ćemo morati provjeriti gdje je problem izolirajući problem. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste riješili problem s Galaxy S6 mikrofonom.

Koraci za rješavanje problema s mikrofonom Galaxy S6

Korak 1

Vaš prvi korak trebao bi biti isključivanje telefona, uklanjanje baterije i SIM kartice, pričekanje približno 30 sekundi i vraćanje natrag. Ponovo pokrenite telefon da biste provjerili ostaje li problem i dalje.

Korak 2

Ako je problem uzrokovana aplikacijom treće strane koju ste možda preuzeli na telefon, morat ćete provjeriti radi li mikrofon u ‘Sigurnom načinu’. Kada telefon pokrenete u sigurnom načinu, sve su programe trećih strana onemogućene, a na telefonu ostaju samo unaprijed instalirane aplikacije. Sljedeći koraci pomoći će vam da pokrenete telefon u sigurnom načinu:

 • Isključite svoj Samsung Galaxy S6 i pričekajte 30 sekundi.
 • Pritisnite i držite tipku za uključivanje / isključivanje dok se na vašem zaslonu ne pojavi Samsung Galaxy S6. Otpustite tipku za uključivanje odmah.
 • Čim otpustite tipku za uključivanje, pritisnite i držite tipku za stišavanje.
 • Nastavite pritiskati tipku za stišavanje dok S6 ne završi ponovno pokretanje.
 • Vaš je telefon sada u sigurnom načinu rada. A riječi "Sigurni način rada" pojavit će se na dnu zaslona.
 • Otpustite tipku za glasnoću nakon što na zaslonu svog S6 vidite sigurni način rada.

Izvor - gadgetguideonline.com

Provjerite radi li vaš Galaxy S6 mikrofon ili ne. Ako mikrofon dobro radi u sigurnom načinu rada, problem je u nekoj od aplikacija treće strane. Možda ćete morati početi deinstalirati aplikacije jednu po jednu dok vaš mikrofon ne upali.

3. korak

Ako mikrofon ne radi ni u sigurnom načinu, sljedeći je korak vraćanje na tvorničke postavke. Vraćanjem na tvorničke postavke možda ćete moći riješiti probleme s oštećenim firmwareom ili neispravnim postavkama telefona, jer će se telefon vratiti na zadane postavke. Vraćanjem na tvorničke postavke u potpunosti će se izbrisati svi podaci na vašem telefonu, zato vratite podatke natrag prije nego što nastavite. Slijedite ove korake za vraćanje na tvorničke postavke:

Izvor - www.youtube.com

 • Isključite svoj Galaxy S6.
 • Pritisnite i držite tipke za uključivanje, pojačavanje glasnoće i početnu tipku zajedno.
 • Otvorit će vas izbornik za oporavak kojem prethodi plavi zaslon Androida.
 • Sada se pomoću gumba za glasnoću spustite niz opcija da biste istaknuli ‘Obriši podatke / tvorničko resetiranje’, a zatim pritisnite gumb za uključivanje / isključivanje da biste potvrdili svoj izbor.
 • Na sljedećem zaslonu spustite se na "Da" i ponovno pritisnite tipku za uključivanje / isključivanje za potvrdu.
 • Ovo će pokrenuti tvorničko vraćanje na tvorničke postavke, a nakon dovršetka vidjet ćete žutu poruku pri dnu zaslona.
 • Sljedeći je korak označiti ‘Ponovno pokreni sustav sada’ na zaslonu, a zatim pritisnite Power da biste ga potvrdili.
 • Vaš će se Samsung Galaxy S6 ponovo pokrenuti s vraćenim tvorničkim postavkama.

Snimite svoj glas pomoću aplikacije za snimanje kako biste provjerili radi li mikrofon. Ako se problem nastavi, posjetite profesionalnog tehničara koji na vašem telefonu može provjeriti ima li problema s hardverom.

Morate pročitati - Kako riješiti problem pregrijavanja Galaxy S6

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found