Vodiči

Kako popraviti Galaxy S6 koji nije registriran na mreži

Samsung Galaxy S6 nevjerojatan je telefon s vrhunskim hardverskim specifikacijama i zapanjujućim izgledom. Sve dobre stvari imaju prednosti i nedostatke, pa tako i ovaj uređaj. Telefon nema bugova, a jedan od problema koji su korisnici prijavili je 'Nije registriran na mreži'. Dijelit ćemo vodič o tome kako popraviti Galaxy S6 koji nije registriran na mreži.

Najgora stvar u vezi s problemom je što vam ne dopušta upućivanje ili primanje poziva ili tekstualnih poruka. Pogledajmo što može biti razlog koji uzrokuje ovaj problem i kako ga se možete riješiti.

Također pogledajte: Kako koristiti funkciju dijeljenja profila na vašem Galaxy S6

Razlozi za izdanje "Nije registrirano na mreži"

Glavni razlog za 'Not Registered on Network' je taj što telefon ne prepoznaje SIM karticu. A ako telefon ne može prepoznati SIM karticu, tada se davatelj usluga ne može povezati s IMEI-om, a time se ne može povezati s telefonom. Pogledajmo kako popraviti Galaxy S6 bez registracije na mreži.

Koraci za rješavanje problema "Nije registrirano na mreži":

Onemogući sve bežične veze

Prije svega, morate isključiti sve bežične veze koje ima vaš uređaj. Da biste to učinili, stavite svoj Samsung G alaxy S6 u zrakoplovni način. Pričekajte nekoliko minuta. a zatim isključite način rada u zrakoplovu. To možete učiniti tako da povučete "Okvir za brzi odabir", a zatim dodirnete način leta.

Ponovno umetnite SIM karticu

Ako ovo ne uspije, isključite svoj Galaxy S6. Izvadite SIM karticu iz utora za karticu. Pričekajte minutu i vratite je unutra.

Resetirajte telefonsko biranje

Druga metoda koja može raditi je resetiranje aplikacije za biranje broja. To možete učiniti tako da odete na Postavke> Upravitelj aplikacija> Sve aplikacije. Nakon odlaska na "Sve aplikacije" pomaknite se prema dolje da biste pristupili telefonskoj aplikaciji. Dodirnite je i odaberite za brisanje predmemorije.

SIM kartica

Moguće je i da SIM kartica nije pravilno postavljena. Za telefon je potreban Nano SIM, a moguće je da vaš SIM nije pravilno izrezan. Molimo provjerite i provjerite je li SIM kartica pravilno postavljena.

Ažuriranje softvera

Postoje pravovremena ažuriranja za vaš Samsung Galaxy S6. Provjerite ima li vaš uređaj najnoviji softver. Ako ne, ažurirajte ga. Da biste to učinili, slijedite korake u nastavku:

  • Provjerite jeste li povezani s bežičnom mrežom jer je veličina datoteke možda stvarno velika. Također provjerite je li uređaj napunjen.
  • Idite na Postavke i odaberite ažuriranje softvera pomicanjem prema dolje na dnu popisa. Sada pričekajte da uređaj preuzme ažuriranje i instalira ga. Po završetku uređaj će se ponovo pokrenuti i vaš će telefon imati najnoviji softver.

Oštećena mapa IMEI i EFS

Ako ništa od toga ne uspije, možda postoji mogućnost da su IMEI i / ili EFS mapa vašeg uređaja oštećeni.

Idite na Postavke, a zatim O telefonu. Ovdje možete provjeriti Baseband i IMEI verziju. Ako ovdje vidite ‘Nepoznato’, vaš je IMEI oštećen. U tom slučaju morate napraviti sigurnosnu kopiju i vratiti EFS i IMEI.

Evo kako vratiti EFS i IMEI na svoj Galaxy S6.

  • Prvo preuzmite aplikaciju pod nazivom „EFS Pro“. Ali prije toga osigurajte da je vaš telefon ukorijenjen, inače ovaj alat neće raditi.
  • Zatim preuzmite Microsoft.NET Framework 4.0 na računalo kako bi aplikacija EFS Pro radila na vašem računalu. Nakon preuzimanja otpakirajte datoteku i instalirajte je.
  • Povežite svoj uređaj s računalom pomoću USB kabela. Pokrenite EFS Pro i slijedite upute na zaslonu za sigurnosno kopiranje i vraćanje mape EFS.

Mobilne mreze

Idite na Postavke> Bežično povezivanje i mreže> Mobilne mreže

Kad ste u mobilnim mrežama, pritisnite tipku Početna 2 sekunde, a zatim dok je tipka Početna pritisnuta, pritisnite tipku napajanja 15 sekundi.

Zaslon uređaja trepnuti će nekoliko puta. A nakon nekoliko sekundi uređaj će se ponovno pokrenuti. Nakon toga, problem se mora riješiti.

Pogledajte dodatnu pomoć

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found