Vodiči

Najbolje jednostavne Android aplikacije za uštedu prostora za pohranu

Jede li vaša omiljena aplikacija vaše podatke, troši li memoriju telefona i usporava li pametni telefon? Zatim morate isprobati neke od najboljih Android aplikacija za uštedu prostora za pohranu, kao i trajanje baterije telefona. Većina popularnih Android aplikacija kao što su Facebook, Google Chrome, Gmail, Messenger i tako dalje dolaze u Lite verziji koja bi mogla riješiti vaš problem.

Nekoliko programera dizajnira Android aplikacije samo s namjerom visokih performansi i boljeg korisničkog iskustva. Imajući to na umu, pokušavaju dodati nepotrebnu grafiku i funkcije kako bi osigurali da se njihova aplikacija instalira na pametne telefone koji nude visoke specifikacije. Međutim, ove značajke imaju tendenciju samo da povećaju probleme pametnih telefona u pohrani i bateriji. Da bi potkopali isti, nekoliko aplikacija sada dolazi u Lite verzijama. Ovo je najnoviji trend koji dobro funkcionira za Android telefone. Korisnici sada mogu preuzeti pregršt Lite Android aplikacija kako bi uštedjeli prostor za pohranu. Takve su aplikacije vrlo lagane, ponekad čak manje od 1 MB, a također su dizajnirane da dobro rade na nižim širinama pojasa.

Ako tražite neke od najboljih Lite Android aplikacija za uštedu prostora za pohranu, ovdje je njihov popis.

Također pogledajte: Kako dobiti Android obavijest na Windows računalu

8 najboljih jednostavnih Android aplikacija za uštedu prostora za pohranu

Facebook Lite

Olakšanje za sve ovisnike o Facebooku! Sada ne morate brinuti o pregledavanju ili preuzimanju Facebook aplikacije na Android pametnom telefonu, jer se verzija Facebook Lite brine o svemu tome.

Facebook Lite promijenio je cijeli scenarij. Ova lakša verzija aplikacije posebno je dizajnirana za Android pametne telefone niske klase. Također osigurava pregledavanje vašeg Facebook sadržaja s puno lakoće na područjima s niskom pokrivenošću mreže. Što se tiče osnovnih značajki, aplikacija Facebook Lite za Android pametne telefone vrlo je slična glavnoj verziji. Također dolazi s nekim jedinstvenim značajkama poput reprodukcije video zapisa, podrške za obavijesti, slanja poruka i podrške za reakcije. Stoga se Facebook Lite nalazi na popisu Android aplikacija radi uštede prostora za pohranu na vašem pametnom telefonu.

Preuzmite Facebook Lite za Android

Messenger Lite

Ovo je drugo učinkovito ime na popisu aplikacija za uštedu prostora za pohranu vašeg Android pametnog telefona. Jedan od glavnih razloga korištenja aplikacije Messenger Lite jest taj što ne postoje nikakve značajke Messenger Daya, pa čak ni novi dinamički izgled ove aplikacije. Kao rezultat toga, stvari su prilično jednostavne u Lite verziji aplikacije Messenger za Android pametne telefone. Dogodio se samo preokret kronološkog popisa chatova zajedno s nekim osnovnim značajkama razmjene poruka.

Nova aplikacija Messenger Lite također je prilično brza za upotrebu. Korisnici i dalje mogu slati slike u svoje chatove. Međutim, neke druge napredne značajke poput slanja animacija, GIF-ova, naljepnica i tako dalje nisu dostupne. Štoviše, nema podrške ni za glave chata. Međutim, ako vam nisu potrebne ove specijalizirane značajke i trebate jednostavno čavrljanje, tada je aplikacija Messenger Lite savršena za vas.

Preuzmite Messenger Lite za Android

Skype Lite

Skype aplikacija na Android pametnom telefonu može biti vrlo nepouzdana. Uz fluktuirajuću upotrebu podataka, moglo bi doći do trošenja puno prostora za pohranu, kao i podataka na vašem telefonu. Međutim, inačica ove aplikacije Skype Lite osmišljena je tako da dobro funkcionira čak i s manjom širinom pojasa poput one u 2G mrežama.

Skype Lite pruža podršku kako za video, tako i za glasovne pozive, a isporučuje se sa samo 13 MB prostora za pohranu. Trenutno je Skype Lite službeno dostupan samo u Indiji zbog velike potražnje i male dostupnosti podataka.

Preuzmite Skype Lite za Android

Twitter Lite

Želite biti informirani o svim događajima koji se događaju širom svijeta? Twitter Lite još je jedna na popisu aplikacija za uštedu prostora za pohranu na vašem Android pametnom telefonu. Twitter Lite brža je i podatkovno prihvatljiva aplikacija koja omogućava ljudima da s puno lakoće gledaju trenutne događaje u svijetu. Twitter Lite ne treba miješati s tradicionalnom aplikacijom ili mobilnom web stranicom.

To je nova tehnologija koja se naziva Progresivne web aplikacije (PWA). Možete otići na mobile.twitter.com i svi ste spremni za upotrebu progresivne aplikacije Twitter Lite. Većina ove Lite verzije funkcionira poput tradicionalne aplikacije. Primili biste obavijesti, a zatim ih možete dodati na početni zaslon. Štoviše, ova inačica nudi i izvanmrežni način rada. Sve to i dalje funkcionira unutar preglednika.

Progresivno područje aplikacije Twitter Lite izvodi neke pametne funkcije. Pomaže u spremanju korisničkog sučelja, zajedno sa sredstvima, tako da ih nije potrebno ponovno preuzimati svaki put kad bi korisnik osvježio ili otvorio stranicu. Uz to, ako kliknete karticu profila, a zatim uključite način Uštede podataka, primijetit ćete da se slike prema zadanim postavkama ne učitavaju. Uz veličinu slike, vidjet ćete i zamućenu verziju slika. Zatim možete dodirnuti pregled da biste ih učitali.

Osnovne značajke Twittera poput tweetova, spominjanja, vremenske trake, DM-a - sve su još uvijek u Lite verziji. Međutim, možda nećete pronaći specijalizirane značajke poput automatske reprodukcije videozapisa i Moments. Ovo je namijenjeno uštedi prostora i potrošnje podataka.

Preuzmite Twitter Lite za Android

Opera Mini

Opera Mini je lakša verzija preglednika Opera. Ova je verzija dizajnirana za pomoć korisnicima u navigaciji Internetom uz smanjeni prostor za pohranu i uže zahtjeve za propusnošću. U Opera Mini-u možete pronaći bezbroj značajki koje su dizajnirane posebno za pomoć u rješavanju problema kao što su sažimanje podataka, preuzimanje videozapisa za izvanmrežno plaćanje i tako dalje. Također se mogu spremiti cijele web stranice za upotrebu kao izvanmrežni način rada.

Možete prijeći na odjeljak o ugrađenoj uštedi podataka, a zatim možete fino podesiti značajke spremanja podataka zajedno s ograničenjima kao što su optimizacija videozapisa, onemogućavanje visokokvalitetnih slika i tako dalje. Pametni upravitelj preuzimanja također možete pronaći u aplikaciji Opera Mini. Ova značajka omogućuje korisnicima da zaustave preuzimanje većih datoteka, osim ako nisu na Wi-Fi mreži.

Preuzmite Opera Mini za Android

Line Lite

Slično kao Messenger Lite, ovo je još jedna na popisu Android aplikacija za uštedu prostora za pohranu. Ovo je vrlo lagano i dolazi kao pojednostavljena verzija aplikacije Line Messenger. Ako uslugu Line Messenger koristite da biste ostali u kontaktu sa svojom obitelji i prijateljima, možda će vam biti drago da znate da još uvijek možete postići sve osnovne funkcije glavne aplikacije na ovoj Lite verziji.

Grupni chatovi, osobni chatovi, bogatiji pregledi medijskih datoteka, kao i naljepnice - sve to nudi aplikacija Line Lite za Android pametne telefone. Čak je i korisničko sučelje vrlo jednostavno i lako se kretati.

Preuzmite Line Lite za Android

Shazam Lite

Ova jednostavna verzija aplikacije teži manje od 1 MB. Može izvoditi i ono što želite da aplikacija učini za vas. Uklanja pretjerane preporuke, integracije i skočne prozore. Samo trebate otvoriti aplikaciju, a zatim dodirnuti Shazam. Zatim trebate identificirati određenu pjesmu.

Uz ove značajke, verzija Shazam Lite također dolazi s korisnim offline načinom. Pomoću ove značajke korisnici mogu tražiti određenu pjesmu čak i kad nema internetske veze. Tada pjesmu mogu prepoznati kasnije kad se pametni telefoni povežu s odgovarajućom internetskom vezom.

Preuzmite Shazam Lite za Android

Kamera 360 Lite

Niste zadovoljni svojom ugrađenom aplikacijom za kameru Android pametnog telefona? Većina nas preuzima aplikacije nezavisnih fotoaparata za poboljšane performanse i iskustvo rada s kamerom. Takve aplikacije obično imaju uzbudljive mogućnosti uređivanja slika. Međutim, većina njih obično troši veći prostor za pohranu Android pametnih telefona.

Pomoću aplikacije Camera 360 Lite možete ukloniti ovaj problem. Dolazi kao potpuno opremljena aplikacija za beauty kamere koja je potpuno besplatna za Android pametne telefone. Lite verzija ove aplikacije dostupna je s manje od 4 MB prostora za pohranu. Ova se aplikacija također vrlo brzo koristi. Štoviše, s HD kamerom aplikacije možete iskusiti brže funkcije kamere 360 ​​radi boljih slika i mogućnosti uređivanja.

Preuzmite Camera 360 Lite za Android

Dosadilo vam je da vaš telefon prikazuje malo prostora za pohranu? Ovo je jedno od najčešćih problema s kojima se susreće većina korisnika Android pametnih telefona. Međutim, Lite verzije nekoliko uobičajenih aplikacija riješile su ovaj problem. Ove Lite aplikacije imaju manje zahtjeva za pohranom i podacima. Stoga ih možete preuzeti kako biste uštedjeli prostor za pohranu i potrošnju podataka na pametnom telefonu.

Također pogledajte: Kako automatski promijeniti pozadinu Androida

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found