Vodiči

Uobičajeni problemi s iPhoneom 5c i kako ih popraviti

Svaki pametni telefon dolazi s nekim kvarovima i problemima, uključujući iPhone 5c. Znamo da i najmanja greška može biti prilično dosadna, ali na sreću, mnoge probleme možete riješiti sami bez previše napora. Razgovarat ćemo o najčešćim problemima s iPhoneom 5c i podijelit ćemo najučinkovitije načine za njihovo rješavanje.

Uobičajeni problemi iPhone 5c i njihova rješenja

Problemi s iPhoneom 5c Bluetoothom

Ovo je jedno od najčešćih problema u svijetu pametnih telefona. Neki su korisnici izvijestili da ne mogu pronaći Bluetooth uređaj za uparivanje ili ga mogu pronaći, ali ne mogu uspostaviti vezu. Pogledajmo potencijalna rješenja.

Metoda 1:

Uključi / isključi način rada u zrakoplovu

Metoda 2:

Uključi / isključi Bluetooth

3. metoda:

Pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje i pomaknite klizač da biste isključili uređaj. Kad je telefon isključen, pritisnite i držite tipku za spavanje / buđenje i ponovno uključite iPhone 5c.

Metoda 4:

Zaboravite uređaj s kojim se pokušavate upariti tako da odete na Postavke> Bluetooth, a zatim pronađite uređaj, dodirnite (i) pored njega i dodirnite "Zaboravi ovaj uređaj", potvrdite radnju. Ponovno pronađite uređaj i pokušajte uspostaviti vezu.

5. metoda:

Sljedeće što biste trebali pokušati je resetirati mrežne postavke. Idite na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite opciju "Poništi mrežne postavke".

Metoda 6:

Provjerite priručnik za Bluetooth uređaj za uparivanje i pogledajte može li se ažurirati njegov softver.

Metoda 7:

Ažurirajte iOS ako postoji nova verzija dostupna za preuzimanje.

8. metoda:

Ako ništa drugo ne uspije, možete resetirati sve postavke. Ovim korakom podaci koje ste pohranili na iPhone 5c neće se izbrisati. Idite na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite "Poništi sve postavke".

Također pogledajte: 5 načina rješavanja problema s uparivanjem Bluetooth uređaja iPhone 5c

Problemi s mobilnim podacima iPhone 5c

Nemali broj korisnika reklo je da se ne mogu povezati s mrežom ili ako se povežu uspostavljena veza je prespora ili stalno pada.

Metoda 1:

Idite na Postavke> Mobitel, isključite ga, a zatim ponovno uključite.

Metoda 2:

Idite na Postavke, uključite način rada u zrakoplovu, pričekajte nekoliko sekundi, a zatim ga isključite.

3. metoda:

Idite na Postavke> Općenito> O programu i pogledajte je li ažuriranje postavki mobilnog operatera dostupno.

Metoda 4:

Ponovno umetnite SIM karticu.

5. metoda:

Možete resetirati mrežne postavke, a za to idite na Postavke> Općenito> Resetiraj i dodirnite "Resetiraj mrežne postavke".

Metoda 6:

Ponovo pokrenite uređaj.

Metoda 7:

Ako postoji nova verzija iOS-a, nadogradite svoj uređaj.

8. metoda:

Resetirajte sve postavke tako što ćete otići na Postavke> Općenito> Resetirati i dodirnuti "Reset all settings option".

iPhone 5c nastavlja se ponovno pokretati

Ovo je prilično dosadan problem jer ne možete normalno koristiti telefon. Prije nego što posjetite Apple Store, isprobajte potencijalna rješenja navedena u nastavku.

Metoda 1:

Uključivanje mobilnog i zrakoplovnog načina rada.

Metoda 2:

Ažurirajte sve programe na uređaju.

3. metoda:

Ako ste primijetili da se vaš uređaj ponovo pokreće kada koristite određenu aplikaciju, izbrišite je. Pronađite njezinu ikonu na početnom zaslonu, dodirnite je i zadržite, a kad se aplikacija pomakne i pojavi se "X", kliknite je da biste izbrisali aplikaciju.

Metoda 4:

Ažuriranje iOS-a je neophodno, jer nove verzije ispravljaju programske pogreške, pa ako postoji ažuriranje, pobrinite se da ga preuzmete i instalirate.

5. metoda:

“Spojite iPhone 5c na računalo i iTunes će prepoznati vaš uređaj za nekoliko sekundi. Kada se to dogodi, odaberite Vrati. "

Metoda 6:

Ako ništa drugo ne uspije, možda je vrijeme da svoj uređaj postavite kao novi. Da biste to učinili, morate izbrisati sav sadržaj i postavke. Napravite sigurnosnu kopiju onoga što vam je važno, a zatim idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke. Kad je ovo završeno, slijedite korake na zaslonu, a zatim postavite iPhone 5c kao novi uređaj.

iPhone 5c smrzava se tijekom punjenja

Ako ste primijetili da se vaš iPhone 5c smrzava tijekom punjenja, isprobajte ova rješenja.

Metoda 1:

Uklonite kućište ako ga koristite.

Metoda 2:

Pokušajte ne koristiti uređaj dok se puni.

3. metoda:

Uvijek koristite originalni punjač koji ste dobili uz iPhone 5c kad ste ga kupili.

Metoda 4:

Ako ste telefon punili zidnim punjačem, pokušajte ga spojiti na računalo i napuniti na taj način i obrnuto.

5. metoda:

Nadogradite svoj uređaj na najnoviju verziju iOS-a.

Metoda 6:

Ako gore navedena rješenja ne uspiju, izbrišite sav sadržaj i postavke, ali prvo napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke. Pričekajte dok se ne dovrši, a zatim postavite telefon kao novi.

iPhone 5c nema problema s uslugom

Ako na iPhoneu 5c vidite Ne postoji usluga, isprobajte ova rješenja.

Metoda 1:

Dođite do Postavke, uključite i isključite način rada u zrakoplovu.

Metoda 2:

Provjerite jesu li mobilni podaci uključeni tako da otvorite Postavke> Mobilna mreža.

3. metoda:

Pogledajte je li dostupno ažuriranje postavki mobilnog operatera. Da biste to učinili, idite na Postavke> Općenito> O programu.

Metoda 4:

Ako ste u stranoj zemlji, morate biti sigurni da je vaš iPhone 5c postavljen za podatkovni roaming. Idite na Postavke> Mobilna mreža i dodirnite Data roaming.

5. metoda:

Ponovo pokrenite iPhone.

Metoda 6:

Ponovo umetnite SIM karticu.

Metoda 7:

Otvorite aplikaciju Postavke, dodirnite Općenito, dodirnite Poništi i kliknite Poništi mrežne postavke. Ovo će resetirati postavke VPN-a i APN-a, mobilne, Bluetooth i Wi-Fi postavke.

8. metoda:

Nadogradite svoj iPhone na najnoviju verziju iOS-a.

iPhone 5c prikazuje netočno vrijeme

Isti problemi smetaju svim vlasnicima iPhonea, kao što su problemi s Bluetoothom ili mobilnim podacima, ali ovaj se problem uglavnom javlja na iPhoneu 5c.

Metoda 1:

"Prvo što biste trebali isprobati je sljedeće: dodirnite Postavke> Općenito> Datum i vrijeme, isključite / uključite opciju Automatski postavi."

Metoda 2:

„Ako prethodno rješenje nije pomoglo, idite na Postavke> Općenito> Datum i vrijeme. Ovoga puta nemojte automatski prebacivati ​​Set Set, samo ga isključite i ostavite tako. "

3. metoda:

Ako ste primijetili problem nakon što ste preuzeli neku aplikaciju treće strane, izbrišite je. Pronađite ikonu aplikacije, dodirnite je i zadržite, a zatim kliknite "X" kada se pojavi da izbrišete aplikaciju.

Metoda 4:

Ako upotrebljavate aplikaciju sata treće strane, prisilite je da se zatvori. Da biste to učinili, dvaput dodirnite gumb Početna, prijeđite prstom ulijevo da biste pronašli program, a zatim prijeđite prstom prema gore da biste ga zatvorili.

5. metoda:

Ponovo pokrenite iPhone 5c.

Metoda 6:

Ažurirajte iOS softver na uređaju.

Metoda 7:

Ako navedena rješenja nisu riješila problem, trebali biste pokrenuti uređaj brisanjem cjelokupnog sadržaja i postavki. Kako će se sve izbrisati, napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Zatim idite na Postavke> Općenito> Resetiraj i dodirnite Izbriši sav sadržaj i postavke. To može potrajati nekoliko minuta, a kad dovrši, slijedite upute na zaslonu da biste telefon postavili kao novi.

iPhone 5c loše vijek trajanja baterije

Svaki vlasnik pametnog telefona počet će tražiti načine kako popraviti loše trajanje baterije nakon nekog vremena. Pogledajmo kako poboljšati vijek trajanja baterije i učiniti da traje duže između punjenja.

Metoda 1:

Isključite Wi-Fi kada se ne koristi. Ako to ne učinite, vaš će uređaj neprestano tražiti mrežu za povezivanje.

Metoda 2:

Ako vam Bluetooth nije potreban, isključite ga.

3. metoda:

Smanjite razinu svjetline odlaskom na Postavke> Zaslon i svjetlina, a zatim pomaknite klizač.

Metoda 4:

“Ako isključite usluge lokacije, bit ćete ugodno iznenađeni promjenom. Da biste to učinili, idite na Postavke> Privatnost> Usluge lokacije i odaberite opciju isključenja. "

5. metoda:

Idite na Postavke> Općenito> Pristupačnost i uključite Smanjivanje pokreta.

Metoda 6:

Isključite obavijesti za neke aplikacije. Da biste to učinili, idite na Postavke> Centar za obavijesti.

Metoda 7:

Onemogući osvježavanje aplikacije u pozadini. Ovu značajku možete u potpunosti isključiti ili isključiti samo za neke aplikacije. Idite na Postavke> Općenito> Osvježavanje pozadinske aplikacije.

iPhone 5c ne može slati ni primati poruke

Neki su se korisnici požalili na ovaj problem, a evo nekoliko mogućih rješenja.

Metoda 1:

„Postoji nekoliko metoda koje možete koristiti za slanje poruka kao što su iMessage, slanje kao SMS, a tu su i MMS poruke. Od vitalne je važnosti da se sve to uključi. Da biste provjerili, idite na Postavke i dodirnite Poruke. "

Metoda 2:

Pazite da kontakt kojem pokušavate poslati poruku nije na popisu blokiranih. Idite na Postavke> Poruke> Blokirano.

3. metoda:

Uključi iMessage. Isključite ga, pričekajte nekoliko sekundi i ponovno ga uključite.

Metoda 4:

“Kliknite Postavke> Poruke> Pošalji i primi. Vidjet ćete Apple ID, kliknite ga kako biste se odjavili, a zatim se prijavite. "

5. metoda:

Pritisnite i držite gumb za spavanje / buđenje, a zatim pomaknite klizač da biste isključili telefon. Kad je uređaj isključen, pritisnite i držite gumb za uključivanje / isključivanje i uključite ga.

Metoda 6:

Pogledajte postoji li dostupno ažuriranje postavki mobilnog operatera. Da biste to učinili, otvorite aplikaciju Postavke, dodirnite Općenito, dodirnite O meni.

Metoda 7:

Ako je dostupno ažuriranje za iOS, preuzmite ga i instalirajte.

8. metoda:

“Ako imate previše spremljenih poruka koje ste razmijenili s nekim, trebali biste ih izbrisati. Ako želite nešto zadržati, napravite snimak zaslona. Nakon što izbrišete razgovor, pokušajte ponovo poslati poruku. "

Metoda 9:

Kao što vjerojatno već znate, kad ništa drugo ne uspije, možete izbrisati sav sadržaj i postavke. Prvo napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke. To može potrajati nekoliko minuta. Kad je postupak brisanja završen, slijedite nekoliko jednostavnih koraka na zaslonu i postavite svoj uređaj kao novi.

iPhone 5c ne sinkronizira problem

Evo nekoliko prijedloga što učiniti ako se vaš iPhone neće sinkronizirati s iTunesom.

Metoda 1:

Ponovo pokrenite iPhone 5c.

Metoda 2:

Provjerite imate li najnoviju verziju iTunesa.

Metoda 3.

Zatvorite iTunes softver i pokrenite ga ponovo.

Metoda 4:

Ponovo pokrenite računalo.

5. metoda:

Postavite svoj uređaj kao novi. Da biste to učinili, morat ćete izbrisati sav sadržaj i postavke, ali prvo napravite sigurnosnu kopiju datoteka. Zatim idite na Postavke> Općenito> Poništi> Izbriši sav sadržaj i postavke.

Pohrana za iPhone 5c je puna

Kad se pohrana na uređaju popuni, telefon će se usporiti i nećete imati dovoljno prostora za nadogradnju telefona po potrebi. Evo kako možete osloboditi prostor za pohranu.

Metoda 1:

Premjestite fotografije, videozapise i nešto glazbe na računalo, a zatim izbrišite te datoteke s iPhonea.

Metoda 2:

Izbrišite aplikacije koje ne koristite. Da biste to učinili, pronađite ikonu aplikacije koju želite izbrisati, dodirnite je i zadržite, a zatim, kada aplikacija žonglira i pojavi se "X", kliknite je i aplikacija će biti izbrisana.

3. metoda:

"Ako na iPhoneu 5c imate previše spremljenih poruka, nakon što ih izbrišete, oslobodit ćete puno prostora, pogotovo ako ima mnogo grupnih poruka s fotografijama i videozapisima."

Metoda 4:

Očistite Safari predmemoriju i podatke. Idite na Postavke> Safari> Kolačići i podaci.

iPhone 5c neće ažurirati ili preuzimati aplikacije

Ovaj je problem zasmetao mnogim korisnicima iPhonea, uključujući vlasnike iPhonea 5c. Ako vaš uređaj neće ažurirati aplikacije koje ste instalirali ili ako neće preuzeti nove aplikacije, isprobajte donja rješenja.

Metoda 1:

Ako postoji mnogo aplikacija koje rade u pozadini, trebali biste zatvoriti nekoliko. Da biste to učinili, dvaput dodirnite gumb Početna, a zatim prijeđite prstom ulijevo da biste prošli kroz aplikacije koje ste nedavno koristili. Kad pronađete aplikaciju koju želite zatvoriti, prijeđite prstom prema gore.

Metoda 2:

Idite na Postavke, dodirnite Datum i vrijeme i postavite ih na automatske.

3. metoda:

Otvorite aplikaciju Postavke, dodirnite Wi-Fi, pronađite svoju Wi-Fi mrežu i kliknite (i), a zatim dodirnite Obnovi zakup.

Metoda 4:

“Idite na Postavke i odaberite iTunes & App Store, kliknite Apple ID i odjavite se. Kada završite, kliknite App Store, pregledajte aplikacije i odaberite onu koju želite preuzeti. Pojavit će se poruka s novim uvjetima pružanja usluge, pa svakako kliknite Prihvati. "

5. metoda:

Ažurirajte iOS softver na najnoviju verziju.

iPhone 5c nema zvuka tijekom poziva

Postoji nekoliko potencijalnih rješenja ako tijekom telefonskog poziva ne čujete zvuk.

Metoda 1:

“Najbolje mjesto za početak je prilagoditi glasnoću. To možete učiniti dok ste u pozivu, pomoću tipki za glasnoću koje se nalaze na bočnoj strani iPhonea 5c. "

Metoda 2:

Idite na Postavke, Bluetooth i isključite ga.

3. metoda:

Ako futrolu koristite za iPhone 5c, uklonite je.

Metoda 4:

“Ako ste primijetili nečistoće ili prljavštinu u utičnici za slušalice ili u prijamniku, trebali biste je isprašiti. Da biste to učinili, možete upotrijebiti malu četku. "

5. metoda:

Postoji mnoštvo problema koji se mogu riješiti jednostavnim ponovnim pokretanjem, pa isključite telefon i ponovo ga uključite.

Metoda 6:

Napravite sigurnosnu kopiju datoteka i provjerite imate li najnoviju verziju iTunesa.

  • Povežite iPhone 5c s računalom (upotrijebite kabel koji ste dobili uz uređaj)
  • Kad se vaš iPhone pojavi u iTunesu, odaberite ga
  • Na ploči Sažetak kliknite Vrati
  • Ponovno pritisnite Restore (Vrati) da biste potvrdili radnju
  • Nakon što se uređaj vrati na tvorničke postavke, ponovo će se pokrenuti
  • Postavite svoj uređaj kao novi uređaj.

Problemi s Wi-Fi pozivima iPhonea 5c

Mogućnost pozivanja putem Wi-Fi mreže prilično je dobra opcija, ali neki su korisnici izvijestili da ne mogu uputiti poziv.

Metoda 1:

Morate biti sigurni da vaš operater nudi ovu značajku. To možete vidjeti ovdje.

Metoda 2:

Zatim pogledajte je li značajka uključena. Idite na Postavke> Telefon. Ako je uključen, onemogućite ga, a zatim ponovno uključite.

3. metoda:

Isključite Wi-Fi, a zatim ga ponovno uključite.

Metoda 4:

Idite na Postavke, uključite način rada u zrakoplovu, a zatim ga isključite.

5. metoda:

Spojite se na drugu Wi-Fi mrežu i pokušajte uputiti poziv.

Metoda 6:

Ponovo pokrenite usmjerivač. Isključite ga, pričekajte 15-20 sekundi i ponovno uključite.

Metoda 7:

Ponovo pokrenite iPhone 5c.

8. metoda:

Idite na Postavke> Općenito> Poništi i dodirnite Poništi mrežne postavke.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found