Vodiči

Kako riješiti problem sa slušalicama Samsung Galaxy S5

Galaxy S5 sada je jedan od najpopularnijih pametnih telefona, a kupuje ga puno ljudi. Zašto ne? Opremljen je tonama sjajnih značajki koje se mogu očekivati ​​od visokokvalitetnog pametnog telefona. No možete li imenovati jedan pametni telefon bez problema? Vjerojatno ne.

Nedavno su se neki korisnici žalili na Samsung Galaxy S5 h eadphone i ssue na forumima. Suočeni su s problemom priključka za slušalice, iako ga mogu povezati sa svojim telefonom, ali nema zvuka.

Izdanje za slušalice Samsung Galaxy S5

Također pogledajte- Kako riješiti spor spor wifi na Galaxy S5

Također pogledajte- Kako ispraviti pogrešku 919 Samsung Galaxy S5

Koraci za rješavanje problema sa slušalicama Samsung Galaxy S5

Iza ovog problema može biti nekoliko razloga, pa biste trebali provjeriti sve jedan po jedan dok se problem ne riješi. Pogledajmo potencijalna rješenja.

Korak 1 :

Pazite da snažno pritisnete utičnicu jer je danas većina telefona prilično pripijena i možda ne pušta slušalice do kraja. Zato ih trebate pravilno gurnuti.

Korak 2:

Nakon što pravilno povežete slušalice ako problem nije riješen, provjerite je li telefon isključen. Da biste to provjerili, idite na Postavke volumena i ako vidite da se tamo prikazuje ikona zvučnika s crtom, tada će glasnoća za slušalice biti utišana. Povećam glasnoću.

Korak 3:

Neke prepreke na priključku za slušalice mogu uzrokovati problem jer je priključak uvijek otvoren i izložen prljavštini. Stoga provjerite otvor i puhajte u njega, a možete i koristiti komprimirani zrak ako je tamo nešto zaglavljeno, za čišćenje prljavštine i prašine.

Korak 4:

Ponovo pokrenite uređaj. Kao što znate, mnoštvo problema može se riješiti jednostavnim ponovnim pokretanjem i one jednostavno nestanu kad se telefon ponovo uključi.

Korak 5:

Problemi sa slušalicama mogu biti povezani sa softverom, pa biste trebali ažurirati softver ako je dostupna nova verzija. Da biste to učinili, idite na Postavke> O uređaju> Ažuriranje softvera.

Korak 6:

Ako svi ovi gore navedeni koraci ne uspiju riješiti problem, provjerite jesu li priključak za slušalice i slušalice. Ako su port ili slušalice slomljeni, morat ćete ih zamijeniti.

Korak 7:

Ako ništa ne uspije, pokušajte s vraćanjem tvorničkih postavki, ali prvo napravite sigurnosnu kopiju podataka jer će se time sve izbrisati i uređaj će se vratiti na tvorničke postavke. Idite na Postavke> Sigurnosna kopija i resetiranje> Resetiranje tvorničkih podataka i dodirnite Resetiraj uređaj. Možda će se od vas zatražiti PIN ili lozinku, pa ga unesite, dodirnite Nastavi i dodirnite Izbriši sve.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found