Vodiči

Kako se koristi Upravitelj Android uređaja na računalu

Upravitelj Android uređaja aplikacija je i usluga koju Google pruža za praćenje vašeg telefona kada ga ne možete pronaći ako zaboravite kamo ste ga stavili ili vam nedostaje uređaj. Zapravo, ovo je dio Googleove sigurnosne usluge. Slična je značajci Find My iPhone na iOS uređaju. Ovdje ću podijeliti kako pomoću upravitelja Android uređaja pronaći svoj telefon. Ako imate Android uređaj, koji je povezan s Google računom i izvodi Android 2.2 ili noviji, možete upotrijebiti Android Device Manager. Možete ga koristiti za:

  • Pronađite svoj uređaj. Google Maps u upravitelju Android uređaja prikazat će ga točno ako je vaš pametni telefon povezan s Internetom ili će prikazati posljednje mjesto kada ste bili povezani s internetom. Ova značajka koristi GPS i lokaciju usluge na vašem pametnom telefonu.
  • Pozvonite, zaključajte ili izbrišite izgubljeni uređaj. Ako mjesto nije predaleko, možete uređaj natjerati da zvoni na daljinu 5 minuta da ga pronađe. Značajku zaključavanja i brisanja možete koristiti ako nedostaje vaš uređaj i ako želite osigurati podatke iznutra.

Aplikacija Android Device Manager dostupna je u Trgovini Play ili joj možete pristupiti putem preglednika na bilo kojoj platformi. Prije nego što upotrijebite aplikaciju, morate provjeriti je li uključena i je li vaš uređaj povezan s vašim Google računom. Ako imate tablet s više korisnika, samo vlasnik tableta može upravljati ovom postavkom. Na uređaju također morate uključiti značajku Pristup lokaciji.

Kako se koristi aplikacija Android Device Manager

1. korak: Uključite ili isključite Upravitelj Android uređaja.

  • Na izborniku aplikacija na uređaju otvorite aplikaciju Google postavke (ovo je aplikacija koja se razlikuje od postavki)

Dopustite Upravitelj Android uređaja, izvor: pcadvisor.uk

  • Dodirnite Sigurnost. Pod Upraviteljem Android uređaja pomaknite prekidače pored Daljinsko lociranje ovog uređaja i omogućite daljinsko i tvorničko vraćanje u položaj Uključeno ili Isključeno.

Korak 2: Provjerite je li značajka Pristup lokaciji uključena

  • Otvorite aplikaciju Postavke na uređaju
  • U odjeljku "Osobno" dodirnite Lokacija
  • Pomaknite prekidač u položaj Uključeno

Korak 3: Provjerite može li Upravitelj Android uređaja pronaći vaš uređaj

  • Nakon što uključite Upravitelj Android uređaja, provjerite radi li ispravno. Prijavite se na svoj Google račun na www.android.com/settings i odaberite uređaj u stupcu Vidljivost. Ako sakrijete uređaj na Google Playu, uređaj se neće pojaviti u Upravitelju Android uređaja.

Provjerite vidljivost, izvor: technobezz

Kako se koristi Upravitelj Android uređaja na računalu

Ako imate samo 1 Android uređaj, a njega više nema, možete koristiti računalo za pristup Upravitelju Android uređaja. Upotrijebite svoj preglednik i unesite ovu adresu. Prijavite se pomoću istog Google računa kao i na uređaju koji nedostaje. Ovdje možete vidjeti svoj uređaj i ako je taj uređaj povezan s Internetom, može se otkriti njegovo trenutno mjesto. Google će vam predložiti da pozovete policiju ako je to moguće. Na sučelju Upravitelja Android uređaja možete kliknuti Zvoni ili Omogući zaključavanje i brisanje.

Pristupite mu putem preglednika, izvor: technobezz

Rješenje koje nudi Google je dobro, ali još uvijek se ne može natjecati s iCloud Lockom na usluzi Find My iPhone, koji uređaj može zauvijek zaključati. Na Android uređaju, kada aktivirate Omogući zaključavanje i brisanje, vaši će se podaci izgubiti. Ali, ako niste aktivirali tu značajku, neodgovorna osoba vaše podatke može otvoriti i koristiti u lošu svrhu.

Pročitajte također: Kako preuzeti Google Play Store 5.9.12 APK

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found